Reklama

Reklama

Sekretářka Carla je téměř hluchá. K dorozumění jí vedle naslouchátka pomáhá i schopnost odečítat ze rtů. Přesto je však mezi ní a okolním světem propast a kolegové v práci jsou k ní hrubí. Když jí přidělí asistenta Paula, bývalého vězně, zdá se, že je její potupa završena. Paul jí však překvapivě pomůže dostat se z izolace a ukázat všem, že za něco stojí. Carla mu také na oplátku může prokázat dobré služby svým odečítacím talentem a mezi oběma se pomalu začne vyvíjet pevnější pouto... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

mortak 

všechny recenze uživatele

Ten příběh by vyzněl lépe v tištěné podobě. Film je totiž dost nepřátelský k delším časovým úsekům, ve kterých se zdánlivě nic neděje, jen se budují vztahy a atmosféra. Jistě, kdyby to Audiard uspěchal, ten závěr by nevyzněl tak silně, na druhou stranu je to přece jen krimi, a i když jde ve všech směrech o nadprůměr (scénář, herecké výkony, kamera společně se zvukem), je to celé takové knižní. Kapitola I, II... Film potřebuje trochu jiný pohled. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že půjde o drama s nádechem romantiky a ono ne... právě ten posun ke kriminálce ze staré školy, mě příjemně překvapil. Celé dění táhnou především výborní herci, jak Vincent Cassel, tak i Emmanuelle Devos hrají neskutečně. Úžasné jsou detailní záběry kamery na jejich tváře kde jen oči řeknou vše podstatné. Velká škoda, že i přes všechny nesporné klady je podstatná část v první polovině filmu utahaná až příliš. Naštěstí jsem ji ale přetrpěl a sledoval dál, což se vyplatilo. Zbytek filmu už totiž jede právě v kolejích kriminálky a napětí je cítit v každé scéně. To nejlepší z celého filmu pak nabízí finále, díky kterému jsem přidal další hvězdu. 70% ()

Reklama

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Výborný krimi-thriller se závanem heist movie. Celých 115 min naplněných bezezbytku, postupně rozvíjející zajímavý příběh, který ač celou dobu vypadá na jasnou romanci, vrcholí v tomto smyslu až na samém konci. A mezi tím napětí, velmi zajímavý audiovizuál postavený na hrdinčině postižení, které je zároveň její předností a i špetka černého humoru. Vincent Cassel navíc tentokrát nepůsobí jako absolutní lev salonu ale předvádí mnohem více civilní stránky jeho hereckého umu. Lepší 4* ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tem film mě prostě nezačal zajímat. Těžko se mi říká, co je na něm špatně. Sice se mi vizuálně nelíbil, ale to neberu jako chybu, spíš věc vkusu nebo i nálady. Asi na něm není špatně nic, jen mě hezky postaru nebavil. Postavy mě nezajímaly, odhadnutelný děj nestrhnul. Svou roli v tom asi hraje moje celková nedůvěra v současný francouzský film - překonat ji dá asi víc práce. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý originálně pojatý kriminální příběh, který je zároveň i kvalitním psychologickým dramatem a netradiční a především balastem klišé nezatíženou romancí. Oba hrdinové jsou svým způsobem outsideři a jejich cesta k vzájemnému sblížení rozhodně není jednoduchá, navíc jsou vzájemné kroky diktované spíš snahou využít (a zneužít) jeden druhého, aby na konci vznikl skutečně hluboký cit. Tohle nemá smysl poměřovat obvyklými žánrovými snímky, není to určitě tvrdě akční a efektní, ale rozhodující pozornost je věnovaná budování vzájemného vztahu, opatrnému oťukávání a napětí vyplývá spíš z očekávání diváka, co udělají obě postavy v reakci na počínání toho druhého. Není to dokonalý film, ale ve svém žánru ho považuju za vysoce nadprůměrný. Jak Vincent Cassel, tak Emmanuelle Devos jsou špičkoví charakterní herci a chemie mezi nimi funguje na jedničku. Celkový dojem: 85 %. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama