Reklama

Reklama

Temný případ - Série 3

(série)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2019, 8 h 11 min (Minutáž: 55–76 min)

Tvůrci:

Nic Pizzolatto

Hrají:

Mahershala Ali, Stephen Dorff, Carmen Ejogo, Scoot McNairy, Ray Fisher, Sarah Gadon, Michael Greyeyes, Mamie Gummer, Emily Nelson, Jon Tenney, Rhys Wakefield (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Oceňovaný seriál Temný případ se vrací na HBO se třetí řadou, která se točí kolem nové kauzy a pyšní se impozantním hereckým obsazením. Mahershala Ali ztvárňuje postavu vysloužilého detektiva Waynea Hayse, který je už pětatřicet let sžírán případem zmizení dvanáctiletého chlapce a jeho desetileté sestry, k němuž došlo v arkansaském městečku West Finger. Zatímco stárnoucí Hays, jemuž začíná selhávat paměť, prochází podrobnosti svého vyšetřování s producentem dokumentu o tomto skutečném zločinu, je nám umožněno nahlédnout nejen pod pokličku případu, ale i Haysovy minulosti. Sledujeme události v roce 1980, kdy došlo k vraždě, a v roce 1990, kdy šokující objev znovu vyvolal o tento děsivý případ zájem. Skrze vzpomínky poznáváme klíčové postavy jako jsou Roland West (Stephen Dorff), Wayneův partner v době vraždy, učitelka a spisovatelka Amelia Reardonová (Carmen Ejogová), stejně jako okresní úředníci, agenti FBI, členové rodiny a podezřelí. Každá z osmi epizod poodkrývá další kousek skládačky toho, co se oné osudné noci v roce 1980 stalo, a zároveň odhaluje, jak tato událost ovlivnila tolika lidem život. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (221)

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Slabá napodobenina první série... Samotný případ je hodně upozaděný a prioritou je spíš vztah manželů a vývoj postavy detektiva v průběhu tří, podle mě zbytečných, časových linií. Hlavně mi tam chyběla nějaká zajímavější a napínavější návaznost mezi díly... Nebyl důvod být nějak extra natěšený a nedočkavý, protože stejně v každém díle šlo jen o mix scén z různých dob, ve kterých se detektiv hádá se svojí manželkou, nebo vzpomíná na co zapomněl. Navíc se tam objevila řada nelogičností, špatných střihů a konečné rozluštění nikoho asi nepřekvapilo a ani neohromilo.. Druhá série sice měla podobné mouchy, ale když se nad tím zamyslím, tak byla snad i lepší. Doufám, že vznikne ještě 4. série a tvůrci vymyslí něco pořádného, originálního a nebudou jen vzpomínat na to, jak se všem líbila první série. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,I thought it took God seven days to make the world." ,,He rests on the seventh. I always thought he should have put the extra day in, instead of half-assing it.” Po čtyřech dlouhých letech se vrací jeden z nejtemnějších kriminálních serošů, který mi svou neuvěřitelně nadupanou první sérií vyloženě blew my mind. Druhá série zariskovala a místo vyšetřování vraždy se zaměřila na korupci a finanční podvody, což obecně divákům moc nevonělo. Pizzolatto se pro svou třetí řádu vrátil do starých známých vod, kde dvojce sympatických detektivů vyšetřuje zapeklitý případ únosu a vraždy, přičemž ty staré známé aspekty, co jsme milovali v sérii první, jsou zas zpět. Je to pomalé, plíživé, z určité části velmi depresivní a se setsakramentsky vynikající atmosférou. Hraje v tom roli zejména opět velice precizní práce s kamerou, dekadentní a znepokojivá hudba, plus suprové herecké výkony od obou hlavních představitelů. Ovšem i když se mi převážná část celé série líbila, bohužel jsem byl vcelku zklamán se samotným závěrem. Působí uspěchaně a nekonzistentně, jako kdyby vám ho seriál prostě vrazil před nos místo toho, aby vám ho naservíroval postupně a systematicky. Plus některé sekce utahané, marný platný. Ale sakra... ta atmosféra! Dialogy, napětí, herecké výkony, bizarnost... Pizzolatto to prostě umí. Návrat k duchu první série se evidentně vyplatil. A i když je ona první série stále naprostý top, třetí je velice obstojný a silný přídavek, který bude diváka bavit pravděpodobně více než složitá a překomplikovaná série druhá. ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série Temného případu je pro mě obrovské zklamání. Po první excelentní a druhé výborné řadě, je ta třetí hodně slabá. Nebylo to jen tím, že chyběly jakékoli zvraty a vyprávění bylo doslova uspávání hadů. Chyba byla možná i v hercích, kteří nedokázali vtáhnout diváka do děje a určitě byl kámen úrazu český dabing, který byl opravdu příšerný. Pořád jsem čekal, že se to rozjede a opravdu jsem u 4 dílu měl pocit, že to začíná nabírat obrátky, ale ejhle, ono nic. A závěr? Hodně slabý a bez dramatičnosti. Obrovská škoda. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakoniec ako celok za štyri, i keď finále sa ma snažilo presvedčiť, že by ani tých päť nebolo od veci. Pizzolatto sa zrejme snažil spočiatku uspokojiť fanúšikov, ktorým druhá séria nesadla a prispôsobil tomu východziu situáciu ďalšej série. Tri časové roviny, deti, redneci, dvojica svojráznych vyšetrovateľov. Nakoniec je ale určite dobré, že sa neopakujú témy ako cez kopírák a v konečnom dôsledku je trojka o niečom inom. Pripomína tak možno neprávom zabudnutý film Prísaha Seana Penna, kde istý detektív zasvätil celý život jednému prípadu a doplatil na to stratou zdravého rozumu. True Detective je trochu zmierlivejší, ale ukazuje pracovný život jedného človeka zasvätený jednému prípadu a ten sa mu potom samozrejme pletie aj do osobného života. Zacyklenosť stále sa vracajúcich neúspechov pri opätovnom vyšetrovaní je ďalšia interesantná téma, ktorá robí túto sériu výbornou detektívkou a oným temným prípadom. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„CO KDYŽ NÁS NĚKDO CHYTÍ?“… „JSME STAŘÍ A ZMATENÍ!“… /// Návrat ke kořenům… budiž. Jednička byla opěvovaná, takže se to samo nabízelo. Teď jen příběh… - není tak špatnej. Takže spolu s „vohraným“ tempem … nakonec dojdou všichni ke zjištění, že i těch „jen“ osm dílů je vlastně moc. Úplně nejvíc z toho číší síla parťáctví. Temnota duše? Ano, ale až na konec. Dávám 3*! Nevodhadnutá dýlka a finále, který nevyrazí dech! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mým znakem je modrá spirála. 2.) Mám svůj nevyřešeném případ. 3.) Thx za titule „need4seed“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Začátek třetí série připomíná případ tzv. Trojky ze Západního Memphisu (West Memphis Three). Podobnost je v počtu podezřelých, jejich věku, náklonnosti k tvrdé muzice, dětech jako obětech zločinu i místu (Arkansas). Další průběh seriálu se od tohoto případu liší. (.se)
  • Hodiny ve výslechové místnosti měly fungovat, ale v průběhu výslechu je skriptka pro jistotu zastavila na 8:40. Tento čas ukazují minimálně 2 minuty. (klukluka)

Reklama

Reklama