Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (1 293)

emma53 

všechny recenze uživatele

Já moc často mezi animované filmy nezavítám, ale když už, tak předem přesně vím, že to bude příjemný balzám na duši mezi těmi mými dramaty. Nemám moc ráda zimu, ale co na ní miluji, je nádhera zimních vloček, které se mně usazují na zimním oblečení a nebo na okenním parapetu, kde žasnu nad těmi rozmanitými vzory a pokouším se je fotit. Ale tohle byla vysloveně zimní vizuální krása a já jen žasla, co všechno dokázala Elsa svýma rukama vykouzlit (poklona animátorským umělcům). Obě děvčata byla moc fajn, ale nemůžu si pomoct, Anička byla zatím nejsympatičtější osůbkou, s kterou jsem se zatím měla možnost v animácích seznámit. Mimo jiné, scénka jak jde v té zmrzlé sukýnce po schodech do srubu "Oakenova putovní obchodní služba (velký výprodej)", neměla chybu. Ani tady nechyběla láska, kde jsem pochopitelně fandila tomu udatnému klukovi Kristoffovi s jeho kámou Svenem. A rozkošný sněhuláček Olaf snící o nádherném létě, byl už jen báječným zpestřením celé této zimní pohádky:-) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Dabing 8/10 Děj 7/10 Hudba 9/10 Animace 9/10/// PLUS: nádherná animace, pěkně si tvůrci pohráli s ledem a sněhem, muzikálová čísla mě příjemně překvapila a bavila, soundtrack, i když hodně moderní mě bavil, sob i sněhulák mají ještě větší potenciál MÍNUS: jednoduchý a až moc pohádkový příběh, čekal bych, že to bude ještě humornější./// Shrnutí: Čekal jsem opravdu hodně, takže ve výsledku moje očekávání nebylo překonáno. Přesto se podle mě jedná o velice povedený, milí, zábavný a pěkný animák. Který přesto že se nesnaží za každou cenu překvapovat něčím novým, tak se mu to občas i nenuceně daří (prostředí, sob, sněhulák). Chybí mi tu víc odkazů pro starší publikum (tak jak to běžně animáky umí), nicméně technická stránka vám to do jisté míry vynahradí. A jsem zvědav i na český dabing, originál je výborný (potěší trollové a Kristen Bell)./// Celkem 80%/// ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Milý animák. Na môj vkus však príliš spevu a málo vtipu. Vďaka aspoň za toho snehuliaka, lebo podaktoré intelektuálne dvojzmysly mi veľmi žartovné neprišli. Bohužiaľ, v mojom oku sa táto rozprávočka, najvydarenejšiemu kúsku, "Na Vlásku", nepriblížila ani na míľu. Presto všetko, nuda to nebola a o strate času nemôže byť ani reč. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Zhlédla jsem to, protože jsem na internetu neustále viděla gify a pořád o tom někdo mluvil, a že prý je to tak super jako Tangled, tak jsem si řekla, že to musím vidět. Sice Tangled se mi líbilo o dost víc, ale bylo to hodně dobré. Vtipné, rychle to utíkalo, dokonce i ty písničky byly některé pěkné. Co však bylo ze všeho nejlepší byl Olaf, ten snad ani nepotřebuje komentář :D 5* a teď si jdu postavit sněhuláka. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Bohužel tento rok je na animovanou tvorbu slabší a Oscar pro Frozen je malý důkaz. Netvrdím, že se jedná o špatný animák to ne, ale kvalit plného počtu zdaleka nedosahuje. Hudební vložka je místy otravná, emočně a citově Frozen také nefunguje. Anna a Elsa nejsou moc sympatické, snést se dají, ale aby se mi vryli do paměti, to se jen tak nestane. Nejsympatičtější byl snĕhulák Olaf a hned za ním sob Sven. Vizuální stránku pochválím, protože to byl od začátku obrovský klad. Sečteno a podtrženo jde o pěknou jednohubku, která se z daleka do TOP nezapíše, ale aspoň z části potěší.. 7/10 = 74% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (83)

  • Skutečný sob, který byl animátorům předobrazem pro Svena, předvedl velice nečekanou věc, když ho svědilo ucho. Podrbal se zadní nohou, jako by to udělal třeba pes. Sven si tedy tuto dovednost také osvojil. (Zdroj: Falcon a.s.)
  • V závěrečných titulcích se můžeme dočíst, že názory Kristoffa (Jonathan Groff), že všichni lidé jedí své vlastní šušně, jsou výhradně jeho vlastními názory a nereflektují nezbytně názory společnosti Walt Disney nebo tvůrců filmu. (džanik)
  • Několik členů filmařského týmu se vypravilo do Quebecu, aby si zde prohlédli ledový hotel, který byl inspirací pro Elsin (Idina Menzel) ledový palác. Ačkoliv na umělce udělala ledová architektura velký dojem, žádný z nich se nerozhodl v mrazivém hotelu přenocovat. (Zdroj: Falcon a.s.)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama