Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Den Svatého Valentýna: Pamatuješ si toho chlapce, kterého všichni na den svatého Valentýna ignorovali? Nevadí. On si pamatuje tebe. Byl neoblíbeným šprtem, na kterém si každý frajer ve třídě vybíjel své rozpínavé erupce ega. Teď je z něj úspěšný muž, uvnitř se však nezměnil nenávidí svoje bývalé spolužáky k smrti. Natolik k smrti, že je začne jednoho po druhém likvidovat na svátek svatého Valentýna. Láska a nenávist si ještě nikdy nebyly tak blízko (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

chrispe 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi horory typu Vřískot nebo Tajemství loňského léta, tak se vám určitě bude líbit i Valentine. Mě nechává kapku chladnou, snad je to díky hereckému obsazení, které - až na fešáka Boreanaze - mi moc nesedlo. I ta maska Kupida je nic moc... teda spíše nic... zkrátka nic, na co by se vzpomínalo. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Slaboduchá a nenápaditá, avšak pomerne zábavná a svižná teenagerská horrorová jednohubka. Darmo, Vreskot je Vreskot a Jamie Blanks sa mu so svojím Valentine kvalitatívne ani nepriblížil, hoci mladé sexy slečny nezostávajú bez povšimnutia.:) Valentine je film, ktorý vám z hlavy takmer kompletne vyfučí tak za týždeň, ale môžem povedať, že pri jeho sledovaní som sa ani na minútku nenudil. Sám si nie som istý, čím presne to bolo, vzhľadom na to, že ani samotné vraždy za veľa nestáli, pravdepodobne tam zapracovali práve spomínané (mladé sexy) slečny. Od začiatku mi bolo jasné, že sa pozerám na vykrádačku všemožných známych slasherov, to som sa v podstate už ani nepozastavoval nad hneď niekoľkými pasážami, kedy ide logika spoľahlivo bokom. Celkom prekvapivo je film občas mierne napínavý (hudba Dona Davisa to zdatne dopĺňa), prirodzene o nejakej atmosfére ale nemôže byť reč. Tak neviem, neviem, toto určite nepatrí do kín, niekde na poličke vo videopožičovni je pre to pravé miesto, odtiaľ som si to vzal domov aj ja a... peňazí mi až tak ľúto nebolo, skôr mi bolo ľúto filmu, z toho dôvodu, že mal naviac, keby sa režisér lepšie vyvaroval klišé, sem-tam sa pozrel aj na scenár, ale predovšetkým keby išiel vlastnou cestou, a nie tou, ktorá je už pekných pár rokov vyšľapaná, mohlo to dopadnúť aj nadštandartne. Hmmm, toto vlastne platí pre väčšinu žánrových filmov z poslednej doby, tento aspoň nie je nudný (však Denise?). 2 a 1/2* ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Valentine“ si vás získá snad jedině v případě, kdy jste žádný jiný slasher neviděli. Je to produkt své doby, kdy slashery letěli a tvůrci chtěli napodobit úspěch „Vřískotu“. V tomhle případě se to nepovedlo ani omylem. Jediným pozitivem, je snaha nechat postavy umírat celkem zajímavě, i když to nemění na tom, že to je tak trochu divné. Scéna s vrtačkou moc nedává smysl. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Tak další z řady filmů, který se líbí asi jenom mě. Perfektní vyvražďovací oddychovka u který člověk vůbec nemusí přemýšlet a příjemně se pobaví. A na to obsazení je radost pohledět. Neříkám, že je Denise Richards nějaká herečka, ale kroutit zadkem, koulet očima a vyšpulovat pusinku umí opravdu báječně. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Tk koukám že kdysi carpenter založil černouhelné doly, neb z jeho vyvražďovačské klasiky stále někdo těží. Ovšem v případě Valentinu to budou dost chybí horníci, neb příliš nenakutali. Jediné co se změnilo je maska zabijáka, jež od Vřískotu s protáhlou spodní čelistí trochu polidštěla. Ale narozdíl od ostatních Valentinu podobných filmů, tady zcela postrádám napětí, originalitu dějové zápletky, rozuzlení samotné. Vraždící scény byly asi stejně originální jako velorex mezi sporťáky před hotelem Pupp. Možná až stupidní postupy při jejich realizaci naprosto do prachu zašlapali veškerou napínavost. Po herecké stránce kterou nehodlám více komentovat je film na stejné úrovni se scénářem. Líbil se mi nápad s krví z nosu, jež dělala zabijáka alespoň originálním a docela i scéna v té sauně či co to bylo. Horor na stejné úrovni s dvojkou Tajemství loňského léta jež vás postraší leda svou lehkomyslností (sem se taktně vyhnul slovu přiblblost). ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Katherine Heigl si neprečítala celý scenár predtým, ako prijala rolu. V jednom rozhovore sa priznala, že toto svoje rozhodnutie po videní finálneho zostrihu filmu oľutovala. (ladko)
  • David Boreanaz natočil všetky svoje scény za dva týždne. (ladko)
  • Herečka Hedy Burress (Ruthie) se původně ucházela o roli Dorothy a Jessica Cauffiel (Dorothy) se původně ucházela o roli Paige. (HappySmile)

Reklama

Reklama