Reklama

Reklama

VOD (1)

Bylo nebylo....Žil kdysi jeden kupec, jehož nejmilejší dcera se jmenovala Kráska. Kupec přišel o vše během strašlivé bouře a jeho rodina byla zruinována. Jednoho dne ztracen uprostřed lesa objevil něco úžasného, hrad plný bohatství. Za utrženou růži pro Krásku, však obludné Zvíře požadovalo jeho smrt. Kráska se obviňuje za jejich strašlivé rodinné neštěstí a rozhodne se obětovat místo milovaného otce. Nicméně, to není smrt, která jí čeká v hradě Zvířete, ale spíše zvláštní magický život, radost a melancholie. Vyzbrojena jen svou odvahou a otevřeným srdcem, Belle triumfuje nad nebezpečím. Jak už to v pohádkách bývá, všechno dobře dopadne. Kráska se do zvířete zamiluje, princi se vrátí jeho původní podoba a budou žít štastně a spokojeně. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (311)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Christophe Grandpierre, Sandra Vo-Anh / Predloha: Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve - Beauty and the Beast | Hudba: Pierre Adenot | Distribúcia: Pathé | Štúdio: Eskwad, Pathé, Studio Babelsberg | Rozpočet: 35 miliónov € | Tržby: 49,1 milióna $ | Ocenenia: Spolu - 1 výhra a 3 nominácie || Dokonalý prípad výťazstva formy nad obsahom. Je veľká škoda, že sa i ostatné svetové produkcie opičia po Hollywoode, a cpú všade digitálne prostredie a postavy, kým sa príbeh a charaktery zanedbávajú. Naozaj krásny vizuál za rekordne nízky rozpočet, ktorý vďaka nefunkčnosti vzťahov skončí v bedni jednorázoviek. 55% | FullHD, THX, HU DTS | ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Klasický pohádkový příběh, který je zde trošku potemnělý. Považuju za dobrý nápad natočit část příběhu v zímním období, kdy je krajina pod sněhem a ledem. Dodává to zvláštní atmosféru a samozřejmě jisté neopakovatelné kouzlo. Scenérie byly nádherné. To se povedlo. Animátoři si dali záležet. Triky a efekty se taky povedly. Jsou nápadité. Vizuální stránka mým očím krásně lahodila. Bála jsem se, aby tohle vyprávění zbytečně nesklozávalo k lacinému hororu. To by bylo na škodu. Nápad se zlatou laní považuju za velké plus. Dost to o Zvířeti vysvětluje. Nepamatuju se, že bych o zlaté lani v souvisloti s tímto příběhem slyšela nebo o tom někde četla. Mám tenhle příběh moc ráda a ráda se jím taky nechávám dojímat. K absolutnímu štěstí mi ale ještě něco chybělo. Jsem chtěla víc. Vincent Cassel mi se svou drsnou vizáží vůbec nevadil. Dokonce se mi tu líbil. Tenhle chlap taky zraje jako víno. ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Nízke hodnotenia rozdávam výnimočne. Prvoradou príčinou bude asi to, že sa jednoducho filmom o ktorých viem, že by sa mi nemohli páčiť oblúkom vyhýbam. Niekedy sa žiaľ zadarí. Ťažko uveriť, že by sa na takej klasike ako je kráska a zviera dalo niečo pokaziť. Nuž mýlila som sa. Tento film je z môjho pohľadu na dve veci, vo všetkom na čo si spomeniem. Počnúc mizernou vizualizácou (na ktorú si teda ja skutočne nepotrpím, ale čo je veľa to je moc!), réžiou, hercami (ani Cassel nie je výnimkou, lebo v tej maske teda veru jeho face nevynikol...), no a potom je tu príbeh, ktorý by mohol všetko zachraňovať, ale práve ten je na tom celom hádam najhorší. Ona tá cesta do minulosti bol skvelý nápad, ale čo z toho ak z neho nič viac vyťažiť nedokázali. A pre tých, ktorým sa náhle splanutie Belliných citov zdalo tiež úplne nečakané, mám jednoduché vysvetlenie. Ona si totiž v tom halucinogénom sne jednoducho náhle uvedomila, že je prevtelením mŕtvej lásky toho fešáka, a bum, bolo to...či nie? ()

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Pohádka to byla v celku hezká, jelikož se i tvůrci drželi verze od Madame de Villeneuve, čeká diváka i místy překvapení, co se stane. Herecké duo Leá Seydoux a Vincent Cassel bylo zvolené na jedničku, ale bohužel oni dva nedokáží utáhnout místy nepochopitelnoi dějovou linku. Nevšimla jsem si, kdy se Kráska do Netvora zamilovala....? Možná bych šla s hodnocením i výše, ale druhý den jsem si pustila Zlobu a tam se triky, i když jak je všude zmiňováno 3x dražší, nedají s francouzskou snahoi vůbec srovnávat, i děj je tam více propracovanější. Proto musím hodnotit jako slabší nadprůměr, i přes to, že film byl prioritně určen pro malé diváky, nemyslím si, že se jim film bude líbit, místy je až moc temný. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Christophe Gans nám vypráví o rodině Krásky, což nikoho nezajímá, a když se na konci opravdu, opravdu rozjede, předvede... kamenné obry a smrtící liány. Od jeho filmu především nečekejte pohádku, působí spíš, jako by chtěl udělat verzi Krásky a zvířete ve stylu Angely Carterové, ale pak se ke slovu dostali konzervativnější producenti. To, že jsme přišli o scény, kdy se Kráska do Zvířete zamiluje, už na ně ale můžu hodit jenom stěží. Za jediný pozitivní přínos můžu označit jenom příběh o tom, jak se Zvíře stalo Zvířetem (působí jako cosi z Kytice), který aspoň nespočívá v klasickém zakletí uraženou čarodějnicí. Jednu hvězdu dávám za vizuál a druhou za Vincenta Cassela, ale jenom když nehraje Zvíře, jinak mě nic hezkého nenapadá. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení začalo dne 5. listopadu 2012 v Berlíně v Babelsberg Studios. (Gyorgy)
  • Scénář nevychází z předešlých adaptací, které stvořili Jean Cocteau a poté Walt Disney, ale z původního příběhu z roku 1740 od Madame de Villeneuve. (Gyorgy)

Související novinky

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Známe první novou bondgirl?

Známe první novou bondgirl?

10.10.2014

Zatímco agent 007 mění tvář jen jednou za čas, jeho dámská společnost je pokaždé čerstvá. A stejné to bude i ve čtyřiadvacáté bondovce, kterou začne Sam Mendes (Skyfall) točit už letos v prosinci.… (více)

Reklama

Reklama