Reklama

Reklama

Temný případ - Série 2

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2015, 8 h 23 min (Minutáž: 56–86 min)

Tvůrci:

Nic Pizzolatto

Kamera:

Nigel Bluck

Hrají:

Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Ritchie Coster, David Morse, Christopher James Baker, Ronnie Gene Blevins (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Temný případ se vrací na HBO s novým hereckým obsazením i novou kauzou, jež se odvíjí na pozadí vyprahlé kalifornské krajiny. Bizarní vražda svede dohromady tři policisty a zločince, kteří se ve snaze najít pravdu a vykoupení musí vymotat z pavučiny konspirace a zrady. Colin Farrell ztvárňuje postavu kompromitovaného detektiva Raye Velcora z fiktivního průmyslového městečka Vinci poblíž Los Angeles, který zároveň stojí na opačných stranách zákona. Vince Vaughn se představí v roli kariérního kriminálníka Franka Semyona, jemuž hrozí, že ztratí vybudované impérium, když nečekaná vražda obchodního partnera převrátí jeho plány na poctivé podnikání naruby. Pokud jde o korupční praktiky, nejbližším spojencem Franka je jeho morálně rozpolcená žena, bývalá herečka Jordan (Kelly Reillyová). Rachel McAdamsová hraje nekompromisní šerifku Ani Bezzeridesovou, jejíž rázná povaha a netradiční etika jí často staví proti systému. Ve hře je také válečný veterán a důstojník kalifornské dálniční hlídky s problematickou minulostí Paul Woodrugh v podání Taylora Kitsche. Ten objeví místo činu vraždy, což spustí vyšetřování zahrnující tři odlišné policejní týmy, několik kriminálních konspirací a miliardy dolarů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (213)

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem rád, že jsem se tentokrát dostal přes první tři epizody, protože pak to stálo za to - zprvu nesympatický postavy jsem si oblíbil, zorientoval se, dočkal se pár silných finále a užil lokace L.A., hříšné městské aglomerace. Takže ve výsledku žádný fail, překvapil mě Kitsch a skvělý zbytek hlavních herců. Dobrá řada, slabší rozjezd. 80% ()

Foma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svádí to ke srovnávání s první sérií, takže - jednička je filosoficky hlubší, dvojak ujde, ale volí spíš nevyřčenost. Herce bych asi nesrovnával, myslim, že Farrell a Vaugn obstáli výborně, je pravda, že Harrelson s McConaughym byli výjimečný, ale ve dvojce se taky snažej :-). Ze ženskejch postav mi přišla nakonec nejzajmavější Kelly Reilly, na McAdamsovou jsem si musel zvykat. Příběh je to složitej, přitažlivej, temnej a dost beznadějnej, a to i oproti jedničce. Tý temnoty bylo tentokrát až příliš. Radost mi udělali s Chargerem a scénou v sekvojovým lese :-). ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatimco prvni serie pro me byla zklamani, tak druha je naopak prijemne prekvapeni. Sice uz ten pripad neni tak temny, jak nazev serialu v prekladu napovida, ale charaktery/herci mi tady sedli mnohem vic, ma to skvele songy, vcetne excelentni uvodni znelky a obcasnych performanci v baru. 7/10 ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Nakonec na dva zátahy, stejně jako první série. Kvůli ní to tady dvojka pěkně vodsrala, budiž.. i mě se první série líbila víc. Ale tohle jde svou vlastní cestou, nesnaží se to být klonem výborné zmiňované jedničky a to je u mě za velký plus. Nejvíc to táhnou herci, zápletka je slabší, ale charaktery a jejich představitelé to je lahůdka panečku... Farell je strašnej frajer, Vaughnovi tahle vážná role sedla až doprdele, Rachel hraje tu svou trosku co se nevzdává na jedničku, Taylor Kitch je cukrouš a Kelly Reilly strašně sexy a naprosto oddaná žena... Po pátou epizodu je to na pozlacený 3*, ale poslední tři epizody jsou brutus a při závěrečný písničce ( skvěle vybraný, stejně jako u jedničky ) jsem byl totálně rozsekanej, stejně jako u jedničky. Takže za 4* a 8/10 ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na příběh Martyho a Rusta začal padat prach, který pomohl ukázat, že se sice jednoznačně jednalo o atmosférickou podívanou, ale o přelomový okamžik seriálové historie určitě ne. Proto je dobře, že se začíná ve zcela odlišném prostředí urbanistického Vinci. Politici i policie tu rádi dostávají občasný dolar bokem, řetězec erotických služeb vesele bují a vůbec tu na každém kroku něco smrdí. Až smrt jednoho z místních hlavounů spustí řetězec událostí, na jehož konci zůstane pár mrtvých – a možná i něco navíc. A řetězec je to zajímavý, takže o to víc mrzí, že stejně jako minule nechybí hlubokomyslně cílené dialogy, které ale bez McConaugheyho specifického charakteru (a hlasového projevu) postrádají smysl a působí jako špatný vtip. Navíc akční scéna v závěru čtvrté epizody nutí přemýšlet, jestli je přítomna vážně jen kvůli tomu, aby překonala legendární přestřelku ze stejného dílu řady minulé. Co je ale naštěstí obráceně, to je gradace. První sezóna začala ve velkém stylu, aby ve finiši trochu vyšuměla. Kalifornská anabáze místo toho klame tělem, kdy se pět hodin zdánlivě nic neděje a pak, ve chvíli, kdy netrpělivější diváci celé snažení dávno vzdali, nasadí smrtící atmosféru tepajícího nepřátelského prostředí a skrz dokonale fungující finále ospravedlní i úvodní rozvláčnost. Poté, co každý ještě nedávno hrnul na McConaugheyho veškerá herecká ocenění, zaráží mě, že je ticho po pěšině po výkonech proti typu obsazené Rachel i bezchybného ztroskotance Farrella, který si s cigaretou a panákem během pár vět uzmul životní roli. Zkrátka a dobře je Detective příběhem i seriálem plným rozporů. Zatímco po osmi dílech to vypadalo, že je pro každého, po šestnácti už proti sobě štve několik táborů. Pro mě je ale zárukou (specifické, ale nezpochybnitelné) kvality. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (13)

  • Barovou zpěvačku hraje Lera Lynn, která zpívá vlastní píseň "My Least Favorite Life". (Punisher)

Reklama

Reklama