Reklama

Reklama

Šarlatové písmeno

(neoficiální název)
  • Západní Německo Der Scharlachrote Buchstabe (více)

Recenze (5)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Klasika se Sentou Beregrovou jako Hester Prynneovou. Pěkně natočený kostýmní film ve španělské krajině. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nepochopil jsem... spoustu věcí. Jako třeba, jestli si Wenders dělal legraci z producentů, nebo diváků. Proč schválně herce režíruje, aby hráli ochotnicky a prkenně jako v amatérském divadle? (A to urážím amatérské divadlo.) Proč do scény, kdy se chce upálit soudcova žena (přitom ji s tou fakulí všichni vidí jít přes celé městečko, a nikomu to nepřijde celou dobu divné), proč tam nahodí hudbu jako ze spaghetti westernů té doby? Uživatel jitrnic má pravdu, že to vypadá jako Monty Pythoni, ovšem tentokrát to někdo myslel zcela seriózně. Bylo pro mě utrpením to sledovat. ()

Reklama

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Strašné. Vypadá to jako Svatý grál od Monty Pythonů, myšlen ovšem jako seriozní historické drama. Naprostý úlet Wima Wenderse. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je znát, že se tady Wenders ještě hledal (navíc historický film už pak nikdy nenatočil), ale i tak se mi to docela líbilo. Místy podmanivá atmosféra, dobře vybraná hudba, precizní kamera (holt Robby Müller, není se čemu divit) a zajímavý příběh, jen jsem čekal nějaký větší konec. Rozhodně jsem ale rád, že jsem to viděl a ještě víc jsem rád, že jsem to vůbec sehnal - nebylo to lehké. 3* ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Romantický film ovšem pouze z našeho dnešního pohledu. U anglických puritánů v Massachusetts (ať v Bostonu nebo Salemu, filmovou krajinu tu nenajdete) se na romantiku nikdy nehrálo. Tehdy se ještě popíralo, že láska je alfou a omegou tohoto světa - alfa, tedy A pro adulteress (u nás je to až pod C). Hawthornův román je všeobecně známý a oblíbený, zajímavé by bylo zjištění co k němu přitáhlo i takového experimentátora, jakým je Wim Wenders. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama