Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohledný a úspěšný vědec Will Caster (Johnny Depp) má velký celoživotní sen: vytvořit stroj obdařený umělou inteligencí i schopností vnímat emoce, který by dokázal soustředit kolektivní vědění a vědomí lidstva. Jeho kontroverzní experimenty z říše snů mu přináší slávu i nepřátele. Extremisté z řad odpůrců umělé inteligence se ho pokusí zastavit a spáchají na něj atentát ve chvíli, kdy je jeho dílo téměř u konce. Sami tím však „božský experiment" uspíší a Will osobně se v projektu transcendence stane hlavním hrdinou. Pro jeho ženu Evelyn (Rebecca Hall) a dalšího vědce Maxe (Paul Bettany) zde totiž neleží otázka, zda je to možné, ale zda je to správné. A co se vlastně stane. Willovo vědomí připojí k super počítači a obřímu vesmíru umělé mysli, kterou sám vytvořil. Důsledky záhy pocítí celý svět. Willova původní touha obsáhnout vědění celého světa se však rychle mění v jiný cíl: získat nad celým světem kontrolu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (859)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Když se poprvé řeklo "film od kameramana Christophera Nolana", napadlo mě něco přesně takového. Snad jen je výsledek ještě o kus hloupější. Kdybych já byl na Pfisterově místě, spíš bych se snažil vyhnou srovnávání, ne jim jít naopak co nejvíc vstříc. Transcendence je každopádně do sebe zahleděná blbůstka s šíleně anticharismatickým Deppem, přesvědčená o svojí chytrosti a důležitosti. Podobně jako v Kapitánovi Americe jsou však všechny konspirační čachry tak naivně povrchní a nepřesvědčivé, že výsledek nejde brát vážně, dá se mu jen vysmát. Komiks si to však na rozdíl od tohohle... nevím čeho... může aspoň trochu dovolit. Transcendence je takový Prometheus pro tuto sezónu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Úplně v základě není Transcendence tak ultimátně blbá, jak se někteří lidé v radostném opojení z toho, že prohlédli pár logických nesmyslů, snaží tvrdit. V jádru je to poměrně slušný sci-fi námět, který bohužel citelně trpí tím, že chování hlavních postav občas vyznívá opravdu prapodivně a hloupě. Herci dobří, technická stránka věci rozhodně neurazí. Osobně mám trochu problém s tím hystericky antitechnologickým vyzněním. Přes všechny problémy (především scenáristického rázu), které Transcedence má, se na ni jednou podívat bez problémů dalo. Někde hluboko uvnitř byl ale potenciál na mnohem víc, to je jasné. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Přinejmenším podivný scénář zabíjí slibnou myšlenku o lidském Skynetu. Pfister prezentuje krásné propracované obrazy, ale při Nolanových lekcích režie měl dávat větší pozor. Dějová linka nedrží pohromadě jak by měla, je dost zkratkovitá a chování postav je dost chaotické. Depp ale hraje po dlouhé době, celkem příjemně a povedená hudba trochu zvedá dojem. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Místní odhalovači veškerého zla i zlého veškerenstva, všech konspiračních konspirací i nojeveltórdnungů dávno vědí, kdo stojí v pozadí. Je to světové Židovstvo, sjednocené v USA, představované pak svými výkonnými složkami, tedy FBI, CIA, Texas rangery a mariňáky. A je-li onomu zámořskému Satanu nejhůře, nasadí komplet, co má, v boji proti... kupříkladu hologramu. To se pak na scénu vyřítí omlácená dodávka, pár náklaďáků ze šedesátých, spolek nepřátel interfernetů, protitankový lauf, ulitý ještě za Eisenhowera, Frýmen ve výslužbě, minomet, zabavený před lety vietnamské mládeži a šest drsoňů s kalachy. No, s tím by nám obsadili přinejmenším polovinu Sudet. Než by jim místní Indiáni přes pauzičku na menáž odtahali vše kovové do výkupen. Docela pěkné scífko, rozpočet si zakulhal, romantiky přespříliš, logiky znatelně méně. Vhodné tedy i pro hezčí polovičky lidské prdele. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že si Wally Pfister ukrojil příliš velké sousto a své ambice nedokázal přetavit do podoby, která by o Transcendenci umožnila hovořit jako o silném zážitku. Pozice režiséra je zkrátka náročnější než pozice kameramana. Pfister se evidentně snažil natočit nejen zábavnou žánrovku, ale především film s přesahem. Výsledkem je divný kočkopes, který příliš nebaví ani nevzbuzuje dojem uměleckého díla. Co je platné zangažovat významnou osobnost a hereckého chameleona Johnnyho Deppa, když se ho režisér snaží tlumit a do podobné role se vlastně typově ani nehodí. Je ho v ní prostě škoda, napadá mě tucet lepších kandidátů, kteří by se uplatnili nepoměrně líp. Převažující pocit je nakonec zklamání a dojem, že mám před sebou velkohubé pateticky se tvářící béčko. Celkový dojem: 40 %. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (20)

  • Význam slova transcendencia by sa vo filozofii či teológii dal zhrnúť ako všetko to, čo presahuje zmyslovú skutočnosť, je teda mimo možného pochopenia človekom. V kresťanskej filozofii je transcendentný Boh, pretože nie je súčasťou sveta, ale jeho pôvodcom, ktorý každú skutočnosť presahuje. (Rorschach_SK)

Související novinky

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

11.04.2014

Seriálová válka lidí a Cylonů začala už v Battlestar Galactice z roku 1978, její nejpamátnější okamžiky však přišly až po roce 2003. Stejnojmenná televizní minisérie totiž nastartovala temnou… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Avengers 2, Prometheus 2, Spider-Man 3 a 4...

Avengers 2, Prometheus 2, Spider-Man 3 a 4...

19.06.2013

Co nového u pokračování (nejen) komiksových hitů? Nebudeme to zbytečně natahovat. Sin City: A Dame to Kill For mělo mít premiéru letos v říjnu. Rodriguez a Miller ale údajně pořád nedotočili a to je… (více)

Reklama

Reklama