Reklama

Reklama

Velký blázinec v malém hotelu

  • Česko Velké šílenství v malém hotelu (více)

Obsahy(1)

Richie a Eddie vedou snad nejhorší hotel na světě Guesthouse Paradiso. Šéf je věčně opilý, kuchyně nestojí za nic a většina hostů nakonec stejně uteče bez placení. Ale když se objeví rodina Niceových, zdá se, že nastává obrat... (oficiální text distributora)

Recenze (40)

bukowski83 

všechny recenze uživatele

Já osobně anglickej humor všeho druhu miluju, od černých komedií, přes opileckou srandu Dylana Morana až po Červeného Trpaslíka, ale co je sakra tohle?Není to vtipný ani za mák, je to spíš nechutně trapný a smát se při tom, když někdo někoho mlátí minutu v kuse pánvičkou do obličeje, je známka lehké demence.Ta jedna hvězda je jen proto, že to pochází z Anglie - asi... ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Horší britský komediální počin jsem snad do dnešního dne neviděl. U dvojice Mayall - Edmondson, respektive u celého uskupení The Comic Strip (soubor britských komiků pod patronátem J.Cleese, kteří vystupovali především v 80.letech v londýnském klubu Soho, začínali zde třeba Alexei Sayle či Jennifer Saunders), se sice musí počítat s ujetějším humorem, než je zdrávo, ale tohle už trochu překračuje meze. Čekal jsem něco podobného sitcomu "Mladí v partě", který mi sice ne úplně sedl a charaktery Ricka (Mayall) a Vyvyana (Edmondson) nepovažuji za úplně oblíbené, ale pod 80% jsem prostě jít nemohl. Tento seriál však zpětně musím ocenit ještě více než dříve - občas mi nějaká scénka přišla hloupá, ale nyní si říkám - zlaté občasné výpadky formy! Ale abych nekritizoval - ze začátku snímek nevypadá špatně a scéna, kdy se Mayall probouzí, mi přišla celkem vtipná (asi proto, že v podobném duchu jsem ji viděl už v Absolutely Fabulous). Ovšem pak už nastupují na scénu trapnosti typu mačkání varlat (!) a v této poloze už hlavní duo zůstává až do konce, kterému bych udělil takové zvláštní ocenění "nejnevtipnější komická situace vůbec". Zajímavá je taktéž účast dvou známých britských herců Billa Nighyho a Simona Pegga - hvězdy Pirátů na vlnách je mi celkem líto, Pegga by mi bylo taky, nebýt té odporné zvracecí scény, kterou si poškodil prestiž. Celé to korunuje mizerný primácký dabing s nezvládnutým voice-castingem (hlavně Pegg). Dal bych i odpad, ale přece jen si nejsem plně jist, že nic horšího už přijít v žánru britské komedie nemůže, a za těch pár dobrých vtipů nebo slovních přestřelek si to aspoň jednu hvězdu zaslouží. ()

Reklama

Gary 

všechny recenze uživatele

No. Já osobně jsem se zasmál asi čtyřikrát za celý film. Humor je fekální a místy vážně nechutný až vržou zuby (vtipy s varlaty ve mě vážně vzbouzejí hrůzu). Herecké výkony ani moc nestojí za řeč - značka: přehrávání. Ale mému otci se to líbilo. Bill Nighy je v těchto filmech nejspíš nadmíru spokojený, ale měl by nad sebou začít uvažovat, do čeho se to pouští. Ještě, že natočil Lásku nebeskou. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Uvolněná svobodomyslná legrace, kde je vše dovoleno. Tak to byl možná původní záměr tvůrců. Jenomže se to zvrhlo v přehlídku nechutností, sranda tlačí na pilu, až to není hezké a navíc bez originálních nápadů. Autoři posbírali co se dalo, kde se dalo a dotáhli to ad absurdum. Kdyby to natočili středoškoláci v rámci videokroužku, tak tleskám. Fakt, že tohle někdo podává jako regulérní film, je asi ta jediná legrace, kterou snímek nabídne. Jo, a předchozí aktivity herců v sitcomu Mladí v partě jsem viděla a taky to bylo dost ubohé. /9. 6. 2010/ ()

don corleone 

všechny recenze uživatele

Dva hlavní hrdinové měli v Británii svůj pořad s názvem "Zadek" postavený na a tomhle druhu humoru, který ne každému sedne. Kdo viděl ten pořad a pak tento film, bavil se. Kdo je vůbec nezná, myslí si, že jsou blázni a šklebí se. Pořad "Bottom", kde mimochodem vystupoval i režisér tohoto filmu, je ale určitě lepší. Mimochodem "Bottom" a i tento film navazuje na seriál "Mládí v partě", kde hráli i oba hlavní protagonisté. Je to podobné jako s filmem Klub sráčů, film zakončoval seriál skečů, kde vystupovali hlavní představitelé. Kdo jej neviděl, pochopil tak půlku filmu. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo převážně v Ealing Studios. (Terva)

Reklama

Reklama