Reklama

Reklama

Epilog

(festivalový název)
všechny plakáty
Krátkometrážní
Německo, 1992, 13 min

Obsahy(1)

Rainer zjistí, že ho Nadja podvádí, dojde k prudké hádce a Rainer Nadju uhodí. Rainer uchopí zbraň a Nadju zastřelí. Vše se začíná opakovat znovu. Skončí hádka opět mrtvou Nadjou? (Snorlax)

Recenze (12)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Vcelku "rutinní" námět - ale to zpracování! Skvělá hudba, kamera, herci a - ten závěr - Tykwer jako když vyšije! (že by se mu už tehdy v hlavě rodil nápad na Lolu..?) ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

keď forma preváži nad obsahom - v tom dobrom. banálna situácia rozchodu - a kamera sa hýbe, nábytok sa hýbe, chytľavý hudobný motív (doznievajúcich osemdesiatych rokov) a začínajúci tykwer! ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Nápad (či idea) zde určitě je - později ho Tykwer plně využije ve filmu Lola rennt. Mně však Epilog přijde ještě trochu nezralý, takže nebudu hvězdičkami plýtvat jen tak, protože se jedná o Tykwera... :) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* prostě začínající Tykwer s originálním námětem bez jasného logického smyslu. Atmosféra však hutná a pointa překvapující. Epilog moc ne, spíš prolog k Lole jak běží o život. Trošku nadhodnocuju, ale k prvotinám musí být člověk shovívavější. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Pokud je Lola předskokanem Atlasu mraků, Epilog je zase předskokanem Loly. Zajímalo by mě, co přijde po Atlasu mraků, pokud režisér stále ještě není spokojen s vyjádřením svého vnitřního neklidu pomocí pohyblivých obrázků a geniální hudby spojených v nádherné symbióze na plátně a tahle řada s tendencí být film od filmu lepší bude mít další část... Těším se! 66% ()

Movieaddict 

všechny recenze uživatele

Vím, že asi vidím Lynche za každým rohem, ale zde jsem jeho rukopis cítil snad z každého záběru. Nejsem expert, ale jeho filmy mi to připomínalo jak designem prostředí, tak celkovým naladěním. No a v neposlední řadě jsem to nepochopil, takže všechno sedí! :D Tykwer se vážně vyznamenal, je to originální a vskutku podivné ()

Reklama

Reklama