Reklama

Reklama

Scientologie

(TV film)
  • Velká Británie Scientologie
Velká Británie, 2011, 44 min

Obsahy(1)

Když se vysloví slovo scientologie, většina z nás si určitě vybaví tváři několika slavných herců – třeba Toma Cruise či Johna Travolty, kteří se ke scientologické víře hrdě hlásí. A církev je jim za to vděčná. Jsou totiž nejen slavní, ale také nesmírně úspěšní a pohádkově bohatí. Dokonalá chodící reklama – tak se povede všem, kteří nám budou věrní! Nad usměvavými tvářemi z časopisů se ale mnoho bývalých členů církve otřese hrůzou. Jsou to ti, kteří zažili ponižování, tresty a vyhrožování. Profesionální rugbista, postarší manželé či žena, která v církvi vyrostla – ti všichni nám budou vyprávět svoje příběhy, které mají společného jmenovatele: ztrátu a velké životní zklamání. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Scientológia je novodobá filozofia vytvorená v roku 1954 americkým autorom sci-fi L. Ronom Hubbardom, ktorý ju sám charakterizoval ako „aplikovanú náboženskú filozofiu“, čo má slúžiť ako základ nového náboženstva. Autor sci-fi založil novú cirkev, ktorá spasí ľudstvo. No verili by ste tomu? Nejaký prefíkaný, americký chytrák sa hrá na Spasiteľa, čoho následkom je ďalšia nebezpečná, šialená pseudo cirkev, ktorá zneužíva labilných , naivných, dôverčivých ľudí. Neúspešný, bezvýznamný autor sci-fi báchoriek zakladá náboženskú sektu. Dvere sú pre všetkých ľahko manipulovateľných hlupákov dokorán otvorené. Šup ovečky do košiara. Spása je zaručená. Stačí sa len zaviazať k absolútne oddanej poslušnosti na miliardu rokov. Na Slovensku sú scientológovia aktívni od roku 1995. Zatiaľ nie ako cirkev, ale len ako občianske združenie. Pevne verím, že to tak zostane i naďalej. Ešte raz pripomeniem, že scientológia je výplodom fantázie autora sci-fi. Veď je to smiešne, aby takýto človek zakladal novú cirkev. Ako môže niekto takýmto nezmyslom uveriť? Nechápem. Tento dokument oceňujem predovšetkým za to, že je to akési nesmelé memento vyslovené bývalými členmi tejto sekty. Dávajte si pozor na scientológov. Sú fakt nebezpeční. *** ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Víte, na víře se dá dnes skoro nejvíce vydělat, dukazy jsou všude kolem nás okolo..! Ale tohle, ta "scientologie", to je zvěrstvo.!!! ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Typicky povrchně pojatý dokument, stavějící na útržkových výpovědích několika mála bývalých členů sekty. Žádný hlubší rozbor z hlediska náboženského, žádné přiblížení zakladatele a vůdčích osobností scientologie, mluví se jen o ubližování v horizontální rovině, odtržení dětí od rodičů apod. Používání slova "církev" tvůrci pořadu je zde naprosto špatné, nehorázné a zavádějící. Jak tomuhle může někdo dát 5 hvězdiček, to opravdu nechápu... ()

pali87 odpad!

všechny recenze uživatele

Najhorší dokument čo som videl. Celé to bolo len o tom ako sa rodičia nemohli stretnúť so svojími deťmi, zbytočné tlačenie na emócie. Musel som sa občas smiať ako je to zlé natočené, tie prestrihy počas rozhovor na redaktora s chápajúcim výrazom, alebo príbeh o tom ako za trest museli vyčistiť odpadkové kontajnery ma už regulérne rozosmiali, a hovorca scient. cirkvi musel byť len dáky herec lebo bol úplne mimo. Na záver som očákaval niečo v štyle že ide len o fiktívny dokument s hercami podľa vymysleného príbehu. ()

umbjaz 

všechny recenze uživatele

no ty krávo! Jehovisti nestačej? Fakt by mě zajímalo, co jim prozraděj jinýho, než já nevím. Je hold vidět, jak se lidi rádi nechají klamat, lhát si, chtějí naivně věřit pár větám, co kdosi kdysi možná pronesl. radši budu kouřit opium a žít stovku let, než se nechat šikanovat a ještě se upsat ďáblu na milardu let :D miliardu. kdo si kurva nechá sepsat smlouvu na milardu let??? to už je moc i na mě. Všechny podobný idioty bych nahnal do dolů na Sibiři, aby si uvědomili, jak moc je jejich víra k hovnu. už mě serou lidi co si nárokují patent na vševědomost, vždyť nikdo neví víc než vidí. lidé jsou tak hloupí a tak nadutí, že se mi chce blejt! Amíci by měli kolektivně odložit bybli a podobný slátaniny. určitě by mnoho a mnoho lidí žilo svobodněji. nechhápu, jak je můžou nehcat na svobodě, vždyť lanaří malí děti. 12 - 16 let. co to kurva je??? Tak to je Amerika vážení. země svobody a neomezených možností nadvlády. Už se těším, až konečně přivezou tu pravou demokracii na křídlech bombardérů I pro nás. Jinak co se týče zpracování dokumentu, tak je to hodně fádní, až velice nudné. jen spousty keců o odvrácení dětí od rodin. no ono to asi o ničem jiném nebude, když verbujou nezletilí DĚTI! ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama