Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tento psychologický thriller sleduje skutečný příběh Susan Wrightové, krásné mladé manželky a dvojnásobné matky, jež agresivně zabila svého zdánlivě perfektního manžela. Vše se stalo u nich doma v Houstonu po letech údajného zneužívání. Texaská kráska Susan Wright má, zdá se, pohádkový život – její manžel Jeff ji zbožňuje, mají spolu dvě krásné děti a jsou obklopeni rodinou a přáteli. Jenže v roce 2003, po šesti letech manželství, se pohádka zhroutí, když je Jeff nalezen mrtvý a pohřben na zadním dvorku jejich domu. Když policie obviní Susan ze spáchání plánované vraždy, okolí je v šoku. Susan údajně vlákala manžela do ložnice, svázala a následně pobodala nožem – měl na dvě stě bodných ran - a pak po sobě zametla stopy. Jeffova rodina se vzpamatovává ze zdrcující zprávy a Susan začíná připravovat vysvětlení na svou obhajobu: musela Jeffa zabít v pudu sebezáchovy a ochránit sebe i děti po mnoha letech fyzického i psychického týrání. Jenže prokurátor Kelly Siegler o její obhajobě pochybuje a důrazně předkládá, že Susan je mazaný sociopat s očima raněné laně, jež využívá svého vzhledu, aby v životě dostala, co chce - třeba i milost v případě vraždy. (HBO Europe)

(více)

Recenze (34)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film nemá víťazov, ani porazených. Je neutrálny, nestavia sa na žiadnu stranu, je skôr popisný, ako by súdil. Dobrý výber herečky, ktorá sa podobá na skutočnú kriminálničku, je základom pre celkom v pohode film, určený skôr nežnejšiemu pohlaviu. Domácu tyraniu je treba odsúdiť, avšak tu si človek presne nie je istý, ako to celé bolo. Preto je ťažké vysloviť záver i v rámci hodnotenia a nechávam to na priemer. ()

Kadas97 

všechny recenze uživatele

No wow! Tak toto som nečakal. Ak sa toto naozaj tak dialo no tak to bolo zaujímavé v tom Texase. Texas má pech na brutálnych vrahov. Veta na konci filmu „Určitě si mně oblíbíte.“ hovorí za strašne veľa a dodá tomu úplnému záveru ešte čerešničku navrch. Tomuto filmu vôbec neuškodilo, že sa tam striedala normálna kamera s tou roztrasenou, ktorú inokedy neznesiem. Naopak pridávalo to na autentickosti. Celkový dojem pozitívny. 8 z 10 ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle skutečné události. CITÁT - Proč se Suzan rozhodla pro vraždu, místo pro rozvod?.......... Vratka zpět, kdy se Suzan setkává z Jeffem je prostě nutností. Minulost až do současnosti. Až po samotný konec. CITÁT - Ty budeš jednou má smrt, krásko........ Velmi smutný příběh, plný emocí, násilí a zrady. Kdo je vlastně oběť? CITÁT - Šlo mi o holý život............ ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mám štěstí na filmy podle skutečných událostí v takové míře, až mě to znepokojuje. Tohle je případ o kterém jsem si přečetla i trochu víc na wiki, ale posuzovat to nějak objektivně není opravdu možné. Pravdou ovšem je, že žena, která je psychicky a potažmo i tělesně týraná, může jednat ve zkratu zcela neadekvátně (tudíž mě nepřekvapuje ani to množství bodných ran) a já věřím, že mnohé momenty z této události její paměť zablokovala. V současnosti je už Susan na svobodě a já jí přeji, aby se všech ran, které jí potkaly, pokud možno alespoň trochu vzpamatovala a svojí další životní cestu zvolila co nejlépe. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu jsem se dostal tak, že jsem si říkal: co dělá Cuddyová v soudní síni? A právě včas, abych viděl i vražedkyni zlověstně se vkrádat do ložnice k manželovi s nožem. Naštěstí byl celý film nahraný a tak jsem si mohl pustit i začátek, ale když jsem viděl, co vraždě předcházelo, byl jsem mírně zklamán. Vata. Hrozně moc zbytečný expozice, během který kdybych film zahlíd, určitě bych se o něj druhým pohledem neotřel. Audiovizuálně se totiž nikdo nepřetrh, aby celý snímek nevypadal jen jako řadová epizoda kdejakého krimi seriálu. V podstatě by se dala celá atmosféra přiřadit ke kladům filmu, protože kombinace děsně obyčejný a vlastně až klišé estetiky i dialogů se závažnou tématikou nejen takto zajímavého příběhu, ale potažmo vlastně celé justiční otázky na pozadí, je přinejmenším neotřelá. Přesto tak nějak pochybuju, že to byl filmařský záměr. Stejně tak přemýšlím, jestli tedy měl nezáživný a roztahaný začátek sloužit jako obraz amerického snu se šroubovákem v soukolí, jestli byl do filmu umístěn z čiré juxtapoziční touhy, nebo jestli natahoval stopáž. Teď mám ale dojem, že nad tím přemýšlím víc, než tvůrci. Není to špatnej film, ale námět samotnej je lepší. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Ve skutečnosti si po odsouzení Susan její 2 syny adoptoval Jeffův bratr. (Dlee)

Reklama

Reklama