Reklama

Reklama

VOD (1)

V dobách rytířů bojujících za čest žije Raiden (Clive Owen), padlý válečník, který musí povstat proti zkaženému sadistickému vládci, aby pomstil svého zneuctěného mistra Bartoka (Morgan Freeman). (Magic Box)

Videa (2)

Trailer

Recenze (160)

honajz 

všechny recenze uživatele

Je to jednohubka ve starém hávu, kde navíc jsou minuty pro výslednou stopáž přičítány někdy neuvěřitelně pomalými a zpomalenými záběry, dialogy o nesmrtelnosti chrousta a vedlejšími ne vždy důležitými odbočkami. Celkově se však příběh drží jasné revenge linie, a když se smíříme s tím, že nějaká bitka bude tedy holt až na konec, a ještě ke všemu s dost mizernou choreografií a kamerou, můžeme se nechat hýčkat tou depresivní a šedomodrou atmosférou, dlouhými pohledy, sněhovými vločkami... a raději nepřemýšlet, jak tenhle svět vlastně funguje, když mu vládne naprosto pitomý císař, který se musí radit s prvním rádcem div ne při cestě na záchod („mám se jít vyčurat, nebo jít rovnou na velkou, co myslíte?“ - tak na mne celou dobu působil), císař, který nemá vlastní názor a rád si nechá věci přerůst bez hlavu, i když tvrdí, že má plán (tvrdí to asi podobně, jako ten zfetovaný bratr v Kobrách a užovkách). Jedno panství sem, druhé tam, úplatky, moudrý rádce, ale pitomý a nedůvtipný císař. A pak ďábelský ministr, o němž všichni vědí, jaký je, ale nikdo nehne prstem, dokud nepřijde nějaký hej počkej s tvrdým pohledem, a neukáže, zač je toho čest. Pro mne osobně zklamání. Má to zajímavou atmosféru, české reálie jsou pomocí počítačové animace změněny k nepoznání, Clive se snaží, seč může, ale skutečně nic moc to není. Škoda, že Clive nehraje Jamese Bonda. (Jinak, když dvakrát nemrknete, zahlédnete Pavla Kříže - ten dokonce mluví, a anglicky, a Kláru Issovou). ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Juhokórejsko-americká koprodukcia, ktorá asi chcela konkurovať historickým snímkam z Hollywoodu a tak zlákala do svojich radov také mená ako Morgan Freeman alebo Clive Owen, ale vo výsledku to tej celkovej mizérii v ničom nepridáva. Vznikol nemastný-neslaný produkt, v ktorom nie je nič, ale vôbec nič, kvôli čomu by stálo za to sa na neho tie úmorné dve hodiny pozerať. Nemá to žiadnu story, žiadnu poriadnu akciu, žiaden výraznejší moment, nič. Len tu pár hercoch vedie vyše hodiny rozhovory o ničom a keď už aj v závere dôjde na tú chvíľkovú akciu, tak je tak obyčajná, sterilná a nevzrušivá, že to ani nestojí za zmienku. Ešte väčší nezmysel ako Cageov čínsky Outcast, akurát tam sa divák mohol aspoň uštipačne baviť na Cageovom výkone. Čo však viedlo Freeman a Owena k účasti v tomto ostáva záhadou, jedine, že dostali veľmi tučný šek a tak už neostali peniaze na nič iné. To jediné dáva v prípade Last Knights zmysel, pretože s filmom ktorý už svojim hlasom neutiahne ani Freeman musí byť niečo veľmi zle. Nudnejší a nezáživnejší historický epos tu snáď ešte nebol. CELKOVO: 1* (2/10) ()

Reklama

Flopik 

všechny recenze uživatele

Po dopozeraní nie som bohvie ako nadšený. Clive Owen ma lákal avšak film sám o sebe má veľa nedostatkov. Až na pár svetlých chvíľ je akcia natočená dosť zle.Čo sa postáv týka tak aj napriek tomu že má film skoro 2 hodiny sa o nich nič nedozvieme a preto vám vo finále ani nebude ľúto ba čo viac ani nebudete vedieť kto to umrel. Hudba sa mi celkom páčila. Malo to potenciál no prevedenie nevyšlo tak ako mohlo. Za mňa medzi 2 a 3 * určite nie horšie ale ani lepšie. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Když se tak nad Last Knights zamyslím, tak si vlastně uvědomuji, že mě ten film oslovil natolik, že mu ve výsledku nemám v podstatě ani příliš co zásadního vytknout, tedy snad až na totální absenci krve, která by to celé povýšila ještě minimálně o level výš, protože zkrátka k tomuto typu filmu ty krvavý cákance a vůbec celkově explicitně zobrazená brutalita patří jako skořápka k vejci, bez toho mi to ale přišlo prostě takové vyloženě divné a nedotažené. Jinak je sice pravda, že se minimálně v prvních dvou třetinách filmu jedná o více upovídanější podívanou, než by se očekávalo a spíš než nějakých akčních scén se zde divák dočká převážně dramatických pasáží, s důrazem kladeným především na dialogy, postavy a jejich charaktery, ovšem ani to nelze až tak úplně kritizovat, jelikož i přesto má film velmi svižné a zábavné tempo, vše působí velice silným a přesvědčivým dojmem, a i když ani samotná zápletka pak není nikterak objevná, či vyloženě nepředvídatelná, tak funguje přesně tak, aby dokázala bez problému udržet diváckou pozornost a zájem. V podstatě by se každopádně celý film dal ale označit i jako takový historický revenge snímek, přímočaře směřující po celou dobu k závěrečnému akčnímu finále, které je pak skutečně nadupané a efektní, veškeré souboje jsou zpracované vážně skvěle a i závěrečná katarze pak skutečně chutná. Jinak zde nechybí ani emoce a napětí, nicméně vrcholem filmu jsou jiné dva prvky, a to fakt parádní atmosféra, která je syrová, správně špinavá a opravdu věrohodná, a pak samozřejmě luxusní obsazení, na čele s dokonale nasraným Clive Owenem, který tyhle týpky prostě umí na jedničku a pak určitě zaujme i Aksel Hennie jako ústřední záporák, který působí fakt jako prvotřídní extra slizká svině. Za mě se zkrátka jedná o povedenou historickou podívanou, určenou ovšem určitě spíš pro méně náročnější publikum. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Parádní do detailu vypiplaná REVENGE story na pozadí jednoduchého historického příběhu. Co film vyzdvyhuje tak hlavně Cliwe Owen, kterej skvěle hraje jak zlomenýho týpka, tak nasranýho mstitele. Navíc na rozdíl od jeho spolubojovníků je to mašina na smrt, která si chodí mezi nepřáteli a kosí je mečem rychleji než mor a španělská chřipka obyvatele Evropy v dobách svých největších úspěchů ... Dále je to evidentně "pseudoasijský" vztah k pomstě, souboji a nepřátelství či přátelství v boji. Tak je zde jako za starých samurajských filmů v podstatě jen jeden opravdový Owenův nepřítel a hrozba, a to asiat typu samuraje, který ovládá boj s mečem stejně dobře, avšak s Owenem svým způsobem sympatizuje ... Ve finále naivně a pěkně dojemné, souboje nic moc, střižené atd. Ale celkově parádní zábava a druhá polovina pumpuje naivnímu divákovi mého typu adrenalin do žíly silněji než "injekční stříkačka plná methamphetaminu" ... ;)) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Ačkoliv to tvůrci snímku veřejně nepřiznávají, během tvorby filmového snímku se nechali přímo inspirovat dnes již legendárním a jen těžko překonatelným příběhem japonských róninů, tzn. samurajů bez svých pánů, mstících se na uchvatitelích právě za smrt svého pána, Genroku Akō incident (元禄赤穂事件). Tehdy, v osmnáctém století, byl příběh zaznamenán neznámým učencem, který jej exemplárně interpretoval jako absolutní oddanost samuraje vůči svému pánu, tzn. absolutní znak samurajského kódu Bushidō (武士道). Do této doby se popularizovanému příběhu dostalo velkého množství filmových, televizních, divadelních a dokonce i rádiových zpracování. Mezi nimi vynikají filmová zpracování Shijushichinin no shikaku (1994), Chushingura - Hana no maki yuki no maki (1962), Daichūshingura (1971), The Fall Of Ako Castle (1978), či operetní zpracování Chūshingura autora Shigeaki Saegusa z roku 1997. (Conspi)
  • FIlm se natáčel částečně i v České republice, a to především na Křivoklátě, v Doksanech, Kladrubech, Praze či na hradě Rábí.Celý závěrečný útok na zámek a cesta bludištěm z křoví se natáčel na zámku Dobříš. (Beckett51)

Reklama

Reklama