Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (966)

kitano 

všechny recenze uživatele

V prvej tretine som mal chvilu pocit ze film nudi. No potom Pixar roztocil znova ten svoj tipicky sialeny kolotoc emocii a humoru a ja som uplne podlahol. Krasne, dojimave a celkovo je to jedna uzasna 'jazda' !!! (ps: neuveritelne je ze vsetky filmy od pixaru s tak skvele. Zatial kazdy jeden bol uzasny a tie 'ostatne' animaky len dotahuju. Chlapci drzim palce nech vam to vydrzi!) 9/10 ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděla poprvé, byla jsem nadšená a hrozně se mi to líbilo. Po několika zhlédnutí mé nadšení trochu opustilo, ale opravdu jen trochu. Stojím si za tím, že je to velmi kvalitní animák, s naprosto dokonale propracovanou animací i do těch nejmenších detailů (např. moucha-auta, jsou naprosto úžasní). Čas od času se na to ráda podívám. 4* Zábava s troubením na traktory je fakt řachanda. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem byl proti Autům zaujatý a nehodlal jsem ustoupit ani o píď - a ještě po úvodním závodě jsem věřil, že dám maximálně dvě hvězdy, jelikož jsem tomu fáru s vyplazeným jazykem chtěl nějakým hrůzným způsobem ublížit. Pak se vše zlomilo. Může za to především veliká porce nostalgického patosu, jemuž jsem věřil a který byl nastaven přesně tak, aby nenudil děti a neurážel dospělého. Vyprávění o starých časech, kdy věci byly lepší a lidi (auta) se radši dívali, než bezhlavě spěchali, já můžu. Příběh je sice předvídatelný a na konci přijde nezbytné morální ponaučení (jinak bezvadně zapadající do kontextu vyprávění), nicméně nádherný vzpomínkový tón, s citem ztvárněné postavičky i prostředí, vymazlený vizuál... to všechno jsem si užil. Krásně vyvážená rodinná zábava, na níž si dal někdo záležet. Mimochodem, ve filmu je dost velká porce přímočarého dementního humoru, který mě bavil, stejně jako mě bavily různé kulturní a společenské narážky (zpomalená hipísácká dodávka s organickým benzínem jako parafráze zhuleného biožrouta - fakt!). Pro mě osobně docela velké překvapení. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me hodne prijemne prekvapilo. Musi se sice prekousnout fakt, ze tu vlastne neni nejakej vyraznejsi pribeh a to, co se tu deje, neni nic kdovijak originalniho a taky to, ze "postavy" v Kardanovy Lhote jsou vzdycky za ty chytry a spravny, ale krome tohohle to je fakt skvela jizda. Film od zacatku chytne vysoky tempo a drzi si ho az do konce, coz pri skoro dvouhodinovy delce docela prekvapi. Muze za to taky paradni animace, obzvlast vsemozny odlesky, svetla a stiny jsou uchvatny a hodne chytlava hudba. No a i kdyz film neni nejaka komedialni super pecka, je vlastne vtipnej a prijemnej celou dobu. Akorat pak pride super trapne retardovanej dementni konec, kterej ale nastesti uz nestihne vyslednej dojem pokazit. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Fakt neskutečně příjmenej, milej, pohodovej a zábavnejj film, sice příběh je mírně řečeno trošku ohranej, ale ono to ani moc nevadí a krom toho Pixar zase zaválel a animace je opět naprosto perfektní, hlavně voda se fakt znamenitě povedla a stejnětak se povedla hudba, ta je svižná a skvěle podporující celej příběh. Ale abych pravdu řek, tak bych přece jen uvítal jetě trochu víc vtipu, sice to na zábavnosti nijak neztrácí, ale že bych se u toho nějak smál, to se říct nedá ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • Původní název snímku byl „Route 66“, ale tvůrci jej změnili, aby si film diváci nepletli se starším, stejně nazvaným TV seriálem. (imro)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. března 2006 na ShoWestu, sjezdu Organizace amerických majitelů kin. (Varan)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama