Reklama

Reklama

Mapy ke hvězdám

  • Kanada Maps to the Stars (více)
Trailer 2

Dr. Stanford Weiss (John Cusack) a jeho manželka Christina (Olivia Williams) jsou typickými představiteli hollywoodské rodinné dynastie. Ale rozhodně nejsou typickou rodinou. On je psychoterapeutem pečující o hollywoodské hvězdy a také autorem úspěšných motivačních knih, které mají jejich čtenářům zajistit více dokonalý a šťastný život. Christina se zase snaží rozvíjet hereckou kariéru jejich třináctiletého syna Benjieho, který je dětskou hvězdičkou a zároveň byl od devíti let na protidrogové odvykací kúře. Kdežto dcera Agatha (Mia Wasikowska) byla pro změnu propuštěna z léčebny, kde se léčila z pyromanie a vrací se zpět do rodiny. Agatha se po návratu stane osobní asistentkou jedné z otcových hvězdných klientek, stárnoucí herečky Havany Segrand (Julianne Moore). Ta se neustále vyrovnává se slávou své mrtvé matky. I proto urputně usiluje o natočení remaku filmu ze 60. let, který její matku proslavil. A aby toho na ni nebylo málo, musí čelit nočním návštěvám matčina přízraku. Jediným, kdo vidí životy hollywoodských hvězd a hvězdiček s nadhledem, je řidič limuzíny Jerome (Robert Pattinson). Ale i on touží po filmové slávě. (CinemArt)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (257)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PENÍZE POBLÁZNÍ KAŽDÉHO…." /// Hollywood jako Mekka schizofrenie. Obklopen šílenstvím obdivuju Cronenbergovu tvůrčí kreativitu, páč svět nejfalešnější přetvářky baví. BAVÍ! Takhle my tady žijem – co role to perla! A DOZVÍ SE O TOM CELÝ SVĚT! Nebo aspoň ten, kterej miluje Davidovi zvrhlosti. Byť tentokrát ty, jenž máme uvnitř. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Uvažuju o koupi hovna nějaký hvězdy. 2.) Potřebuju vyzvednout nějaké recepty. Avian, Vicodin, Xanax, Zoloft, potom Astragalus, Goldenseal… 3.) Chcu napsat Barboře Orlový. 4.) Thx za titule ,,ni.na29“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Hviezdna mapa alebo mapa hollywoodskych zvrhlostí. Vyplýva z prostej nadradenosti. Herecké hviezdy a s nimi porovnateľné celebrity uznávajú totiž len samy seba. A preto sa družia a pária len v tejto, pomerne úzko vyhranenej skupinke. Preto toľko mentálnych hviezdnych degenerátov, psychických problémov, samovrážd. Preto toľko adopcií, aby sa aspoň trochu občerstvila krv. Kto je z komunity vylúčený, lebo neprijateľne zhrešil proti pravidlám komunity, diktovanej do značnej miery bulvárom (alebo médiami všeobecne), snaží sa neskôr dostať späť. Za akúkoľvek cenu, vrátane zločinu. Symbolicky trefne zmapované zobrazenie hviezdnych manierov. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

David Cronenberg si tentokrát vzal na paškál tu úžasnou, nádhernou, krutou, povrchní a zářící "Továrnu na sny" jménem Hollywood. Místo, jako je toto, Vás buď vynese mezi Bohy a potom srazí dolů do bahna, nebo Vás rovnou nechá na špinavé dlažbě Hollywood Boulevardu jako zneuznalého umělce. Jen ti nejodolnější se dokáží po krutém pádu do propasti vyhrabat zase zpět na denní světlo. Hollywood je džungle, kde jsou vlci v beránčím rouně, tygři, lvi a všichni predátoři, kteří si za každou cenu chrání své těžce vydobyté teritorium. Hollywood dává naději, pozlátko, lesk a bídu slávy a za to si na oplátku bere duše lidí, kteří svému postu obětovali vše. Trhá je na kusy, ničí je. Výborné obsazení všech rolí, zajímavé a dobře napsané charaktery, stejně jako samotný scénář. Mapy ke hvězdám možná nejsou nějaký "masterpiece", ale rozhodně mají svůj osobitý feeling a jsou precizně zvládnuté po všech stranách. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ono ani nie je tak dôležité, nakoľko účinnou a chytrou (a nakoľko vôbec) satirou a kritikou na Hollywood Mapy ku hviezdam sú. Dôležité sú zvolené prostriedky, filmová reč a majstrovstvo režiséra. V neposlednom rade si film užijete tým viac, čím viac Cronenbergových filmov ste videli a môžete sa nesmierne baviť pri identifikácií jeho stále sa opakujúcich obľúbených tém a akým spôsobom ich v tomto filme (a v novom tisícročí) variuje. Nakoniec sú dôležitejšími otázky svedomia, rodičovstva, násilia a žiarlivosti, ako tá propagovaná kritika továrne na sny. Chovanie ľudí v nej je takým istým, akým je chovanie ľudí v spoločnosti, iba v showbyznise je to viac na očiach. Takže sústreďte sa na rôzne významy, kontrasty (voda-oheň, láska-smrť, atď) a detaily a budete/môžete byť (vzhľadom na znalosť Cronenbergovho diela) maximálne spokojní. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Další creepy snímek, po kterém mám chuť někomu ublížit. Vážně kreativně ujetá psychárna, která je vtipná a zároveň nechutná. Je tady snad všechno, co má ve správném americkém trháku být. Navíc incest a nedospělost tomu přidává na originalitě. Ovšem musím přiznat, že má hodně nudných a bezvýznamných scén, bez kterých bych se rozhodně obešla a kvůli kterým to není úplně top. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (7)

  • Julianne Moore obdržela na 67. ročníku mezinárodního filmového festivalu v Cannes cenu pro nejlepší herečku. (P. J. D.)
  • Bruce Wagner napsal scénář již v roce 2007, ale kvůli problémům s financemi bylo možné film natočit až v roce 2013. (Ajjinka)
  • Poprvé za celou kariéru natáčel režisér David Cronenberg v USA, všechny jeho předchozí filmy vznikaly bud' v Kanadě, nebo ve Velké Británii. Natáčení probíhalo 5 dní v Los Angeles a Beverly Hills. Dále se točilo v Torontu. (Phill67)

Související novinky

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

13.05.2022

Legendární kanadský režisér David Cronenberg (Moucha, Dějiny násilí) letos po osmileté pauze od uvedení svého posledního snímku Mapy ke hvězdám z roku 2014 představí svůj nejnovější příspěvek do… (více)

David Cronenberg plánuje seriál

David Cronenberg plánuje seriál

02.09.2018

Režisér Východních příslibů nebo Dějin násilí David Cronenberg si poprvé vyzkouší televizní formát. Na festivalu v Benátkách to oznámil novinářům, podle jeho vlastních slov se pak jedná dlouhodobě o… (více)

Reklama

Reklama