Reklama

Reklama

The Last Will and Testament of Rosalind Leigh

  • Austrálie The Last Will and Testament of Rosalind Leigh (více)

Obsahy(1)

Zberateľ starožitností Leon Leigh (Aaron Poole) sa po dlhých rokoch vracia domov. Zomrela mu matka (Vanessa Redgrave) a on sa stal dedičom starého domu pripomínajúceho strašidelný labyrint. Postupne sa v Leonovi prebúdzajú staré potláčané traumatické spomienky na detstvo, na fanatickú mamičku, členku zvláštnej náboženskej sekty uctievajúcej anjelov. A tí sú okolo neho všade, kam sa len pozrie, hľadia na neho ich oči. Po istom čase strávenom v dome má však Leon nepríjemný pocit, že nie sú to len ich oči, čo ho tu pozorne sledujú... (beso74)

(více)

Recenze (52)

verbal 

všechny recenze uživatele

Bůh umí být pěkná svině, a když ho naserete, pošle anděly, a ti vám to dají pěkně sežrat. Na první pohled kulantní námět na horor, který třeba někdo někdy natočí. V této interpretaci se jen nesympatický jeliman skoro hodinu a půl hrabe ve vetešnickém bordelu nějaké pomatené bububáby, na malou chvíli se mu po dvorku bez většího syslu proběhne z kůže stažený labrador a jednou na něj mrkne soška andělíčka. Strašidelnější a více nervy drásající už je snad jen blížící se splátka hypotéky nebo výhružka ČEZu, že vám odpojí elektřinu pro neplacení záloh. ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Že jde o debut nebo klidně i absolventský film jde z filmu cítit každou minutu. Mladistvá a svěží práce s kamerou, detaily, atmosférou a zvukem. Tak jako někomu někomu nemusí padnout do oka zvláštně charismatický racionální hrdina, stejně těžko si bude film hledat diváky. Víc netřeba, skvělých 80 minut. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Súhlasím, že atmosféru to malo peknú a posledná pol hoďka je správne strašidelná, ale inak ... ja neviem, skrátka mi pripadá, že som tomu filmu musel dať viac ako som nakoniec dostal. Než totiž príde ona záverečná 30 minútovka, musíte pretrpieť 50 minútový rozbeh; vynikajúce, avšak nechutne lacne digitálne monštrum; a jedného necharizmatického herca, ktorý je tam vlastne celý film sám. Navyše záver je depresívny, ale nič nerieši a sklamáva. Originálna, ale nuda ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Příběh tak na 15minutový kraťas. Chlápek přijde po smrti matky do jejího domu a buď je magor, nebo by měl věřit v anděly. A v posledních minutách lup, změna, je to o tom, jak se samota mění v běsné zvíře nočních temnot. Lekačky žádné, myšlenka nulová, provedení nudné a zdlouhavé, byť oceňuju výpravu. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zajímavě podaná duchařina. Příběh vlastně ohraničují monology titulní mrtvé postavy, což mně osobně nepřišlo jako nejvhodnější nápad. Obrovská část filmu se navíc zabývá až pedantsky detailními záběry na interiér domu (dveře, vázy, sošky), což má za následek doslova slimáčí tempo. Právě v tomhle se skrývá asi největší kámen úrazu, hardcoroví fandové tudíž ostrouhají. Pro ty ostatní by to ale nemusela být vůbec špatná volba, už kvůli pečlivě budované atmosféře a těmi znepokojivými pohledy na sošky andělů. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Při tvorbě filmu Gudiño řekl, že byl inspirován jeho katolickou výchovou. (Kmotr76)

Reklama

Reklama