Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do města Kamakura přišlo jaro a tak stejně jako vždy začíná nový školní rok. Pro studenty 8. ročníku zdejší střední školy však začíná jedním velkým překvapením, když do třídy přestupuje nový student Ryoichi Kyogoku. Tento chlapec však není jako většina ostatních, má totiž nebývalé parapsychické schopnosti, jako je například telepatie, a jedno velké tajemství. Ryoichi sem byl totiž vyslán z budoucnosti a jeho úkolem je probudit v dalších nadaných dětech tyto neobvyklé schopnosti a s jejich pomocí ovládnout celou školu. Díky vrozenému šarmu a svým schopnostem se Ryoichi stává stále více populárním a řady jeho stoupenců se rozrůstají. Díky tomuto vlivu je každý, kdo se mu pokusí postavit, velmi rychle zastaven. Přesto je zde ještě mladý chlapec Kenji Seki, který chce žít svůj normální školní život a prožívat obyčejné problémy. Kenji také není obyčejný, má obdobný dar jako Ryoichi. Plány obou chlapců se navzájem vylučují, a tak je vzájemná konfrontace nevyhnutelná. Jaro je však také ideálním obdobím pro lásku a ta zamíchá kartami na obou stranách. (Jeoffrey)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (8)

yenn 

všechny recenze uživatele

Bude–li v budoucnu LGBT hnutí zvažovat úpravu své duhové vlajky, může směle sáhnout po screenshotech z tohoto anime. Přitom je vcelku lhostejné, jakou scénu si vyberou, neboť téměř všechny byly prohnány „duhovým filtrem“, jen s různým poměrem barev. Jeví se to jako snaha napodobit vzhled Šinkaiových filmů, dovedena však byla do takového extrému, že se s postupujícím časem stává otravnou a především kvůli ní celá vizuální stránka působí dosti jednotvárně. Kromě Kontractorem zmíněných nedořečeností (SPOILER Obzvláště by mě zajímalo, zda lidé v budoucnosti skutečně učinili se čtením myšlenek tak dobrou zkušenost, že mají potřebu šířit tuto schopnost i do času minulého. Pravděpodobnější se mi jeví verze zobrazená v první epizodě Kino no tabi. KONEC SPOILERU) trpí příběh pavědeckým vysvětlením nadpřirozených schopností (ano, už zase lidé nevyužívají plný potenciál svého mozku), tuctovou romantikou a trapnými komediálními momenty. Přes všechny výtky se konflikt na školní půdě rozvíjel napínavě, nakonec však vyšuměl naprosto do ztracena (místy používaný překlad názvu „Psychic School Wars“ je hrubě zavádějící). 3/10 ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy dávám a jen pouze za úplně úžasnou animaci (i když se to zdá jedno a to samý dokola) a super hudbu. Co se týče ostatních stránek, tak je to komplikovanější. Romantika tu sice docela dost znát, ale je to špatně promyšlené, protože zde není úplně jasné, co jak je (i když si to člověk může odvodit, je pořád lepší to říct narovinu). O fantasy prvku by se tady dalo celkem dobře spekulovat, protože si myslím, že tu vůbec není, že je všechno spíše sci-fi s příměsí mysteriózní, ale ony schopnosti, o kterých se tam mluví můžou zahrnovat třeba magii, takže těžko říct. Drama možná tak zpočátku, ale v určité fázi se to promění v hroznou frašku, kdy veškeré to počáteční napětí zabijou a promění v naprostý chaos. Vyhrknou tady na vás spoustu teorií, událostí a několik světů, takže člověk vůbec neví, co si má o tom pomyslet. Spousta je toho neobjasněno (docela i zásadní věci), některé teorie bych řekl jsou až příliš postavené na hlavu a konec je naprosto neuspokující (i když určitou třešničku si člověk musí počkat až po titulkách). A psychologický prvek bych řekl, že tu taky tak trochu je. I když je tu spousta nahodilých myšlenek, se kterými plně nesouhlasím. I když určité ponaučení by se mohlo dát říct jako co se stalo, stalo se a nemělo se stát jinak. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hodně rozporuplná záležitost, na jednu stranu je tu totiž fajn středoškolská romanťárna, která sice není nijak uhrančivá, ale rozhodně je lepší, než linie, snažící se o nadpřirozenost/sci-fi-háv - to zoufale nefunguje a veškeré scény společné s touhle linkou jsem měl nutkání přeskakovat, přestože se v ní objevovaly tytéž postavy, které jsou v civilních chvilkách bez problému přežitélné. Ovšem pokud přimhouřím očko nad tím, že jsou vlastně hrozně klasické typy postav jako v xy dalších anime (a ano, je tu i "tajemný student odjinud" jak jinak!). Animace hodně pěkná, byť to někdy až moc přehání s odlesky a s barvičkama, je pořád hodně hezká a jednoznačně je tu vidět, že se jedná o kino film a ne tv seriál. Osobně by se mi mnohem víc líbila verze filmu, kde by se režisér vykašlal na jakékoliv mystické fantasično (a to říkám jako velkej fanoušek obou fantastických žánrů) a raděj tam nacpal nějaké úplně normální klasické drama. Nebo vesmírnou vydru, co má chapadla. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Poměrně originální scénář, který ale přes veškerou snahu působit komplexně a chytře nakonec dosahuje spíše chaotického dojmu. Některé otázky jsou nedořešeny, některé scény jsou překombinovány a celkově jsem pak měl spíše pocit, že jsem o spoustu přišel, ač jsem dával pozor. Ve skutečnosti ale film nenabízí nějaký extra přesah a tvůrci spíše maskují svojí neschopnost dodat promyšlenější vyprávění. Pěknou animaci navíc ničí vcelku otravný vizuál plný efektů a zbytečných barev. Troufám si tvrdit, že kdyby zůstalo u pouhé romantické linky, vznikne podstatně zábavnější záležitost, jelikož postavy jsou sympatické a klasický příběh o "přestupujícím" studentovi či přátelích z dětství je sice nadužívaný, ale rozhodně ne ohraný. Zbytečné fantasy/scifi prvky ale celé dílo táhnou dolů. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Začnu tím, čeho si člověk všimne prakticky ihned a to je animace a hudba. První dojmy, kdy jsem spatřil tu neskutečně barevnou záležitost, nablýskanost a nádheru, byly prostě úchvatné. Navíc i hudba byla skvělá. Problém je, že když je to takhle nablýskané celý film, tak zhruba po 30 minutách z toho začnou bolet oči a po hodině už vám to přijde spíš přehnané, podivné a otravné. Jistě, některé záběry jsou opravdu kouzelné a při pohledu na zdejší noční oblohu jsem si smutně povzdechl, když jsem si vzpomněl jak jednotvárná a nezajímavá je ta, co vidím venku. Na druhou stranu, kdyby tam venku bylo to co je tady tak bych asi pro všechno to zelenkavé světlo neusnul. Takže animace je pěkná, barevná a kouzelná, ale prostě to s ní přehnaly a tak je po pár minutách všechno kouzlo pryč. Čeho jsem se nezbavil byl dobrý pocit z hudby, tu vybrali dobře a některé známé motivy se tam prostě krásně hodily. K charakterům mám jenom potvrzení toho co zde již napsal "oploutvený" kolega , tedy že příliš propracované v podstatě nebyly a některé jako třeba energická kamarádka z dětství zamilovaná do hlavního hrdiny byly prostě naprosto klišé. Ale pořád to nebylo úplně děsivé a nekoukatelné klišé, jako v některých jiných především seriálových kouscích. No a kapitola sama pro sebe je příběh. Ze začátku mi přišlo, že se to děsně vleče, pořád jsem tak nějak čekal, co se bude dít a jak se rozvine to sci-fi téma a jestli už konečně přestanou řešit ty nudné všední věci a romantiku. V určité chvíli, když jsem měl pocit, že jsem u toho strávil strašnou dobu jsem si musel jít zapálit a překvapeně zjistil, že jsem viděl teprve 32 minut. Potom se to postupně začne zamotávat a já musím říct že většinu prostřední části jsem autorům věřil jak tu romantiku tak i to sci-fi. Můj dojem byl náhle o poznání lepší a dokonce jsem přemýšlel o tom prohlásit tenhle film za nadprůměrný a to až do momentu, kdy jsem očekával finální konfrontaci a místo toho jsem dostal jenom: "Nepůjdeme zítra na pláž?" Tahle věta mě zaskočila a zabila veškerá má očekávání. No a samotný konec je další věc, kterou budu asi ještě dlouho rozdýchávat a přemýšlet nad tím co to vlastně mělo znamenat... Když si to shrnu, mělo to pár silných okamžiků a pár věcí co nemile překvapili. Takže vlastně hodně rozporuplný průměr. 5/10 ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama