Reklama

Reklama

Žena v černém 2: Anděl smrti

  • Velká Británie The Woman in Black 2: Angel of Death (více)
Trailer 2

Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí v doprovodu ředitelky skoly Jean Hoggové a mladé učitelky Eve Parkinsové do téměř opuštěné odlehlé vísky Crythin Gifford. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově, spojeném s pevninou pouze úzkým náspem zvaným Nine Lives Causeway a schůdným pouze za odlivu. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí. S tím, jak se po pozemcích na Eel Marsh znovu rozléhají dětské hlasy, se z temnoty vrací také pomstychtivý přízrak ženy v černém. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (237)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet, a dost možná ještě dál, je rybníček Brčálník… Ženská v černým už zase řádí a všichni malí haranti by se měli mít na pozoru. Na pozoru by se však měl mít i divák, páč všechno, co jste kdy chtěli vědět o nefunkčním hororu nebo nefunkčních lekačkách a báli jste se zeptat, tu je. Herci fajn (dokonce i ti dětští), prostředí (jak jinak) taky fajn, ale ten příběh... a ta atmosféra... a ta (nijaká) hudba (což je fakt "sukces", když vám jí složil někdo, kdo se jmenuje Marco Beltrami, gosh), prostě toto se nepovedlo, žel žel... ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Dej sa odohráva v roku 1941, za 2 svetovej vojny, kedy je skupina ôsmych žiakov evakuovaná z Londýna v doprovodu riaditeľky školy a mladej učiteľky na odľahlú rezidenciu v Crythin Gifforde. Medzi žiakmi je aj Edward, ktorého mama zahynula pri leteckom nálete. Do deja sa zapojí aj pilot RAF Harry, ktorý má s nimi spoločnú cestu. A to by bolo všetko, čo na tomto filme je k pozeraniu. Pointa filmu, ukryť deti pred bombardovaním a inými hrôzami vojny, sa nenaplnila. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Solidní pokračování Ženy v černém, i když na první díl to v žádném případě nemá. Ale příběh celkem zajímavý, i když hodně jednoduchý. Líbila se mi hlavní ženská hrdinka Phoebe Fox, má krásný úsměv. Hororové fanoušky tento snímek asi moc nepotěší, protože není až tolik strašidelný, ale mě jakožto odpůrce hororů, vyděsil dostatečně. Já nemám rád tyhle hororové lekačky a opravdu si tento žánr škrtám ze seznamu, vážně nemám zájem se v noci bát. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Čistě průměrný horor, který je o třídu slabší, než jeho výborný předchůdce. A přitom vše zde vypadá epicky a draze. Druhá světová válka je v plném proudu, Londýn je zasypáván tunami bomb. Co uděláme s ohroženýma dětmi? Vyrazíme s Eve Parkinsovou a celou třídu do opuštěného domu obklopeného bažinami. Tam jistě nacisté nezavítají. A kdyby ano, paní v černém jim vykouzlí v kalhotách hezkého hnědáka. Do té doby ale paní Parkinsová s ostatními zjišťuje, že jejich bezpečný úkryt se sám staví proti nim (třeba žena v Černém je tajná nacistka). Ať je pravda jakákoli, brzy začnou první děti umírat. Jiné se začne jevit posedlé a pomalu tak klišovitě odpadají důvody proč zde setrvat. Zjeví snad muž v bílém a všechno vyřeší? To vám neprozradím, neboť jistě styl konce už ve svých hlavách tušíte (ano, opravdu je to tak předvídatelné). Přesto však několik pozitiv tento snímek má. Předně není tak dlouhý, má místy slušnou atmosféru, je na něm rozpočet znát a s ohledem na nastavovanou kaši jde i tak o slušnou práci zasloužíce si alespoň devět řádků komentáře. Tak splněno a jedem dál na lepší kousky! 60% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Smrt přichází v černém aneb ani po smrti (ne)Smrtelná teta se vrátila, aby po Harrym Potterovi tentokrát terorizovala učitelku skupiny Ztracených chlapců a děvčat bez rodičů. Z jejího Domu u hřbitova se totiž dočasně stal Sirotčinec hnusnější, než Ďáblova páteř. Nesmiřitelný duch slečny Drablowové však z mladých Neviňátek dělá nástroj své strašlivé pomsty. Na nevítané Návštěvníky, co narušili její klid a teritorium, tak čeká několik Nocí hrůzy... Po úspěchu jedničky odkrývá Pekelný dům svou Temnou legendu i podruhé, aby mohl v prvé řadě vydělat, trochu vyděsit a - bohužel - párkrát se i opakovat. Když ale pominu to nutné zlo v podobě levných lekaček (zase ty vrány) a otravných klišé (vedlejší postava, která se podle očekávání obětuje), není to úplně špatné strašení, které dokáže v několika momentech i slušně napínat; to hlavně tehdy, když duch nedělá přímo bububu, ale pouze nehnutě stojí, či se jen tiše plíží. Tam bych viděl největší sílu. Po těch prvotních, nepříliš spokojených reakcích nakonec v pohodě duchařská gotika. Rozhodně ne průser. (60%) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Tom Harper měl požadavek, aby byla vesnice Crythin Gifford, která leží v Dorsetu, zcela opuštěná. Natáčelo set také v londýnské čtvrti King's Cross, na nádraží, v Old Royal Naval College, v Greenwichi a na dalších místech v Londýně a v Anglii. (ČSFD)
  • Filmaři se u druhého filmu rozhodli použít stejné kulisy vnitřních částí domu Eel Marsh House, ve kterých v roce 2011 natáčel režisér James Watkins a jednotlivé místnosti rozšířili. (ČSFD)

Reklama

Reklama