Reklama

Reklama

Aloft

Trailer 3

Obsahy(1)

Aloft vypráví příběh o matce, která se potýká s nejrůznějšími problémy. Setkává se svým synem, kterého před 20 lety opustila. (Mrs.Blue)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (14)

zoze 

všechny recenze uživatele

Jennifer i Mélanie to zahrály na jedničku, kamera je neméně chvályhodná a příběh je dle mého názoru také velmi zajímavý. Problém v tomto filmu je vyprávění toho příběhu. Chvílemi se z toho stává nudné žvatlání o ničem nebo o sokolnictví u kterého netuším, zda mělo nějaké poselství, či mělo za úkol jen hezky vypadat. Film se tváří trochu mysteriózně a snaží se diváka udržovat zmámeného, ale v mém případě jsem byl spíše zmatený. Přesto koukání na Aloft bych neoznačil jako ztrátu času ale žádný transcendentální zážitek, který by mi nutil přemýšlet o velikosti myšlenky, se také nedostavil. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Představte si, že by Julio Medem natočil Sladké zítřky Atoma Egoyana. Takhle nějak na mě Aloft zapůsobil. Bál jsem se místního hodnocení, ale herecké obsazení mě přimělo film prubnout a udělal jsem dobře. Z mého pohledu není v příběhu nic nejasného, vše hraje svoji roli, dokonce i zde zmiňované sokolnictví nese podle mě jasný symbolický význam. Herci jsou výborní (včetně těch dětských) a především Jennifer Connelly filmu dodává jistou uhrančivou osudovost, která z Aloft dělá hodně zajímavý zážitek plný sněhu, vichru a ledu. 7/10 ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Moc nevím, co si myslet. Jennifer Connelly, Mélanie Laurent a Cillian Murphy jsou výborní herci a všichni to tady měrou vrchovatou potvrzovali, ale to všechno okolo jsem nějak nepobíral. Jo, základní osa je jasná. Syn se má po dvaceti letech setkat se svojí matkou, která ho opustila. Sedl by mi i styl vyprávění, který se odehrává ve dvou časových osách které popisují to, co předcházelo onomu opuštění a pak cestu již dospělého muže v doprovodu novinářky, kterého především zajímá proč musel vyrůstat bez mámy. Ale to sokolničení, ledová krajina a divný nádech mysteriózna, to všechno mi bylo absolutně cizí, nechápal jsem to a nebavilo mě to. Za herce 40%. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Komorní rodinné drama o ženě, která v sobě našla dostatek odvahy i sil, aby objevila dar v propojení s přírodou a s láskou pomáhala nemocným, no na druhou stranu neměla v srdci dost místa pro svého vlastního syna.. Pravdou zůstává, že tahle rodina dostala hodně drsně naloženo a zatěžkávací zkouška v podobě tragické nehody na ledu se ukázala jako fatální..  Ústřední herecké trio - Jennifer Connelly, Mélanie Laurent, Cillian Murphy - výborné a pro sokolnictví mám slabost, je nádherné.. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení v podobě mrazivého drama o vztahu matky, plné lásky pro nemocné a jejího zdravého syna, který trpí nedostatkem mateřských citů a tak se na sebe snaží všemožné upozornit. Jejich nevyrovnaný vztah přetrvá až do doby synovy dospělosti, kdy se rozhodne vypravit se za svou matkou a poznat, proč pro něj zůstalo její srdce navždy uzavřené. Celkově se jedná o velice silný zážitek s propracovanou psychologií hlavních postav, řadou symbolických náznaků a ne vždy zcela jasných vzpomínek. Jenom málo (zejména pár příliš okatých náznaků) chybí k dokonalosti. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama