Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trojice vykradačů hrobů se vydává najít španělský poklad do kláštera ze 16. století. Jenže hrobka je až na pár kostí prázdná a jediný Roberto odchází bez suvenýru. Domorodci je vyženou střelbou, ale to ještě nikdo netuší, že zde spal dlouhá staletí zlý démon. Rázem se všichni, kteří se dotkli kostí, dostávají do smrtelného nebezpečí. Jedinou pomocí při záchraně Robertovy malé dcery Gaby, kterou "Chaneque" unesl do paralelního světa, bude místní šaman "Kolibřík". Jenže portál, kterým se dá projít, nebude otevřený věčně... (Rodriguez)

(více)

Recenze (7)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poněkud obskurní mix mexické telenovely a démonického horroru, který vypadá, jako by vznikl o 20 let dříve, tedy v 70. letech. Místy spíše úsměvný příběh o znesvěcené hrobce, démonovi z jiné dimenze a nefungující rodině, jejíž dceru si poltergeist, pardon démon odnese do svého světa. Maska není úplně zlá, především v detailu je obstojná, gore sází hlavně na krev, byť se najdou i střeva ven. Útoky jsou umně sestřihány, a tak divák nevidí přímo pařát trhající nebohou oběť, ale na konci masakru je krve dosti. Amatérský ansábl z HorníDolní dělá, co může, leč srdce diváka si nezíská. Slušná hudba, průměrná kamera. Podobných hororů je kopice, při scéně s pavoukem se vybaví kultovní The Beyond, i když na gore nedojde... Kousek spíše pro sběratele, poslední čtvrtina má i nápady a atmosféru. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Náležite drsný démonský horor s mexickou hereckou ikonou Hugom Stiglitzom. Chaneque (zlá bytosť z mexického/aztéckeho folklóru) pôsobí miestami ťarbavo a jej maska je trochu toporná, paralelná dimenzia v ktorej žije nie je žiadne inferno, ale iba prachobyčajný les, na druhej strane však Mexičania nechodili okolo horúcej kaše a pekne to rozbalili, útoky démona tu na rozdiel od niektorých iných, tematicky podobných kúskov prichádzajú pomerne skoro a preleje sa tu aj nejaká tá krv. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Bez podílu cizí produkce, se Alarido del terror - pokud si správně vzpomínám - stává mým prvním viděným filmem, pod kterým jsou podepsáni čistě Mexičané. Co může svému diváku nabídnout původní mexický horor? Vězte, že vsází na folklor! Na staré pověsti mexické! Na lokálního ducha! Mám-li být konkrétní, přichází právě komentovaný počin s démonem z místní mytologie (tzv. chaneque), který se zoufale snaží prorvat z temnoty své zaplivané jeskyně na světlo boží. V honbě za svým nízkým cílem se neštítí ohrozit i brzkou rozlukou svých rodičů ohrožené děvčátko. Tomu nejhoršímu se snaží zabránit ten moudřejší, šaman, jehož jeho druhové zvou Kolibřík. Co myslíte, podaří se mu to? Za sebe říkám, že se nic nestane tomu, kdo by se to pokusil zjistit. Je-li aspoň trochu jako já, jeho nervy to vydrží! A nudou se taky neukouše! 55% ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Jediná klika, že na žádné další pokračování nedošlo, protože něco tak otřesného jsem dlouho neviděl. Škoda, že ta gumová primitivní příšera nebyla strašidelnější a příběh temnější. Působilo by to pak víc hrůzostrašně a né jako zde, spíše úsměvně. Takže pokud někdo čeká slušnou dávku adrenalinu, starého dobrého "osmdesátkového" (i když je horor z 91) hororu, budete zklamaní! *** Český "titulkový" název: Výkřik hrůzy *** 20% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Na scifi môže divák zabudnúť, jedná sa o čisto(ne)krvný horor. Lacné masky, bez atmosféry a s trochu topornými výkonmi hercov. Príbeh je priamočiary až primitívny a jasne predvídateľný. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Gumena prisera a pobehujuci mexicky Robin Hood :) Filmu chybala hororova atmosfera a cele mi to pripadalo, ako nejaka nepodarena groteska s obcasnymi vykyvmi, kde sa to aj dalo slusne pozerat. ()

Azareth 

všechny recenze uživatele

Nezaujímavý Mexický horor, na ktorom však nemôžem doceniť takmer nič - pár dobrých scén, miestami slušná atmosféra a to je asi tak všetko - bez napätia, bez zmyslu. Úplne netypický horor, ktorý neprináša nič nové a tiež nám toho veľa neponúkne. ()

Reklama

Reklama