Reklama

Reklama

Plechový panáček

  • USA Tin Toy
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
USA, 1988, 5 min

VOD (1)

Malé děti jen stěží působí jako nestvůry, pokud však nejste hračka. Jakmile se ale Tinny vymaní ze spárů žvatlajícího mimina, uvědomí si, že by si s ním přece jen rád hrál. Chvíli mu trvá, než zjistí, že jeho malý trýznitel zaměřuje svou pozornost na věci, které mohou připadat zajímavé jenom dětem. Chcete znát tajemství? Zvědavé mumlající děti jsou příčinou toho, že se hračky “ztrácejí” pod nábytkem a za prádelníky. Ale plechový panáček Tinny není jako ostatní vystrašené hračky pod pohovkou. Dobře ví, že má za úkol děti rozesmát, nikoli rozplakat. (HBO Europe)

(více)

Recenze (119)

Vignette 

všechny recenze uživatele

Plechový panáček v prvním záběru vypadá naanimovaný úplně dokonale- skoro bych ani nehádala rok výroby- a pak se do dveří vplíží lidské "mládě"... chápu, že o moc líp to v té době asi ani nešlo, ale stejně jsem měla při pohledu na dítě pocit, že se ke mně plazí nějaká malá zrůdička ne nepodobná té z Braindead :-)... slabší 4* ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Batole se usměje poté co slyší zvuk hrkávky. Pak už na ni nereaguje, tak proč to nezkusit Plechovým panáčkem či slepičkou nebo žabičkou na klíček? A něžně na něj mluvit, číst mu, a hodně s citem, hodně lásky, jinak později vezme prak a začne si z vás střílet. To začne i tak, ale verbálně a ručně, pak je třeba ho ukázňovat někdy i ručně a stručně, že Plechový panáčku. ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Cesta k Toy Story byla dlážděna všelijakými nápady – tenhle s miminem coby hororovým monstrem, s vyděšenými hračkami a plechovým hrdinou, kterého nejdřív zrazuje jeho vlastní hlučná konstrukce a potom zase batolecí sklon nadchnout se pro krabici víc než pro obsah, ten se vážně vyvedl, i přes lehce rozbředlou pointu. K technické kvalitě animace – jak pravil tuším Dizzy Gillespie, když máš co zahrát, zahraješ to i na srolovaný koberec, aneb jedna dobře dotažená myšlenka je nad tisíc dokonalých renderovacích softwarů. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pixar si poprvé troufl na animaci lidské postavy a z jejich batolete vzniklo ukázkové hororové monstrum. Jenže z pohledu té hračky tato karikatura dává smysl. Drobné detaily, včetně geniálního nápadu s hračkami pod postelí, a technický perfekcionismus na všech frontách. Třeba zvukař Gary Rydstrom tvrdí, že prací na něm strávil více času než u souběžně vznikajícího celovečeráku Zámotek 2: Návrat. ()

2mig1 

všechny recenze uživatele

první kraťasy z dílen pixaru sloužily pouze jako ukázky možností počítačové animace... a je to na nich vidět... narozdíl od dnešních kraťasů jsou bez výrazného nápadu a závěrečné pointy.. nešťastným rozhodnutím v případě kousku tin toy je přítomnost batolete, nedokonalost animace se v případě zobrazení hraček ztratí, ale z toho vřeštícího prcka budu mít noční můry... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (8)

  • V záverečných titulkoch je pod "Also appearing" (tz. Tiež sa objavili) medzi hračkami spomenutý RenderMan. To je názov animačného programu, ktorý vytvoril a používa PIXAR. (Zdroj: ČSFD)
  • Na papierovej taške, ktorú na seba prevráti dieťa, môžeme vidieť doftedajší znak PIXARu. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama