Reklama

Reklama

Tady a potom

  • Švédsko Efterskalv (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když se John po propuštění z vězení vrací domů ke svému otci a mladšímu bratrovi, těší se na nový začátek. V rodném městě mu ale jeho zločin nebyl zapomenut ani odpuštěn. Mladíkova přítomnost vzbuzuje jen ty nejhorší reakce a strnulá atmosféra zdánlivého klidu se postupně mění v pomstychtivý lynč. John, zrazený svými přáteli i lidmi, které miluje, začne ztrácet naději a agrese, která ho předtím dostala za mříže, v něm opět pozvolna narůstá. A protože nemůže uniknout stínům své minulosti, rozhodne se jim postavit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

Mishqo 

všechny recenze uživatele

60-70% ... Mladý chalan spáchal závažný zločin, ktorý si odsedel v nápravnom centre. Teraz sa vracia naspäť domov k svojmu tatkovi a chcel by začať odznova, no ľudia v jeho okolí majú iné plány. Veľmi ťažká téma. Každý si zaslúži druhú šancu, no je dôležité ako a kde si ju zaslúži. Keď sa ľudia mstia zločincom, tak nie sú o nič lepší ako tí, čo zločiny spáchali. Samotný film nebol úplne dotiahnutý do konca podľa mojich predstáv, ničmenej emócie boli na správnom mieste. ()

fola 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na tomto filmu bylo podávání informací o důvodech chování komunity vůči hlavní postavě. Základem k nejlepšímu prožití snímku je tudíž: nic o něm nezjišťovat a sledovat projekci s naprosto čistou hlavou (což nebyl můj případ) :( Dějově by se dal přirovnat k Vinterbergovu filmu Jagten, kde ovšem hlavní postava je v tom tak nějak nevinně což se u postavy Johna zrovna říct nedá. Proto si k němu nejde najít cestu a člověk to celé sleduje celkem bez zaujetí. Vzhledem k ročníku narození (1983) se vyplatí tohoto režiséra pečlivě sledovat, na debut dobrý. ()

Reklama

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Severský cit pro sociálně-psychologický rozbor znova zabodoval. Možná škoda, že se Here After přeci jenom soustředí výhradně na sociálně-psychologické důsledky, ne na příčiny. I tak je to nejenom emocionálně ošéfované, ale povedlo se skvěle zachytit i tu logiku přístupu jednotlivých lidí. Režisér von Horn se prostě pokusil znázornit stigma mladého vraha (ačkoliv si nebere na paškál jeho vinu) a udělal to báječně, včetně minimalisticky řešené kamery. Ta všechno zabírá s odstupem, a vyjadřuje tak uzavřenost hlavní postavy i přístup, který k ní ostatní volí tzv. "zpoza rohu". Za vyzdvihnutí určitě stojí i dominantní zvuk. Švédskej hon. ()

tenista57 

všechny recenze uživatele

Taky dávám jen 3 hvězdičky v podstatě za to, že téma je možná trochu naivní v tom, že otec svého nezletilého vraha dá do stejné školy, kam chodil před vykonáním zločinu a čeká, že to nějak dopadne. Existují snad i školy s internáty i ve Švédsku ve velkých anonymních městech, kam mohl otec svého syna po odpykání dvouletého trestu přihlásit, ne? ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Skandinávské odnikud nikam. 1) Film spočívá v tom, že z různých náznaků se dozvídáme, co vlastně chlapec, po dvou letech propuštěný z vězení, udělal. Když to pak víme, nijak nás získané poznání neuspokojí, protože netušíme motiv ani konkrétní okolnosti. 2) I děj sám má natolik otevřený konec, že bych dílo spíše označil za film bez pointy. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama