Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (1 293)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No zas tak uzasny to teda nebylo. Problem je, ze prvni tretina filmu je vcelku nuda, proste takova pohadka o dvou sestrach. Film chytne dech az v momente, kdy na scenu prijde dodavatel ledu a snehulak, nebejt nich, tak se daj vtipy spocitat na prstech jedny ruky. Snehulak je sice infantilni, ale skvele zabavna postava a doved bych si ho klidne predstavit v samostatnym dobrodruzstvi. Jinak animace je spis prumerna a co se tyce hudby, ta by usla, ale ty neustaly zpivany dialogy zacnou bejt po case krapet otravny. Ale na jedno skouknuti se to da. Lepsi 3*. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Golfista to vystihl. Nejslabší animák za spoustu let, ale paradoxně nejvýdělečnější. Na druhou stranu se není čemu divit, občas jsem měla strach, že otevřu ledničku a tam bude další reklama :) Frozen recykluje jen předešlé animáky, především sází na to, co fungovalo u Tangled (nešikovnost postaviček, roztomilá zvířátka..). Jenomže tady se to vskutku nepovedlo. Zpívalo se každé dvě minuty, což je nanejvýš otravné - kdyby se alespoň jednalo o chytlavé vtipné písničky, jako tomu bylo u Tangled - dokázala bych to prominout. Ale tohle byly utahané odporné slaďáčky, ze kterých mě bolela hlava. Nemluvě o tom, že zpíváním se jen snažili zakrýt díry v příběhu, kterých má Frozen opravdu dosyta. Nic z toho v podstatě nedávalo smysl, jak už tu někdo hodněkrát zmínil přede mnou. Prostě předvídatelná odpornost, která je vhodná tak možná pro děti. A vtipy bych spočítala na prstech jedné ruky. (Mimochodem, zase úplně nechápu, proč když je ve spoustě komentářů z 90% kritika, tomu nasolíte 4*; zajímavé je, že jsem si tohoto jevu všimla nejčastěji u komerčních trháků, hm hm..) ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Všechno co jsem kdy nesnášel na plytkých Disneyovkách v koncentrované podobě, velice povedenému Na Vlásku to nesahá ani po sobí hovno u nohou. Nejen ale že je to zoufale debilní, s nulovým nadhledem, a plné patetických otravných muzikálových písniček které vyhřezly někde z padesátek, roztomilých žvatlajících příšerek, vykrádání nápadů, a celkově nudného primitivismu. Já hlavně absolutně nepochopím jak tohle může kdokoli považovat za dobrý a fungující film. Bez ohledu na mé subjektivní antipatie - čistě objektivně z hlediska výstavby příběhu a pravidel pohádkového žánru. Není tu žádný smysluplný příběh, komplet všechno je tu dílem neporozumění mezi postavami a dílem náhody, není tu žádné směřování ke šťastnému konci - protože všichni jsou tu takřka dokonale happy už na začátku, v průběhu, i na konci, nezmění se tu vůbec nic, i smrt je tu podaná tak mazlivě že by i dvouleté šklebany rozesmála. Jediný náznak jakkoli záporné postavy a skutečně fungující zápletky, nějakého dramatu se kterým se musí hrdinové porvat, se tu objeví po hodině a čtvrt, a to jen na pár vteřin a naprosto retardovaným způsobem. A i ta oscarová písnička - ve filmu funguje, ale přímo tam z ní čiší jak brutální je to kalkul, vysoustružený z dekád Disneyovského vyrábění jímavých songů. Vedle tohoto je i Miley Cyrus avantgardní umělkyně. Seriously, sice řemeslné kvality to má nezpochybnitelné, vizuálně paráda, je to zručný továrenský produkt, ale teď v tuhle chvíli mám chuť dát tomu skoro "odpad". ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $400,738,009 Tržby Celosvetovo $1,280,802,282Tržby za predaj Blu-ray v USA $163,474,516 //počet predaných kusov 7,460,592Tržby za predaj DVD v USA $248,897,862 //počet predaných kusov 12,618,511║ veru Disney sa otriasli z niekoľkých menších neúspechov, keď postupne prechádzali z kreslenej tvorby na počítačovo animovanú a teraz sa Pixaru stávajú slušnou konkurenciou, po hitovke Na Vlásku opäť namiešali ten správny mix čarovnej vianočnej rozprávky(nečudoval by som sa ak by ukoristili Oscara), ktorá má chytľavý dej, dobré postavy, vtipné momentky a hlavne má to svoje kúzlo, príjemnú muzikálnosť a silnú doprovodnú hudbu, roztomilá oddychovka ako sa patrí, slušný 3D efekt aj keď DreamWorks sú v tomto smer najlepší, Slovenský dabing boduje /videl v kine 3D verziu: 100%/ __moja recenzia ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Piesne sú na disneyovku fakt skvelé, príbeh v prvej tretine solídny a aj záverečný "zvrat" je osviežujúci, faktom ale ostáva, že zvyšné dve tretiny idú na totálny anarchistický random mód, kde jednotlivé scény ledva na seba nadväzujú, nieto dávajú zmysel ako príbeh. A grafika je miestami ako z 90s videohry. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (83)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna krátka scéna so snehovým obrom. (Illioplius)
  • Každá vločka, která ve filmu spadne, je jedinečná, díky speciálnímu generátoru, který dokázal vyrobit 2 000 různých tvarů. (Reesam)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama