Reklama

Reklama

VOD (1)

Bylo nebylo....Žil kdysi jeden kupec, jehož nejmilejší dcera se jmenovala Kráska. Kupec přišel o vše během strašlivé bouře a jeho rodina byla zruinována. Jednoho dne ztracen uprostřed lesa objevil něco úžasného, hrad plný bohatství. Za utrženou růži pro Krásku, však obludné Zvíře požadovalo jeho smrt. Kráska se obviňuje za jejich strašlivé rodinné neštěstí a rozhodne se obětovat místo milovaného otce. Nicméně, to není smrt, která jí čeká v hradě Zvířete, ale spíše zvláštní magický život, radost a melancholie. Vyzbrojena jen svou odvahou a otevřeným srdcem, Belle triumfuje nad nebezpečím. Jak už to v pohádkách bývá, všechno dobře dopadne. Kráska se do zvířete zamiluje, princi se vrátí jeho původní podoba a budou žít štastně a spokojeně. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (311)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Když pominu, že netvor nevypadal jako netvor, ale jako snědší bratr Aslana, tak jsem vcelku ráda alespoň za ty dary, kdy se zhruba drželi základní dějové linky známé klasiky o panně a netvorovi. Neměla jsem s upraveným příběhem větší problém. Výprava se v globálu povedla a podle akčního závěru si říkám, že tohle asi úplně nebude pro dětské publikum. Konec ovšem zcela pozměnil veškerá očekávání a mé uspokojení z příjemně stráveného, pohádkového večera bylo tatam. Těšila jsem se na drama lásky, která měla postupem času vyklíčit. Těšila jsem se na Bellin útěk zpět do hradu, aby zachránila netvorův život, který po ní steskem umíral ... Jaké bylo mé zklamání. Nic z toho a to je škoda. ()

Zoey90 

všechny recenze uživatele

Načančané barevné nic a to já na pohádky jsem a ten kolosální závěr, no děkuji pěkně. První polovinu se na to dívá celkem dobře, ale pak to začne upadat a celé to na mně zanechá velmi "WTF" dojem a jako bonus na konci ta líbačka s drvoštěpem... Všechno, co se jen trochu týče děje, mi přijde lehce nakousnuté a rozhodně tu není vidět ani trochu snahy o dotažení a úplné vysvětlení. Opravdu nechápu, k čemu přesně nám bylo, že po hradě pobíhali zdegenerovaní bígli, kteří uměli šít a následně se proměnili do obyčejných bíglů. Stejně tak by mi mohl někdo vysvětlit, v které části filmu se Bella do zvířete zabouchla, protože ona celý film jen spí a vídají se tak 5 minut u večeře a večeří jsme napočítala všehovšudy tři. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"La vie pour le rose." - bych teda nedala. Růže jsou jedny z nejškaredějších květů a pokládat za ně život.. ne dík. Přemýšlela jsem, jestli mě to vyprávění příběhu v příběhu víc sere nebo naopak pomáhá celému sledu událostí. Nedělo se tu nic nečekaného, už při prvním čtení muselo být všem jasné, že to vypráví Belle... no a potom, co viděla nestvůru v odraze sklenice a najednou se vypravěčka zeptala dětí, jestli má číst dál, tak to muselo být jasné i těm posledním natvrdlým jedincům. Příběhově a vůbec jsou to tak 3*, ale mě naprosto okouzlila ta výtvarná stránka. Úžasná pohádková grafika a barevnost a ta fantazie... to prostě zvedá na 4* (a samozřejmě Léa Seydoux také výrazně napomohla hodnocení), protože to mě prostě vnuklo po delší době chuť zase malovat. A ten hrad! Nádhera.. na takovém bych klidně bydlela, kdyby měl tekoucí vodu a splachovací záchod :) A její zelené šaty s těmi šperky bych taky chtěla k narozeninám prosím ;) P. S. Nevím proč ti psi vydávali zvuky jako žáby zkřížené s opicí. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Európania ukázali, že vedia byť podobne pompézni ako Amíci (ZLOBA), a ich film má fekt veľa efektov. Ale samotné triky nie sú nijako ohurujúce a uberajú filmu na živosti. Trochu menej tupé ako JACK, ZABIJAK OBROV, ale vo výsledku podobne rozpačité. Francúzom viac pristanú menšie a temnejšie filmy ako BRATSTVO VLKA alebo FANTÓM PARÍŽA... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vlažné očakávania sa potvrdili. Aj keď je fajn, že tvorcovia sa nenechali uniesť sladkými variáciami príbehu à la Disney, chýbala tomu režisérska zdatnosť a hlavne nadhľad. Gansov rutinérsky štýl odniesla tentokrát klasika, ktorá si to nezaslúžila. Vizuálne a hudobne úchvatné, myslím, že to naznačil do značnej miere už trailer a nechal ma zmiasť. Čo sa týka hercov, tak som mal problém hlavne s Bellynimi sestrami, ktorých výkon bol tragický. Neviem, či to groteskné herecké stvárnenie ich rolí bolo zámerné, ale rušilo to celkový zámer o temnejšiu atmosféru. Tú kazil aj maskérsky fail postavy netvora, ktorý sa viac podobal na narniovského Aslana, než na tvora, ktorý by mal naháňať strach. Chémia medzi hlavnými predstaviteľmi tiež len tesne nad bodom mrazu. Premena a prerod kráskynej nenávisti až po lásku ku zvieraťu absolútne nehmatateľná a moc tomu nepomohli ani dialógy. Vynahrádzal to samozrejme pohľad na Belle, ale s celkovým dojmom to pohnúť nedokázalo. Kupodivu to ale celé plynulo celkom rýchlo a aspoň to nebola taká nuda. Ale zhrniem to ako rozprávku pre nenáročných dospelých, ktorá si nezaslúži návštevu kina. 55%. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení začalo dne 5. listopadu 2012 v Berlíně v Babelsberg Studios. (Gyorgy)
  • Scénář nevychází z předešlých adaptací, které stvořili Jean Cocteau a poté Walt Disney, ale z původního příběhu z roku 1740 od Madame de Villeneuve. (Gyorgy)

Související novinky

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Známe první novou bondgirl?

Známe první novou bondgirl?

10.10.2014

Zatímco agent 007 mění tvář jen jednou za čas, jeho dámská společnost je pokaždé čerstvá. A stejné to bude i ve čtyřiadvacáté bondovce, kterou začne Sam Mendes (Skyfall) točit už letos v prosinci.… (více)

Reklama

Reklama