Reklama

Reklama

Temný případ - Série 2

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2015, 8 h 23 min (Minutáž: 56–86 min)

Tvůrci:

Nic Pizzolatto

Kamera:

Nigel Bluck

Hrají:

Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Ritchie Coster, David Morse, Christopher James Baker, Ronnie Gene Blevins (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Temný případ se vrací na HBO s novým hereckým obsazením i novou kauzou, jež se odvíjí na pozadí vyprahlé kalifornské krajiny. Bizarní vražda svede dohromady tři policisty a zločince, kteří se ve snaze najít pravdu a vykoupení musí vymotat z pavučiny konspirace a zrady. Colin Farrell ztvárňuje postavu kompromitovaného detektiva Raye Velcora z fiktivního průmyslového městečka Vinci poblíž Los Angeles, který zároveň stojí na opačných stranách zákona. Vince Vaughn se představí v roli kariérního kriminálníka Franka Semyona, jemuž hrozí, že ztratí vybudované impérium, když nečekaná vražda obchodního partnera převrátí jeho plány na poctivé podnikání naruby. Pokud jde o korupční praktiky, nejbližším spojencem Franka je jeho morálně rozpolcená žena, bývalá herečka Jordan (Kelly Reillyová). Rachel McAdamsová hraje nekompromisní šerifku Ani Bezzeridesovou, jejíž rázná povaha a netradiční etika jí často staví proti systému. Ve hře je také válečný veterán a důstojník kalifornské dálniční hlídky s problematickou minulostí Paul Woodrugh v podání Taylora Kitsche. Ten objeví místo činu vraždy, což spustí vyšetřování zahrnující tři odlišné policejní týmy, několik kriminálních konspirací a miliardy dolarů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (213)

lamps 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, první série byla lepší. Schématicky zajímavější, režijně stabilnější a svou atmosférou ztracených lidských duší v americkém zapadákově více vtahující. Dvojka si ale šlape vlastní tématickou pěšinku, a šlape ji natolik jistě a nepředvídatelně, že jiná než slova chvály se mi zkrátka nepřísluší zde zmiňovat. Spojit dohromady tolik zajímavých a (obdobně jako v jedničce) ztracených postav s těžkými osobními mindráky, tolik potenciálně záporných či nejednoznačných charakterů z řad vysoké politiky, mafie nebo policie a jednu tajemnou vraždu do objemného propletence intrik, násilí, zkorumpovanosti a vztahů současných či dávno minulých, aniž by se jeden ztrácel a každá z titulních postav nedostala dostatečný prostor k stoprocentnímu prokreslení, tomu si prosím říkejte, jak chcete, já tomu říkám orgastické televizní mistrovství. A co se týče herců, tak všem do jednoho bych za jejich famózní realistické kreace vystavěl nikoli hollywoodskou hvězdu, ale rovnou chrám, především pak Farrellovi, který tímto definitivně patří do nejvyšší herecké ligy, a McAdams, která dostala na svůj vkus dost netypickou drsně - křehkou roli, a poradila si s ní přímo fantasticky.. ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavních hrdinů je mnohem více a dalo se tušit, že vztahy mezi postavami budou více diváka vtahovat, než samotný příběh. Všichni předvádí špičkové herectví a klobouk dolů před Colinem Farrellem, který svojí roli zvládl prvotřídně jako McConaughey v první sérii a Vince Vaughnem v roli mafiána. Především Vince exceluje a vážnější role mu opravdu sedí, až je škoda ho vídat převážně v komediích. Samotná zápletka se tolik nevrývá pod kůži, neboť v některých momentech působí béčkově a je z jiného ranku, než by po první sérii kde kdo čekal. Od druhého dílů se rozbíhá především pestré drama, kdy každá postava řeší své problémy a celé to graduje do finále, které drtí uvnitř emoce každého diváka a rozhodně po této stránce předčí první sérii. Vizuálně odlišný koncept, technicky opět perfektní a akční scény působí až brutálně realisticky. Hutnou atmosféru, byť jinak se podařilo zachovat a i tato série se může řadit k vůbec nejlepším seriálům. Úvodní písnička je naprosto boží !!!.......90% ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem rád, že jsem se tentokrát dostal přes první tři epizody, protože pak to stálo za to - zprvu nesympatický postavy jsem si oblíbil, zorientoval se, dočkal se pár silných finále a užil lokace L.A., hříšné městské aglomerace. Takže ve výsledku žádný fail, překvapil mě Kitsch a skvělý zbytek hlavních herců. Dobrá řada, slabší rozjezd. 80% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlastně je to -dalo by se říct- diametrálně odlišné od první sére. Kde byla jednička v detektivní zápletce silná, jednoduchá a přímočará, tam je dvojka překombinovaná, přelidněná, lehce nepřehledná.. Kde v jedničce vytasili videokazetu, tam ve dvojce "šaškujou" na párty. Kde jednička ve finále vyznívá optimisticky a vše uzavírá, tam je dvojka vlasně nedořečená a lhostejná. Jediné co opravdu funguje jsou zase jednotlivé charaktery. Sice už mezi nimi není ta chemie jako mezi dvojicí z jedničky, ale samy o sobě jsou parádně napsané a zase je v nich obrovský kus pravdy. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nic Pizzolato tentokrát spojil síly zejména s Justinem Linem a Temný případ se radikálně změnil. Ale myslím to v tom pozitivním slova smysle. Druhá série nehraje už tak na tajuplné mystično, ale je akčnější než předchozí série a zabývá se zde spíše zkorumpovaností policie. Je to sice obrat o 360°, ale zde se to podařilo ukočírovat tvůrcům na jedničku s hvězdičkou. Všechny charaktery jsem si oblíbil, zejména pak Colina Farrella, který se mi sice zpočátku zdál pojatý jako záporák, ale na konci se ukázalo, že je docela dobrý policajt. Atmosféra se zde dá zase krájet, některé momenty jsou silně vypjaté. Vincent Vaughn ztvárnil roli gangstera na výbornou, role mu byla šitá na míru. Největším překvapením byl jistě moment smrti Taylora Kitsche, který toho sice moc nenamluvil, ale jeho postava vyzařovala velké charisma. Akčnější sekvence se mi líbily, zejména přestřelka na ulici, která byla natočena velmi realisticky. Závěrečný díl byl prostě to nejlepší, s čím se Temný případ doposud vytasil. Chce to další sérii. Za mě dávám 95% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (13)

  • Barovou zpěvačku hraje Lera Lynn, která zpívá vlastní píseň "My Least Favorite Life". (Punisher)
  • Fiktívne mesto Vinci z 2. série Temného prípadu má až pozoruhodne veľa podobných charakteristík ako reálne mesto Vernon – priemyselný charakter a blízkosť LA, typická vodárenská veža, podobné zloženie obyvateľstva, starostovia oboch miest žijú v rozľahlých rezidenciách mimo svojho mesta či záhadná smrť vysokopostaveného mestského úradníka a následné vyšetrovanie celého mestského aparátu pre korupciu a zneužívanie verejných financií. (Rorschach_SK)

Reklama

Reklama