Reklama

Reklama

Duchové Třetí říše

(TV film)
  • Itálie I fantasmi del Terzo Reich (více)
Itálie, 2012, 47 min

Režie:

Tommaso Valente

Obsahy(1)

Období Třetí říše je dodnes pro Německo bolestivou etapou jeho historie. Dokazuje to i tento dokument, jenž zveřejňuje dojemné příběhy potomků nacistů, kteří se konfrontují s minulostí své rodiny a sdělují své nejhlubší pocity viny. Lidé, jejichž nejbližší byli příznivci, důstojníci či elita nacistického režimu, sdílejí společnou touhu distancovat se od této ideologie a činů svých předků, osvobodit se od viny a hanby, které si i o sedmdesát let později vybírají vysokou cenu. Nejemotivnější chvílí je pak setkání potomků nacistických pohlavárů s přeživšími holocaustu... (CS Mystery)

(více)

Recenze (5)

ChillThomas 

všechny recenze uživatele

Divná propaganda, samá lítost a brek a lži. Podle mě to točil žid, aby se syn významného oficíra za nacismu dal k judaismu a odešel do Izraeli, je minimálně hnus !!! ()

WolfIssen 

všechny recenze uživatele

Proč se praneteř Hermanna Goeringa nechala sterilizovat mi hlava nebere... Může snad za to, že jí v žilách koluje úplně stejně obyčejná krev jako Goeringovi? Tohle není o krvi, ale o myšlení... Stejně tak to vidím i v rozhodnutí syna Arthura Wollschlaegera. Na jednu stranu je nemá právo nikdo odsuzovat, na druhou stranu, pokud jim cokoli v rodině vadí, není přece nic jednoduššího, než se dát přejmenovat a zpřetrhat jakékoli konexe na toho nebo onoho člena rodiny... ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Dokument o dcerách, synech, vnucích i vnučkách nacistických pohlavárů, kterým v žilách koluje jak krev jejich předků, tak je dohání i minulost a skutky let dávno minulých. Příbuzní vypráví o svých předcích v slzách, zármutku i se zapřením. ()

BaruM 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně rozhovory s potomky nacistických pohlavářů, na druhé zase potomci obětí holocaustu. Dokument o hrůzné minulosti, bolestné současnosti, a snad lepších zítřků. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zajímám se o druhou světovou válku a tohle je hodně originální dokument. Po válce bylo dlouhou dobu v Německu společenské tabu zeptat se "A co jsi dělal za války?", protože skoro každý měl v rodině někoho, za kterého se styděl. Tento dokument vyvolává dojem, že Norimberským procesem bylo uděláno spravedlnosti za dost. Američané jednak neměli soudní kapacity a jedna mají sami částečně fašistické myšlení, takže byl vybrán malý vzorek k odsouzení těch, kteří měli smůlu. Líbily se mi některé trefné postřehy protagonistů jako "někdy chromozomy přeskočí a podobáme se více prarodičům, než rodičů" (někteří protagonisté nechtějí mít děti, "protože by jim mohli pomocí předků předat ten jed", "vyrůstala jsem v hippie generaci v té bylo běžné, že jsme nechtěli mít děti", nebo hláška otce "ano, věděli jsme co se děje, a co? Byla to nejlepší doba mého života". V závěru dokumentu je trefně pojmenován kořen zla. Princip autority, lidská lhostejnost k utrpení druhých a hlavním kořenem je obrovská lavina zbabělosti, která se skrývá za válečnými ctnostmi, láskou k vlasti a vírou v myšlenku. nyní traumatizovaní Němci hromadně propadli myšlence ideologie multikulturalismu a dováží si z Afriky a Arábie milióny pracovní síly náhradou za demograficky vymírající obyvatelstvo.... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama