Reklama

Reklama

Běžci

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Několik lidí na cestě do bezpečí – reálný příběh z blízké budoucnosti.  Po celosvětovém kolapsu civilizovaného světa zůstává část území Evropy neobyvatelná. Lidé tvoří malé skupinky, přežívající v bezpečných zónách, oddělených od sebe pásy země, na kterých už nikým neovládaná vojenská technika vytváří smrtelně nebezpečné „pasti“. Jediní, kteří dokážou přejít nebezpečná území jsou „běžci“. Na jednom z nich závisí osud několika lidí, kteří se rozhodli najít bezpečné místo pro nový život.
Tento film je postapokalyptickou science fiction s mimořádně sugestivní atmosférou. Autenticky zobrazuje obavy i naděje současného středoevropana a ukazuje možné (a bohužel i poměrně pravděpodobné) důsledky současného civilizačního a politického vývoje západní společnosti – ukazuje to, co si nepřipouštíme, co jen tušíme jako nejasnou obavu někde v pozadí naší mysli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (43)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Za to, že to nebyla úplná katastrofa a je to jeden z (momentálně) posledních českých pokusů o sci-fi, hodně slabé 3*. Nějakou atmosféru to místy má, některé lokace ujdou a ani ten námět by nebyl k zahození - jen má nelogičnosti (To fakt ještě jsou NORMÁLNĚ fungující města? Kde ti borci sháněli jídlo? A jak dlouho je od toho kolapsu, že ani nepoznají jinou rasu? atd.) a není pořádně domyšlený. Herecky to za moc nestojí a že by to mělo aspoň jednu sympatickou postavu se taky říct nedá. Taky to působí poměrně lacině a nějaká hlubší myšlenka z toho taky nevypadne, spíš jsou jen lehce naznačené. Fakt, nebýt to český pokus o sci-fi, víc jak 2* nedám. Takhle to je na hodně, hodně slabé 3*. Ale když koukám, co jiného pan režisér ještě natočil, je to jeho nejlepší počin, bohužel. ()

K.O.S.A. 

všechny recenze uživatele

Trošku fallout po česku, není co dodat, skvělej snímek na český rozpočet i poměry. Btw. přijde mi trochu dementní komentovat, že takto nevypadá postapo svět. Nic takového ani v popisu filmu neni, "pouze" zkolabovala společnost, žádný bum bum atomovky se nekonaly , ani žádná smrtící epidemie, ani žádná godzilla, nebo útok emzáku, takže klídek. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Oceňuju snahu natočit v našich podmínkách postapokalyptickej film, ovšem to je asi tak všechno. Působí to lacině, amatérsky, dialogy jsou nepřirozený, hloupý a i ty herecký výkony stojí za prd. A největším vrcholem všeho je, že čekáte do konce na nějaký rozuzlení a dostanete... no tušíte asi co. P.S.: Pár záběrů slušných, ale jen pár. ()

Patriot.X 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s ostatními českými postapokalyptickými filmy to nevychází zas tak špatně. :-) Jasně, na poli českých postapokalyptických filmů nepanuje zrovna zdrcující konkurence, ale právě proto je potřeba pochválit, že se vůbec někdo do něčeho takového pustí. Herecké výkony možná nebyly z nejlepších, dialogy nebyly z nejinteligentnějších, ale nenudil jsem se u toho a mělo to docela slušnou atmosféru. Snad se bude takových filmů, nebo pokusů o takové filmy točit v budoucnosti více, místo natáčení všech těch různých Románů pro ženy, Románů pro muže, Románů pro hermafrodity a kdo ví pro koho ještě.. ()

Lottr 

všechny recenze uživatele

Na domácí poměry se jedná o docela povedené, nízkorozpočtové, postapokaliptické, road movie. Atmosféra je tajemná a v tom amatérském zpracování se ukrývá určitá věrohodnost příběhu. Já se výborně bavil, ale chtělo to asi delší stopáž, aby člověk nahlédl více pod pokličku děje i příběhu a pronikl hlouběji do postav. Pořád jsem byl tak nějak na 4*, ale ten konec mě nijak nenadchnul a po závěrečných titulcích mi zůstala v hlavě jen spousta nezodpovězených otázek. Za podívání to ale určitě stojí! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Zakuklenec (Duy Tran Bao) nosí plynovou masku vyrobenou v Sovětském svazu v roce 1983. Masku používali zejména příslušníci raketových jednotek. (sator)

Reklama

Reklama