Reklama

Reklama

Žena v černém 2: Anděl smrti

  • Velká Británie The Woman in Black 2: Angel of Death (více)
Trailer 2

Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí v doprovodu ředitelky skoly Jean Hoggové a mladé učitelky Eve Parkinsové do téměř opuštěné odlehlé vísky Crythin Gifford. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově, spojeném s pevninou pouze úzkým náspem zvaným Nine Lives Causeway a schůdným pouze za odlivu. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí. S tím, jak se po pozemcích na Eel Marsh znovu rozléhají dětské hlasy, se z temnoty vrací také pomstychtivý přízrak ženy v černém. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (237)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Atmosféra vysátá z jedničky a mladá učitelka Eve mi byla od začátku něčím nesympatická. Já prostě nemám ráda tyhle ženský, co pátraj po věcech, po kterých vlastně pátrat nemají. A tak s povděkem kvituji hlavně scénu se zavíráním očí, která mi přišla jako jedna z nejlepších, a naopak mi chyběly lepší lekačky a hlavně lekačky s bubákem, kterých tady bylo na můj vkus málo. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Jednička byla skvělá, ale tohle mě zklamalo. Kam se poděly zvukové efekty, z kterých mi běhal mráz po zádech? Minule mě nejvíc vyděsilo, když povolila ucpaná trubka a její obsah vytekl do dřezu a teď? Ani nevím... Nejhorší je, že hlavní strašidlo, žena v černém, v tomhle díle byla sotva vidět, oproti jedničce, kde na nebohé Daniela Radcliffa bafala za každým rohem a tady by se většina leknutí dala zařadit mezi "leknutí nedopatřením," kdy se postava nemá čeho bát. Například když zpoza rohu vyběhla skupina dětí a narazila do Eve. Hlavně pokud už budu dělat pokračování, tak čekám originalitu, tady se jen opakovala ta samá kletba, která si ovšem teď vyžádala o dost méně obětí a to, že bylo po naprostou většinu filmu v domově okolo 10 lidí také ubíralo na strašidelnosti. V prvním díle je tam hlavní postava skoro pořád sama, což je pro diváka o dost znepokojující, než když je tam 8 dětí + 2 učitelky + 1 voják... Každopádně se mi velmi líbila vizuální stránka - prostředí a kamera, ale atmosféru zas tak uchvatná nebyla, což je škoda, protože prostředí tomu skvěle nahrává. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Shlédnuto v kině. Tak, co se týče prvního dílu, tak ten mě teda moc nezaujal, paradoxně mi tam neseděl Daniel Radcliffe, který mě teda dost bavil v Harrym Potterovi, zde bohužel ne, krom toho to byla strašná nuda – 2*. No a co se týče tohoto filmu, tak je to na tom skoro stejně, když o nějaký ten krůček vpřed se to pohnulo, takže jsem nakonec s vypětím všech sil tu nejslabší možnou 2* dal. Abych pravdu řekl, tak mi tohle vůbec nepřijde jako pokračování původního filmu. Možná trochu využitý nápad, který byl zde nepatrně přenesen, ale to je jedno. Jako celek film za moc nestojí. Výhodou je, že tu není žádná nelogická chyba, ani nic co by přímo bylo do očí. Krátká stopáž mi přišla dlouhá, nuda tu občas byla. Pár lekacích scén zde aspon bylo, nějaký ten nápad, no nevím. Finále bylo docela už svižnější. Herecké obsazení je takové rozporuplné. Hlavní hrdinka celkem ušla, ostatní byli dost nevýrazní. No, prostředí bylo výborné, kdyby ta atmosféra byla lepší, hned bych byl spokojenější, páč byl barák celkem strašidelný. Hudba byla dobrá, sice nevynikala nějakým zapamatovatelným soundtrackem, ale Marco Beltrami odvedl slušnou práci jako vždy. No, co mám k tomu dále povídat ? Rozhodně mě to nějak neurazilo, jsou horší filmy, já tyhle duchařiny mám rád, tak ty 3*, příště budu ale už přísnější. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Režisér Tom Harper hlavne v prvej polovici skvele tvorí atmosféru vhodnú na efektívny strach. V interiéroch nasadí temné miestnosti, v exteriéroch zvláštne bažiny či strašidelnú hmlu. Harper nechce byť konkrétny, občas staví na inotaje a priam znepokojujúce snové sekvencie. Funguje to a tlak na diváka je v prvej hodine patrične silný a niektorí môžu namietať, že ľakacích momentov je azda príliš. No nie sú samoúčelne, majú silnú pozíciu v scenári a diváci budú spokojní. Napriek tomu si myslím, že pozornosť fanúšikov si zaslúži a po ručne nakrúcaných hororoch tu máme sériu poctivých strašidelných momentov v atmosférickom horore, ktorý drží sériu na úrovni silného štandardu na pomery žánru. Sila jednotky síce chýba, ale ako solídna dvojka obstojí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co jsem chtěl, to jsem dostal. První díl mě nadchl a i když má dvojka k těmto pocitům poměrně daleko, zklamán určitě nejsem. Děj jede jakoby přes kopírku. Doba se sice posunula, vyměnily se i oběti, ale lokace zůstala stejná a nezměnila se ani dáma v černém, která je stále tou pomstychtivou mrchou. Atmosféra na jedničku, lekačka se také nějaká našla a neokoukaní herci jsou sympatičtí. A to mi v tomto případě stačí. 80% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Tvůrčí tým se oproti prvnímu dílu nezměnil. (MikeCool)
  • Režisér Tom Harper měl požadavek, aby byla vesnice Crythin Gifford, která leží v Dorsetu, zcela opuštěná. Natáčelo set také v londýnské čtvrti King's Cross, na nádraží, v Old Royal Naval College, v Greenwichi a na dalších místech v Londýně a v Anglii. (ČSFD)

Reklama

Reklama