Reklama

Reklama

Je tomu již dvacet let, co psychiatr Gerald Swan (Jeremy Slate) zastřelil šíleného kolegu Colina Ramziho (Danny Gochnauer) a tím udělal tečku za jeho nelidskými experimenty a jeho tajný operační sál pod psychiatrickou léčebnou, zapečetil. Dnes do ústavu přichází mladá dívka Jane (Cheryl Lawson) trpící amnézií, která tvrdí, že jí byla paměť vyoperována. Netrvá dlouho a Ramziho mrtví pacienti pohřbení v jámě ve sklepě opět ožijí a začnou krvavě likvidovat ze světa personál nemocnice. (IFA movie)

(více)

Recenze (68)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Námět z psychiatrické léčebny pod níž se ukrývá šílený vědátor je sice lákavý, ale Mrtvá jáma je plačtivě nezábavné béčko. A když už přijdou konečně na řadu zombie úchylárničky, tak je pozdě bycha honit. Měl jsem co dělat s dokoukáním a kacířsky se přiklonil k proklikávání před kterým došlo na komfortní podřimování. Ale vždy od posledního místa nebdělého stavu přísahám, že jsem poctivě znovu zapínal. Jen jsem takhle usnul asi natřikrát, bohužel. Takže dvě hvězdy kvůli dvěma aspektům, které mě zaujaly. Líbila se mi netradičně pojatá kamera, která scény snímala ze zvláštních a pokřivených úhlů. Dodala tím filmu pěkný psycho nádech. Nu a poté Cheryl Lawson a její pobíhání v lascivním bílém prádelku, jenž lahodilo oku mému. Ach ta postavička! Hm a to je asi tak všechno vážení! ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Tradiční béčková slátanina se spoustou chodících mrtvol, pomatenými doktory a pěkňoučkou Cheryl, která má sice v květáku vymeteno, ale zase chodí hodně nalehko, takže se jí to dá odpustit. Pro fanoušky zombie filmů doporučuji, hlavně kvůli nejlepší scéně: vylití zásobníku (aka hydroglobus) se svěcenou vodou, kterou ještě ke všemu posvětila pošahaná jeptiška. No kravina jak noha, ale zábavná. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Jako dítě bych se z toho asi posral strachy. Jestli tady něco fakt funguje, tak je to všudypřítomná psycho atmosféra. Podivné kamerové úhly, barevné nasvícený vyvolávající dojem něčeho z cizího světa, kakafonická hudba. Do toho hrdinka se ztrátou paměti, která je celý film na pokraji hysterie (a většinu filmu běhá v kalhotkách), prastaré tajemství a samotné prostředí blázince. Vynikající atmosféra dává zapomenout na ne zas tak objevný konec, kdy se z filmu stává obyčejná zombiárna, navíc s pointou starou jak lidstvo samo. Každopádně výborná záležitost. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy z 80 rokov, ale tento k nim určite patriť nebude. A prečo? Nechce sa mi veľa hovoriť, tak len v skratke: Príbej je všedný, neoriginálny (Re-Animátor), ale hlavne nezáživný. Hudba je skoro po celú dobu filmu nevhodná. Tento film je blbí na začiatku, v strede aj na konci. Ale naozaj vo filme je veľa nezmyslov, ktorých mohlo byť oveľa menej. Mám dobrú náladu, tak za 2*. ()

choze 

všechny recenze uživatele

To takhle v druhé půlce 90. let člověk zasedl v pátek večer k bedně, prokousal se Tabu a nechal se polechat na dobrou noc od Playboye a pak, když už usínal ve stoje a neviděl na oči, konečně začal novácký páteční (vlastně sobotní) popůlnoční horor. Většinou šlo o nekoukatelné shity (GHOULIES IV, BORROWER), ale občas na vás vyskočil nějaký šťavnatý kousek jako LAMPA nebo právě MRTVÁ JÁMA. JÁMA je poněkud netradiční zombiárna od režiséra TRÁVNÍKÁŘE, která hraje modrými, zelenými a růžovými barvičkami jak Schumacherovi Batmani a kde se nešetří krví ani mozky a nechybí ani pohledná slečna, co ukáže kozy a krásně béčkové finále s odpálením vodojemu plným svěcené vody zlikvidující zombie. Pomocí skvělé kamery s různými obraz deformujícími předsádkami a křivými úhly dosáhl Leonard správně groteskní atmosféry blázince a výsledkem je béčkový horor, na který se dobře kouká i po letech. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Film zažil veľký úspech pri predaji na videokazetách a to vďaka jednoduchému triku. Ak ste sa dotkli tlačidla na obale, oči zombie na prebale videokazety zablikali na zeleno. (beso74)
  • Film byl natáčen v Agnew State Hospital v Kalifornii. Křídlo, kde se nejvíce natáčelo, bylo do té doby již po několik let opuštěné a bez elektřiny. (Eluin)

Reklama

Reklama