Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O slavné cestovatelské dvojici, ale především o osudech dvou lidí, kteří si zvolili nelehkou cestu životem.  Dokument je založen na osobních, velmi upřímných výpovědích J. Hanzelky a M. Zikmunda. Je to příběh neznámých komerčních inženýrů, kteří se v roce 1947 vydali s Tatrou 87 na cestu kolem světa. Po více než třech letech se – díky svým reportážím z cesty, vracejí jako nesmírně populární dvojice, kterou každý zná, kterou každý obdivuje. Jak se to stalo, jak to poznamenalo jejich životy, o tom vypráví tento pořad. Zachycuje místa jejich dětství a dospívání, mapuje celou jejich přípravu na cestu, v archivních místech ukazuje nejdůležitější okamžiky jejich cest, popisuje, jak tyto filmy natáčeli a stříhali, film ukazuje i jejich soukromí. Ale hlavně se zabývá tím, kým vlastně tito muži jsou, co prožívali, jaké byly uzlové body jejich životů – osudové křižovatky, kdy museli volit, kam se vydají dál: jestli zvolí pohodlnější cestu, na níž se přizpůsobí poměrům, nebo cestu obtížnější, na které si však zachovali všechno, o co jim v životě šlo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

subic 

všechny recenze uživatele

Toto je takové to první polistopadové vzpomínání dvojice Z+H nebo H+Z. Není moc dobré se na něj dívat víckrát, protože pak se bude zdát, že je proti těm pozdějším o něco slabší. 70% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Na začátku je sen. Pak se pracuje na tom, aby se sen přetavil na skutečnost a kruh se uzavírá v momentě, kdy někde stojíte, na něco zíráte a dokážete ze sebe vydat jenom "to je jako ve snu!" Průser je, že hned tu samou noc se vám určitě bude zdát sen nový a vy tak z toho kolotoče v životě neslezete. Počkejte - on to není průser, ale štěstí. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nádherné časově posloupné vyprávění s mnoha doku záběry panů Hanzelky a Zikmunda, ke konci trošku hořknou, když oba pánové vyprávějí jak se jim cestování podepsalo na rodinný život a komouši na osobní, ale vydržel bych je oba poslouchat klidně mnohem déle. Pan Hanzelka a pan Zikmund jsou pro mě jedni z největších českých osobností co kdy tato země měla. Miluju zásadový, statečný lidi se smyslem pro humor, oni jsou prostě doživotní vzor a inspirace. ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je to řemeslně kvalitní jako dálnice z Ostravy do Bohumína, včetně neposlouchatelného hudebního podkresu. Ale obsahově jasně za pět. Výsledek je kompromisní čtyřka. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama