Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Den Svatého Valentýna: Pamatuješ si toho chlapce, kterého všichni na den svatého Valentýna ignorovali? Nevadí. On si pamatuje tebe. Byl neoblíbeným šprtem, na kterém si každý frajer ve třídě vybíjel své rozpínavé erupce ega. Teď je z něj úspěšný muž, uvnitř se však nezměnil nenávidí svoje bývalé spolužáky k smrti. Natolik k smrti, že je začne jednoho po druhém likvidovat na svátek svatého Valentýna. Láska a nenávist si ještě nikdy nebyly tak blízko (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Valentine se svezl na vlně teenagerských vyvražďovaček, kterou započaly série Vřískot, Tajemství loňského léta a Temná legenda. Horor pro patnáctileté dívky, které ocení pro ně zajímavé obsazení (David Boreanaz ze seriálů Angel a Sběratelé kostí nebo romantička Katherine Heigl z komedií Zbouchnutá nebo 27 šatů), pro mě osobně však byla nejvíc vítanou osobou Denise Richards v plavkách. Jinak šeď a nuda. Spíš dávám přednost nadupanému soundtracku od Dona Davise (Matrix), kde vystupují třeba Deftones, Marilyn Manson, Rob Zombie, Disturbed a v neposlední řadě i mimořádně atmosférický song "Breed" od dnes už neexistujících Snake River Conspiracy, který zazní při závěrečných titulcích. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jak typické. Nejhezší postavu sejmou jako první a pak už to jede jako na drátkách, nuda, nelogičnost, kecy, předhazování Denise Richards před kameru (kdyby měla alespoň o deset kilo více, tak bych to i ocenil), neoriginálnost a hrozně hloupá maska vraha. Druhá (třetí?) vlna slasheru mě nechala naprosto chladným a tohle je přesně ukázka toho, proč. Nemá to napětí, atmosféru (pravda, u první vraždy to trochu bylo), z žánrového hlediska je to nudné. Pokud už, tak mě bavily převážně scény, které se zápletkou nebo žánrem neměly nic moc společného. Štestí, že se Jamie Blanks později polepšil. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Čekala jsem zde vlažná hodnocení, ale až tak... jo, přiznávám, tvůrci hodně vykrádali "Vřískot", ale já asi začínám mít slabost pro Davida Boreanaze :). Počítejte s tím, že zrovna ta vaše oblíbená postava asi nepřežije, ale z toho si nic nedělejte, protože konce se dožijí jenom dvě. Dala bych 4*, ale konec byl naprosto dokonalý. Celou dobu jsem si říkala, že vraždí ON. Když se ale proti jeho lásce řítí postava v masce a on ji zastřelí (tu postavu, ne svoji lásku), tak jsem si oddychla, že nevraždí ON. Že by šťastný konec? Tak tam ti dva zamilovaní sedí, objímají se a JEMU kape krev z nosu, takže jsem měla pravdu. Byl to ON. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný teenagerský horor. Má celkom dobrý príbeh o skupine mladých žien z vyšších miest spoločenského rebríčka, ktoré sú už od detstva namyslené, ale to sa im teraz vypomstí, pretože ich po jednej začal likvidovať neznámy vrah, ktorého pravdepodobne poznajú už od detstva a tak sa snažia prísť na to, kto je vrahom skôr, než bude neskoro. Spracovanie nie je zlé, síce dej ja maximálne priamočiary, prakticky celý čas sa striedajú len dva typy scén, naháňačka a následná likvidácia vrahom a nejaký ten rozhovor žien o tom, kto môže byť vrahom, prípadne ich typické reči, takže tu ani nemá čo prekvapiť a dej ani výraznejšie negraduje, film sa takmer celý čas drží na tej istej úrovni, ale dá sa na to bez problémov pozerať, film je svižný a v rámci možností aj zábavný. Samotných scén s vrahom je tu pomerne dosť a sú aj celkom slušné. V takýchto teenagerských slasheroch sa samozrejme žiadne zázraky čakať nedajú a to po krvavej a ani obsahovej stránke, ale aj tak sú úmrtia celkom zaujímavé a tie rôzne naháňačky a ukrývačky pred vrahom celkom zábavné. Najzaujímavejšia je asi celá situácia pri saune alebo aj úvod v márnici. Herecké obsadenie je plné známych tvárí, je tu len jedna výraznejšia mužská postava, David Boreanaz, inak sú to hlavne samé ženy ako Marley Shelton, Denise Richards alebo aj Katherine Heigl. Réžia a technická stránka sú pre film tohto typu úplne ideálne. Toto je presne taký typický predstaviteľ svojho typu filmu, ktorému ani nedokážem dať iné hodnotenie. Stále je to dostatočne svižné a zábavné, takže na ten lepší priemer to bez problémov stačí, ale zároveň je to až moc teenagerské a priamočiare na to, aby som dal viac. Podobný prípad ako napríklad aj Tajomstvo minulého leta, ktoré síce malo lepší dej, ale horšie scény s vrahom. Objektívna kvalita filmu- 54%, film sa páči mne na 57%. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Cudná, gore prostá vyvražďovačka, která má větší starost o body count než logiku. Pokud nemáte chuť nějak zásadně drásat svoji nervovou soustavu, dal by se snímek snad i doporučit, protože jiný než odpočinkový režim jeho tvůrce netrápí. To že se Deniska neobjevila tak, jak ji pánbů stvořil je samozřejmě unfair, nakonec ale patří až mezi poslední oběti, takže skvostnou tvářičku si člověk užije. Navíc je její postava dráždivě bitchy, což na mne ve výsledném hodnocení zapůsobilo jako výrazný plusový bod. II Scénář: Donna Powers, Wayne Powers, Gretchen J. Berg, Aaron Harberts (adaptace stejnojmenného románu Toma Savage). Hudba: Don Davis. 60% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • V jedné scéně říká Kat Dorothy, že její přítel Adam Carr není žádný andílek ("no angel"), což je odkaz na seriál Davida Boreanaze Angel. (HappySmile)
  • Herečka Hedy Burress (Ruthie) se původně ucházela o roli Dorothy a Jessica Cauffiel (Dorothy) se původně ucházela o roli Paige. (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno