Reklama

Reklama

Loupež po italsku

  • USA The Italian Job (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vedená Johnem Bridgerem a Charliem Crokerem se skupina zlodějů chystá na poslední akci – vykradení pečlivě hlídaného sejfu v Benátkách se zlatými cihlami v hodnotě 35 milionů dolarů. Po úspěšné akci se ale jeden z členů týmu, Steve, hnán chamtivostí a žárlivostí, rozhodne nechat si všechno zlato pro sebe a zbavit se ostatních členů skupiny. Ve víře, že všichni ostatní jsou mrtví, se vrací do Los Angeles i se zlatem. Charlie a další členové ale přežili a zrádci se hodlají pořádně pomstít. Charlie sežene na pomoc nové členy do týmu, Johnovu dceru Stellu, která je specialistkou na sejfy, a Lyla, hackera. Přidají se k nim ještě „Levé ucho“, odborník na výbušniny, a řidič Rob. Nový tým má v plánu získat to, co jim po právu patří, a získat při tom pomstu. (Viacom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (611)

Lima 

všechny recenze uživatele

Pohodový film s mírně děravým scenářem, ale naprosto skvělým hereckým ansáblem. Statham si tu opět bezchybně střihl "kurýrovskou" roli, Wahlberg už od dob Boogie Nights dokazuje, že hrát umí a jeho chlapecké charisma funguje i zde, Norton při balení Charlize je neodolatelně slizkej a Charlize Theron je božská. Celá ta parta podvodníčků je tak moc sympatická, že tomuhle filmu odpustíte i kolísavé tempo. A když k tomu připočtu odpichový soundtrack, na kterém se také podílel jeden ze členů Roni Size bandu Photek, vychází mi to na čtyři*. Aby to bylo za pět, to by musel být Gray stejný režisérský bůh jako Soderbergh, na jehož Dannyho parťáky jsem si při sledování tohoto filmu vzpomněl. Což není. Nicméně, kdybych měl srovnávat, tak tato moderní předělávka se mi líbila více, než britský předobraz z roku 1969! .......PS: Mám takový pocit, že v případě Charlize provedu menší úpravu v mém TOP 5 hereček. Už od zhlédnutí Pravidel mošťárny se k tomu pomalu, ale nevyhnutelně chystám :o) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Manželská scenáristická dvojice Donna a Wayne Powersovi si z původní britské verze filmu Loupež po italsku z roku 1969 (u nás však uveden nebyl) vypůjčili několik dějových motivů, aby napsali vlastní příběh. Režisér E. Gary Gray svěřil role do rukou známých herců, jako jsou Mark Wahlberg či Edward Norton, a situoval jej do malebných Benátek. Jejich geniální plán na loupež byl promyšlen do nejmenších detailů a proveden naprosto bezchybně. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se chtěla dívat hlavně kvůli hereckým osobnostem Nortona a Sutherlanda. Ale film začal ubíhat a já zjistila, že po odchodu pana Donalda ze scény věnuji větší pozornost ústřední čtveřici a Ed Norton zůstal kdesi v povzdálí. Trochu jsem ho odsunula na vedlejší kolej a se zájmem jsem sledovala celý "plán" tří mladíků a jedné krásky, který byl naprosto geniálně vymyšlen a také realizován. Jak jsem již psala, na tento film jsem se začala dívat kvůli němu, abych později zjistila, že jsou tu také jiní herci a jiné postavy, kvůli kterým film stojí za to. Také charaktery postav byly velmi dobré. Čekala jsem méně a dostala více. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Typicky hollywoodsky nenáročná zábava na sobotný večer, ktorá láka viac ako na premyslený dej na herecké hviezdy a exotické prostredie, aby bolo čo dať do traileru. Každému stačí hrať tak na pol plynu, Norton tu hral dokonca pod hrozbou porušenia zmluvy so štúdiom, asi preto je tak odpudivý. Originál som nevidel a ani by som ho potom s týmto filmom neporovnával, pretože na užitie si v rámci možností tejto jednohubky by to aj tak nemalo vplyv. ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Sic má výrazně jiný příběh, je to naprosto totožný film s Dannyho jedenáctkou a navíc nejdelší reklama na Mini Cooper (a vůbec ne špatná, hned bych si jeden pořídil). Parta lidí s výtečnými schopnostmi ve svém oboru, geniální plán a loupež bez použití zbraní. Toť základní premisa, která se příliš neodchyluje od žánrového standardu. Sem tam vtipná scénka, sem tam nějaké to napětí, ale v podstatě jen chudá popcornová zábava. Ještě že je tam Jason Statham, a ještě že hraje skoro stejnou postavu jako v Kurýrovi. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (31)

  • Počas úvodnej benátskej naháňačky člnom zničia jednu gondolu. Je to na mieste stále fungujúcej gondolierskej dielne Squero di San Trovaso. Chviľku pred tým idú člny vedľa trávnika, na ktorom deti hrajú futbal. Trávnik sa nachádza v tesnom susedstve dielne, na kanále Rio de San Trovaso sa teda točilo viac rozdielnych záberov. (andrejba)
  • Vo filme je spomenuté, že služba Napster bola vytvorená v roku 1999 v bostonskej Northeastern University. Tieto informácie sú pravdivé. Službu založil Shawn Fanning. V scéne, kde Lyle (Seth Green) spí a spolubývajúci mu kradne disketu s Napsterom je spolubývajúcim nik iný, než zakladateľ Napsteru, Shawn Fanning. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Nolan lanaří Deppa do sci-fi

Nolan lanaří Deppa do sci-fi

26.10.2012

Pořád není úplně jasné, jaký bude další režijní počin Christophera Nolana. Film Transcendence, o kterém je řeč, bude totiž „jenom“ produkovat (jak jinak, spolu se svou manželkou Emmou Thomas). Režii… (více)

Krvavý prachy Erica Bany

Krvavý prachy Erica Bany

13.10.2008

Oldschoolově zaměřený F. Gary Gray měl už touto dobou pracovat na pokračování Loupeže po italsku pod názvem The Brazilian Job, ale projekt se ne a ne odlepit od země. Místo něj teď Gray chystá pro… (více)

Reklama

Reklama