Reklama

Reklama

Unplugged: Pearl Jam

(koncert)

Obsahy(1)

Kapela Pearl Jam odehrála jeden ze svých prvních akustických koncertů 16. března 1992 ve studiu Kaufman Astoria v New Yorku. Koncert byl stanicí MTV vysílán 13. května 1992, a byl zaznamenán na DVD. To sice nebylo vydáno samostatně, ale bylo součástí reedice alba Ten v roce 2009. Bezchybný výkon muzikantů a neuvěřitelný projev Eddieho Veddera poskytuje silný hudební zážitek.
Seznam skladeb:
01. Oceans
02. State of Love and Trust
03. Alive
04. Black
05. Jeremy
06. Even Flow
07. Porch (jasse)

(více)

Recenze (8)

jasse 

všechny recenze uživatele

Pearl Jam zahráli svůj akustický set s naprostou lehkostí a virtuozitou, kterou by od nich v té době málokdo očekával. Nádherný soulad kytaristů Stona Gossarda, Mika McCreadyho a Jeffa Amenta doplňuje svou vynikající hrou na bicí tehdejší bubeník Dave Abbruzzese, který kupodivu použil klasické hůlky místo štětců, jak bývá na Unpluggedu zvykem. A když se na stoličku usadil Eddie Vedder s vlasy schovanými pod kšiltovkou a spustil nádhernou Oceans, člověk málem zapomene dýchat. Vedderovi při jeho vášnivém zpěvu plném emocí vůbec nevadily kamery, na které zatím nebyl příliš zvyklý. Pecky z debutového alba "Ten" jako Alive, Jeremy, Even Flow a bonusová State of Love and Trust zněly v akustickém hávu krásně a zajímavě, pořadí skladeb fungovalo perfektně a já jsem jen čekala, kdy Eddie už nevydrží sedět na té stoličce...Dočkala jsem se ve skladbě Porch, která byla spolu s písní Black vrcholem večera. - Když o rok a půl později vystoupila na Unpluggedu Nirvana, nikdo z techniků se neodvážil ani promluvit, natož jim vstoupit na scénu, nebo celé vystoupení nějak upravit. V případě Pearl Jam je ještě různě usměrňovali a pořad trochu sestříhali, ale oni svým sebejistým výkonem už tehdy dokázali, že jsou kapelou neméně velkou. A jsou jí dodnes. ......... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Na konci, kdy málem zdemoluje kolegovi kytaru, poznamená Eddie: "So this was unplugged, wasn´t it?" . Ne tohle je sice bez proudu, ale energie tomu opravdu nechybí. V druhé půlce je to taková škola na kytaru, že vůbec není poznat, že jsou chlapci odpojeni od elektřiny. To jsem ještě nezažil...90% ()

Reklama

candy_daze 

všechny recenze uživatele

Tohle pro mě překoná jen opravdu máloco. Úžasný koncert, který má přesně to, co spoustě unplugged představení chybí- energii. Na vrch hudební krásu a procítěnost. Ten je dokonalý album, na tomhle už z principu nemůže bejt nic špatně. Ráda se k tomu často vracím, každý zhládnutí je přesně jako to první- skoro 40 minut strávených v úžasu. Akustický verze State of Love and Trust a Black jsou jedny z nejlepších vůbec! :) ()

Elwin1 

všechny recenze uživatele

Paráda! Je fajn se sem tam vrátit o 20 let zpět do zlatých časů grunge a vychutnat si MTV Unplugged. A to jak od Pearl Jam, tak od Nirvany. Už úvodní Oceans přináší "zimomriavky", Vedder pak sundá kšiltovku a rozpustí kštici - vrchol může začít. Trojboj Alive, Black a Jeremy s Vedderovým srdceryvným zpěvem je něco, co už současná hudební scéna nenabízí. Proto díky za tenhle pohled do historie. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • V písni „Porch“ vytáhl Eddie Vedder z kapsy fix a napsal si na paži nápis „Pro choice“, čímž vyjádřil podporu hnutí za právo ženy na interrupci. (jasse)
  • Píseň „Rockin' in the Free World“, kterou Pearl Jam zahráli jako poslední, už nebyla vysílána ani zaznamenána na DVD, protože zpěvákovi Eddie Vedderovi v ní začal odcházet hlas, namáhaný předcházejícím několikaměsíčním koncertováním. (jasse)
  • Z celého natáčení nakonec zůstalo 36 minut čistého záznamu, protože téměř všechno mluvené slovo Eddieho Veddera bylo vystřiženo. (jasse)

Reklama

Reklama