Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (1 293)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Absolútne klasická disneyovka, so stále takmer rovnakou (len technologicky pokročilejšou) animáciou a efektami, stále rovnako tradičnými príbehmi, stále rovnako archetypáplnymi postavami, stále rovnakom humornom základe ale vybočujúca z rady tým... že sa zaraďuje po bok disneyoviek s datovaním pred rokom 2000. Vážne, ona je len ozvláštnená tým, že obsahuje prehršel spevácko-choreografických výstupov a je to vlastne muzikál. Takže získavame nové tým, že recyklujeme staré a ešte staršie, a nakoniec to dáme dohromady. A prečo nie, keď to funguje, réžia je solídna, príbeh v tejto triede rozprávok neurážajúci a pesničky síce občas trochu otravné, ale krásne prespievané. Nechýbajú temnejšie tóny, miesto psovitého koňa z Na vlásku je tu psovitý sob a pozíciu humornej oslíkovskej osôbky zastáva hovoriaci snehuliak Olaf. Klasická detská pohodovka, len nie až tak vianočná, akoby sa mohlo z plagátov zdať, ale aspoň sa ju dá spokojne sledovať aj inokedy. 75% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ty tržby jsou skutečně masivní. Přepnout do dětského režimu můžou spolehlivě i dospělí, nudit se zpravidla nebudou. To, co diváci chtějí vidět, jim tvůrci nabízejí, občas se podbízejí, občas by mohli být víc osobití, ale málokdy jsou otravní, což u disneyovek často bývá zvykem. Pouto mezi oběma sestrami je duší celého příběhu – obě se od sebe podstatně liší, a přesto k sobě chovají hlubokou lásku. Tvůrci tak představují klasickou animovanou pohádku se všemi atributy, takže písničky jsou chytlavé, akce vydařená a sněhulák Olaf musí bavit. A audiovizuálně je to prvotřídní podívaná. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Ľadové kráľovstvo je celkom slušný animák, len škoda, že nevyužil svoj potenciál. Príbeh síce zaujal v podobnej miere ako v rozprávke Na vlásku (2010), ale nebol tak roztomilý ani očarujúci. Bolo tu omnoho menej humorných miest a vtipných scénok na pobavenie. Mám dojem, že v tomto smere sa dostatočne nevyužil potenciál milého snehuliačika Olafa (veľká škoda, že nedostal viac priestoru) a sobíka Svena, animák tak mohol byť humornejší, menej vážny a pre deti tak rozhodne viac zaujímavejší. 75/100 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejdospělejších Disneyho pohádek, kde se pro zvrat nejde daleko a důkaz toho, že si výkladní skříň legendárních princezen může připsat dokonce hned dvě nové členky. Elsa i Anna jsou dvě zbožňováníhodná stvoření, jedna svou osudovou osamělostí (Let it go), druhá pak bezbřehou upřímností ("Že by tudy...?") a i přes charisma či hlášky vedlejších postav stojí Království čistě na jejich vztahu. A právě díky nim a jako obvykle vrcholným hudebním číslům v čele s For the first time in forever je to po zralé úvaze na plný počet. Frozen určitě není bezchybné a k mým nejmilovanějším kouskům (včetně několikrát zmíněného Tangled) mu půl kroku chybí, ale animované události roku se nevyplatí podceňovat. Pro někoho totiž stojí za to roztát. Bez přemýšlení. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Golfista to vystihl. Nejslabší animák za spoustu let, ale paradoxně nejvýdělečnější. Na druhou stranu se není čemu divit, občas jsem měla strach, že otevřu ledničku a tam bude další reklama :) Frozen recykluje jen předešlé animáky, především sází na to, co fungovalo u Tangled (nešikovnost postaviček, roztomilá zvířátka..). Jenomže tady se to vskutku nepovedlo. Zpívalo se každé dvě minuty, což je nanejvýš otravné - kdyby se alespoň jednalo o chytlavé vtipné písničky, jako tomu bylo u Tangled - dokázala bych to prominout. Ale tohle byly utahané odporné slaďáčky, ze kterých mě bolela hlava. Nemluvě o tom, že zpíváním se jen snažili zakrýt díry v příběhu, kterých má Frozen opravdu dosyta. Nic z toho v podstatě nedávalo smysl, jak už tu někdo hodněkrát zmínil přede mnou. Prostě předvídatelná odpornost, která je vhodná tak možná pro děti. A vtipy bych spočítala na prstech jedné ruky. (Mimochodem, zase úplně nechápu, proč když je ve spoustě komentářů z 90% kritika, tomu nasolíte 4*; zajímavé je, že jsem si tohoto jevu všimla nejčastěji u komerčních trháků, hm hm..) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (83)

  • Během prezentace denních záběrů se jednotliví animátoři střídali na červené „židli pro hosta" a předváděli své záběry režisérům, aby jim tito poskytli zpětnou vazbu. Pokud byli režiséři spokojení a neměli žádné další poznámky, zazvonili na zvonec – schváleno! - a všichni kolem zatleskali. (Zdroj: Falcon a.s.)
  • Když Elsa (Idina Menzel) zpívá píseň "Let it Go", v čase 03:00-03:08 rozpouští své vlasy, které prolétnou její rukou místo toho, aby se po ní svezly. (Peccoskaify)
  • Ve snímku se na malý okamžik objevují postavy Lociky a Flynna z dalšího animovaného snímku Na vlásku (2010). Jsou vidět ve scéně, kdy roztančená Anna (Kristen Bell) vychází z bran království. (ManOfPhoenix)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama