Reklama

Reklama

Německé pobřeží

(TV film)
  • Německo Germany's Coastlines
Německo, 2010, 2x52 min

Obsahy(1)

Na severozápadě Německa se táhne pobřeží Severního moře. Jako okrajové moře Atlantského oceánu je neklidné a proměnlivé. Pobřežní krajina je převážně plochá. Jsou pro ni typické hráze a kanály, které ji po staletí chrání a odvodňují. Tak je udržována v upravovaném stavu. Stopy lidské činnosti jsou jasně patrné. Vypadají jako vytvořené na rýsovacím prkně. Pravoúhle vedené příkopy lámou vlny a vytvářejí odtokové cesty, pro případ povodní. Dříve k tomu docházelo často a škody byly značné, zejména v zemědělství. Lidé se ale nevzdali a dělají, co mohou, aby si půdu udrželi a mohli ji využívat. V národním parku Watové moře se od hranic s Nizozemskem táhne řetězec východofríských ostrovů. Lütje Hörn je jedním ze čtyř neobydlených ostrovů. Dále je zde sedm ostrovů obydlených. Na všech jsou pláže, duny a slané louky.
Jednotlivé díly:  1.-Severní moře
2.-Baltské moře (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Dextwer 

všechny recenze uživatele

Krásný dokumentární příběh o Německém pobřeží Baltského moře. Úchvatná krajina, malebné městečka, souznění lidí a přírody▐ 1.díl▐ Moje hodnocení: 75% ()

boul 

všechny recenze uživatele

Nádhera co se skrývá tak kousek od naší vlasti, kde největší pohoří je dům na pláži postavený od malé holčičky a chlapečka, voda tak čistá, že by se dala pít a byla by zdravější než kde jaká voda v shopu a celková fauna a flóra u Severního moře na severu Německa je tak lahodná a tak mě zlákala, že mít peníze tak tam hned jedu abych to viděl sám. Není to nijak skvělý dokument, ale určitě stojí se na něj podívat.. 75% ()

Reklama

Čtec 

všechny recenze uživatele

Krásný kousek Evropy, který mne už dlouho láká a tento dokument slouží jako opravdu kvalitní pozvánka. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama