Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu belgického režiséra Nicolase Provosta sledujeme osudy nelegálního afrického emigranta, jenž se společně s kamarádem pokouší získat padělané doklady. Amadou denně dře na stavbě, aby měl alespoň kde bydlet. Opravdové problémy začnou, když kamarád Sioka onemocní. Amadou odkázaný na libovůli černošského bosse Omara se snaží vydělat peníze na léky pro Sioka, je už ale pozdě. Sám v cizím městě ve kterém nemá právo žít, bere Amadou osud do svých rukou. (dopitak)

(více)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Částečně aktuální téma - Afričan nelegálně v Evropě. Film pěstuje rasové a genderové klišé - namakaný černoch do toho dokáže bušit celý den. Já mu ale nezávidím, protože na druhém konci stojí o sklo opřená Stefania Rocca, která krásnou ženou maximálně kdysi bývala. Temný hukot (prý bruselských) ulic, trochu dějové tápání, ne úplně spojující úvod (ačkoliv za úplně první záběr filmu chválím, nahá žena rozvalující se na nuda pláži) a hodně zastřený konec - SPOILER- zabil ho? Nebo to byla jen fantazie? V roce 2011 už asi DNA uměli... ()

Mona_Lisa 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý pohľad na človeka, ktorý má neuveriteľne ťažký osud a hľadá - ľudsky prirodzene - lepší život. Keď ho nelegálny prisťahovalec objaví v podobe krásnej bohatej ženy, ťažko povedať, či prichádza láska alebo skôr túžba začať žiť ako si zasluhuje každá ľudská bytosť. Hlavný hrdina je smutne sympatický, ale celému filmu chýba pevnejšia dejová línia. Tiež nebudem tvrdiť, že som úplne pochopila záver filmu. Tri hviezdičky sú tak akurát. ()

Reklama

Reklama