Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Den Svatého Valentýna: Pamatuješ si toho chlapce, kterého všichni na den svatého Valentýna ignorovali? Nevadí. On si pamatuje tebe. Byl neoblíbeným šprtem, na kterém si každý frajer ve třídě vybíjel své rozpínavé erupce ega. Teď je z něj úspěšný muž, uvnitř se však nezměnil nenávidí svoje bývalé spolužáky k smrti. Natolik k smrti, že je začne jednoho po druhém likvidovat na svátek svatého Valentýna. Láska a nenávist si ještě nikdy nebyly tak blízko (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Wow, tak tohle byla opravdu jízda. Nový přírustek do rodiny vyvražďovacích hororů se opravdu povedl. Celkový průběh filmu sice nijak výrazně nenadchne a dokonce ani vrah se svou rádoby cool maskou není nijak výrazný, pokud jej srovnáme s vrahounem z Vřískotu, ale způsob vyřizování účtů tentokrát prudce vybočuje ze stereotypu, kdy oběť nějakou tu dobu prchá a schovává se, tady pachatel vše promyšleno, zná prostředí a nikdo nemá jedinou šanci pokusit se alespoň o něco co by se podobalo útěku - snad jen hned na začátku filmu... Též valentýnská přání jsou velice povedená a to ani nemluvím o dárcích, ale to čím film nejvíce překvapí je téměř dokonalý závěr plný zvratů. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl nějaký horor onálepkovat jako tuctový, Valentine je naprosto geniální příklad. Tenhle kousek je ve všech směrech tuctová a průměrná záležitost. Jasně dané a jasně využité základní zásady ,,teen-slasheru" , vše jde přesně podle kopíráku tohoto hororového subžánru - tajemný vrah, temná historie, parta mladých ,,krásných " teenagerů, atd.. Což je z jedné stránky dost nuda, protože takových filmů je na světě nehorázně moc a všechny jsou prakticky od začátku do konce jedno a to samé, na druhou stranu, zde to docela dobře funguje, film si drží tajemnou atmosféru, předvede pár solidních gore scén, ,,lekačky" šlapou..tak co by ne. Nebudu jmenovat a už vůbec ne přirovnávat klasiky z let 70. - 80.tých, ale když se ujmuly kusy jako Scream, Urban Legend, nebo I Know What You Did Last Summer, nevidím důvod, proč by Valentine měl být hodnocený hůř. Pro mě zlatá střední cesta, milionkrát ohrané téma, avšak stále funguje... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pri tomto titule som presne vedel do čoho idem, takže sa tu nebudem pohoršovať nad plytkým príbehom s klišé zakončením. Nič iné som ani nečakal. Tento snímok je neskrývanou kópiou posledných častí horrorovej série "Halloween". Dokonca aj vrah má podobné črty a vystupovanie ako Michael Myerse. V podstate sa jedná o celkom podarený teenagerský slasher horror. Zaregistroval som v ňom osem nápaditých vrážd, zhruba na každých 10 minút jednu. Režia, kamera, herci, hudba... to všetko je na prijateľnej úrovni. "Valentine" je taký neznačkový "Halloween". ** ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi horory typu Vřískot nebo Tajemství loňského léta, tak se vám určitě bude líbit i Valentine. Mě nechává kapku chladnou, snad je to díky hereckému obsazení, které - až na fešáka Boreanaze - mi moc nesedlo. I ta maska Kupida je nic moc... teda spíše nic... zkrátka nic, na co by se vzpomínalo. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Valentine se svezl na vlně teenagerských vyvražďovaček, kterou započaly série Vřískot, Tajemství loňského léta a Temná legenda. Horor pro patnáctileté dívky, které ocení pro ně zajímavé obsazení (David Boreanaz ze seriálů Angel a Sběratelé kostí nebo romantička Katherine Heigl z komedií Zbouchnutá nebo 27 šatů), pro mě osobně však byla nejvíc vítanou osobou Denise Richards v plavkách. Jinak šeď a nuda. Spíš dávám přednost nadupanému soundtracku od Dona Davise (Matrix), kde vystupují třeba Deftones, Marilyn Manson, Rob Zombie, Disturbed a v neposlední řadě i mimořádně atmosférický song "Breed" od dnes už neexistujících Snake River Conspiracy, který zazní při závěrečných titulcích. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Katherine Heigl si neprečítala celý scenár predtým, ako prijala rolu. V jednom rozhovore sa priznala, že toto svoje rozhodnutie po videní finálneho zostrihu filmu oľutovala. (ladko)
  • V úvodu filmu jde jedna z hrdinek na večeři s Jasonem, což je odkaz na postavu z filmové série Pátek třináctého. (Ghostface2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno