Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dnešní době jsou nejcennějším zbožím informace. Film Kandidát ukazuje velkou moc médií, která manipulováním s událostmi mohou ovlivňovat celý svět. Příběh sleduje zákulisí politické kampaně kandidáta na prezidenta. Do volby hlavy státu zbývají 2 měsíce. Úspěšný a vlivný majitel reklamní agentury Adam Lambert přijímá lukrativní zakázku. Má realizovat prezidentskou kampaň pro zvláštního kandidáta - nevýrazného, maloměstského podnikatele. Cílem je pouze rozvířit politické vody a ubrat pár hlasů protistraně. Lambert je zvyklý bez skrupulí každým manipulovat a vždy dosáhnout svého. Jenže na večírku v klubu se nechá vyprovokovat a uzavře sázku se svým rivalem - Ivanem Mullerem, který pracuje pro jasného favorita celých voleb. Ve hře je přibližně sedm miliónů eur. Lambert vsadil všechen svůj majetek na jediného koně, neznámého kandidáta. Zapřísáhnul se, že z této nuly udělá nového prezidenta, a to rovnou v prvním kole prezidentských voleb... Kandidát zobrazuje, co se na politické scéně děje nebo velmi lehce udát může. Je cynickou analýzou společnosti, která se nechá manipulovat bohatými a mocnými. Ti, kteří tahají za nitky, vytvářejí svět, ve kterém mizí hranice mezi pravdou a iluzí či dobrem a zlem. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (409)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Adam Lambert Vs Ivan Muller. Dvaja "gladiátori v koloseu", v súboj o jeden z najvážnejších, politických postov. Kým Muller disponuje najväčším favoritom na víťazstvo v prezidentských voľbách, Lambert si vyberá verejnosťou neznámeho outsidera. Podarí sa mu svojho kandidáta, za pomoci všemožných zákulisných praktík, posadiť do kresla hlavy štátu SR? Mal by sa veľmi snažiť. V sazke je totiž celý jeho majetok! Pane Bože, si mi svedkom, aký som bol unesený prvou polovicou snímku! Neskutočne ma tento film ihneď od úvodu zaujal. To akým spôsobom bol točený, strih, hudba, na naše pomery, neskutočný nadštandard. Zápletka, pointa, DIALÓGY, no proste SATIRA na parádu. AVŠAK - napriek mnohým plusom sa postupne vďaka vývoji deja dostavilo, tak obrovské sklamanie, že som z vnútorného presvedčenia, udelenia (dokonca!!) 5 hviezd, "prepadol" až takmer na dve! Kandidát sa z ničoho nič stal tak prehnane rozvíjajúcim sa príbehom, že doposiaľ budovaná reálnosť story stiekla do pisoáru krčiem najnižšej cenovej kategórie. Cítim sa rovnako podvedený, ako väčšina voličov pri "parlamentných" voľbách. Je to smutné, no voliť sa NEOPLATÍ. A veriť už VÔBEC. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Na tento ambiciózní film jsem se velmi těšil a hodně se mi líbil. Nadchnul mě představitel hlavní role, Marek Majeský, jakož i technické zpracování snímku, které považuji za velmi progresivní a vydařené. Takto nějak si představuji jednu z ideálních podob moderního filmu tuzemského původu - zaměřuje se na aktuální téma, vypovídá o naší společnosti a není trapný, komerční ani zbytečný. Z některých scén, fórků, nápadů a muziky jsem byl vyloženě nadšený, a celkově se nemohu ubránit dojmu, že takový závan filmařské svěžesti v kinech dlouho nebyl. Myslím, že tato česko-slovenská koprodukce se vydařila mimořádně šťastně. ()

Reklama

evapetra 

všechny recenze uživatele

Takhle si udělat srandu z volebních manažerů, všeho schopných reklamních agentur a vysoké politiky. To se Slovákům moc povedlo. Oceňuji taky velmi dobré technické zpracování, tedy hlavně kameru, s ozvučením už to bylo horší, protože mluvené pasáže příliš přebíjela hudební složka a ostatní zvuky. Viděno v rámci Challenge Tour 2015:30 dní se světovou kinematografií. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nový slovenský film, ktorý ma na počudovanie potešil. Karásek sa ako keby vykašľal na filmy z časoch dávno minulých a už úplne zanevrel na sociálne drámy. Vytvoril obrazovo pútavú paródiu na ten veľký reklamný systém, ovládajúci naše životy, rozhodnutia a spôsob zmýšľania. Výsledok je možno v konečnom dôsledku mierne rozpačitý, ale aj napriek tomu prevládajú skôr pozitívne pocity. V prvom rade je to obraz, tradične dobrá hudba Matúša Širokého - ten človek by mal začať vydávať svoje vlastné soundtracky a dejová línia z dvojicou odposlúcháčov. Civilná, vtipná a po mnohých stránkach pamätná. Druhá dejová línia sledujúca všetko to zákulisie, je príliš klipová, príliš umelá a príliš hraná na efekt - čo hraničí dakedy zo sebaparódiou ľudských hodnôt. Je mi úplne jasné, že to bolo zámerom tvorcov, pretože by pre mňa bolo nepredstaviteľné, že by vedľa seba fungovali dve línie - pôsobiace ako od dvoch rozdielnych režisérov. Problém je, že sú natoľko rozdielne,že keď ich postavíte k sebe, tak tam kde by sa mali dopĺňať sa skôr žánrovo rozchádzajú. Jedna je v mnohých hereckých rovinách nefunkčná a tá druhá je zase príliš ľudská a uveriteľná. Keď ale obhliadneme tento fakt a tiež to, že film má tendenciu hovoriť o mnohých aspektoch ľudského života na malej ploche, čo sa mu dakedy vypomstí v podobe nefunkčného vtipu(jazda autom a nadávanie pomalým vodičom), jedná sa rozhodne o film a režiséra, ktorého ďalšiu tvorbu sa oplatí sledovať. Rozhodne ďalšia z pozitívnych filmových udalostí. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Slovenskú filmovú tvorbu nevyhľadávam a asi by som na prstoch jednej ruky vedela zrátať filmy, čo sa mi páčili v posledných pár rokoch. Aj ku Kandidátovi som preto pristupovala veľmi skepticky. Musím však povedať, že v tomto prípade film výrazne prekonal maje očakávania a pri vyratúvaní slovenských filmov, ktoré za niečo stáli pridávam ďalší prst. Čo tam po nepodarenom zvuku a po zopár "vybraných slovách" tu ide o príbeh a ten je výborný. Satirická ukážka súčastného stavu našej politickej prítomnosti. Samotný pán kandidát je veľmi výstižne bez tváre....naozaj nie je podstatný. Dávno som nevidela slovenský film, ktorý by bol tak aktuálny, výstižný a ešte k tomu aj vtipný a s pointou. Malo to samozrejme nejaké tie muchy, ale tie rada prehliadnem. Tento film ma jednoducho potešil! 85% Videné v rámci Challange tour - 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (27)

  • Adam Lambert je aj v skutočnom mediálnom svete známa osobnosť. Ide o speváka z americkej Kalifornie, celým menom Adam Mitchel Lambert, ktorý sa preslávil vďaka účasti v 8. sérii American Idol, kde sa umiestnil na 2. mieste. (Bobek15)
  • V závěru filmu je v záběru z vlaku vidět chvaletická tepelná elektrárna s největším komínem v ČR, který měří 305 metrů. (qwentin)
  • Všechny mobilní telefony a notebooky ve filmu pochází od firmy Apple. (URBAN)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

28.05.2014

Je to ideální datum, protože mimozlínšťané mohou využít k návštěvě Zlína především víkend. Nejedná se totiž jen o festival určený dětem a mládeži, zajímavé filmy z více než 55 zemí světa zde zcela… (více)

Reklama

Reklama