Reklama

Reklama

7 krabic

  • Paraguay 7 cajas (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je páteční noc a v Asunciónu, hlavním městě Paraguaye, je 40°C. Sedmnáctiletý povozník Viktor sní o slávě a touží po mobilním telefonu. Ve strachu o svou práci si uvědomí, že by se měl vynasnažit vydělat více peníze. Výměnou za 100 dolarů dostane nabídku doručit sedm krabic s neznámým obsahem. Ačkoliv to vypadá jako snadný úkol, brzy se začne situace komplikovat. Obsah krabic je totiž hodně žádaný. Viktor i jeho pronásledovatelé se ocitají ve víru zločinu, o kterém nic netuší. (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

Deschain 

všechny recenze uživatele

A ty si dnes čo urobil pre svoj mobilný telefón? Teda, my už pravdepodobne nemusíme robiť nič, keď meníme mobily každý rok, ale Victor, ktorý pracuje na trhovisku v Asuncióne a tlačí vozík, sníva okrem toho byť v televízii aj po vlastnom mobile. Najmä takom s kamerou. Ale kde naň vziať peniaze? Náhoda mu nahrá job - stačí sa na chvíľu postarať o sedem krabíc s neznámym obsahom a odmenou mu bude 100 dolárov. A za taký peniaz sa už nejaký ten mobil kúpiť dá. V Paraguayi si natočili akčný film so skvelými nápadmi a výbornými vtipnými situácimi, ktoré ťažia najmä z prostredia, v ktorom sa príbeh odohráva a z postáv. Najviac sa mi páčila Victorova neodbytná a o dosť šikovnejšia kamarátka, Kórejčan, ktorý pokukuje po Victorovej sestre a holohlavý nechutný bad-guy, ktorý nastúpi niekedy v polovici filmu. Obsadenie toho jeho nechutného ksichu bol castingový win. Všetci sú nejakým spôsobom prepojení s tajomným nákladom v krabiciach a všetko skvele graduje, na trhovisku sa namiesto aút pretekajú drevené vozíky, humor striedajú primerane drsné aj drsnejšie scény, ktoré ma aj celkom prekvapili. Na premietaní sa mnohí naozaj dobre bavili, takže ak niekde naďabíte na tento film, vyskúšajte, možno vám sadne tak dobre ako mne. Rozhodne je osviežujúci. Btw - veľmi fajn hudobná zložka. (Medzinárodný filmový festival Bratislava 2012 - 9.11.2012, Lumiere) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neviděl film z Paraguaye. Maximálně jsem viděl dokument, a to ještě sotva. No, a nebo jsem si přečetl knížku o tom, jak se tam nějaký volnomyšlenkářský cestovatel vydal, a byl rád, když se po roce vrátil domů se všemi orgány. Nechci tím tuhle zemi nějak pošpinit, ale musím říct, že takhle povedený akční film bych odsud asi nejspíš nečekal. A musím říct, že tenhle příběh líp ten svět v Paraguayi ani nemohl vystihnout. Naprosto super nápad, perfektní, i když párkrát rozklepaná kamera a skvělý sarkasmus a ironie v humoru, který mě necelé dvě hodiny dokázal držet v napětí a zároveň bavit. ()

Reklama

lineker 

všechny recenze uživatele

Plusem a opravdu jediným, je prostředí tržnice, někde na periferii Asunciónu, místs u kterého si člověk uvědomí, jak pěkně si tu vlastně žijeme. Jinak mne tenhle paraquajský, multižanrový kousek již moc neměl čím oslovit. Ze všeho co se ve filmu děje je pořád podvědomě cítit odér telenovely, která, ruku na srdce jde jihoameričanům dlouhodobě nejlépe. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Originální zápletka. Po skvělých úvodních titulcích se tento paraguayský snímek záhy dostane do vod podprůměrnosti a nezajímavosti a jen díky lepší druhé půlce nakonec hodnotím třemi hvězdami. Honba za sedmi krabicemi s neznámým obsahem nočními ulicemi Asunciónu sice přináší pár akčních honiček, krapet humoru i melodramatu, nicméně o žádný zázrak z jižní Ameriky se nejedná. I přes hodnocení spíše nedoporučuji. ()

vitac. 

všechny recenze uživatele

Zajímavej film, pro nás v ČR asi hlavně díky tomu, že popisuje většině z nás dost neznámej svět. Poznámka k obsahu - hlavní hrdina Victor ani tak netouží po mobilu, jako po libovolném krámu, kterým by se mohl natočit a vidět v televizi... jen ten mobil je zrovna cenově nejdostupnější. Vůbec jeho fascinace pohyblivými obrázky mě... fascinovala:) (A ty jeho chlupatý ruce taky, jak by řekl Zdeněk Izer ústy Luďka Soboty nebo Felixe Holzmanna či koho - to je hned vidět, že člověk je z opice:)) Děj je plnej zvratů a docela komplikovanej, přesto se mi film zdál mírně zdlouhavej a některý věci mi nebyly moc jasný. (Možná je to rozdílnou mentalitou... ale proč sakra když nějakých osm lidí honí jednoho s vozíkem, tak mají taky všichni vozíky? Atp.) Nicméně finále bylo podařený, záporňáci taky hodně dobří (a ještě 2/3 z nich vtipně podobní českým hercům:)), takže... sice za tři, ale jsou to skoro čtyři. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Po skončení natáčení tvůrci zjistili, že je třeba natočit ještě jednu scénu. Jelikož však nezbyly na natočení scény žádné peníze, použila se ve filmu roztrhaná stodolarová bankovka. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama