Reklama

Reklama

Jimi: Hvězda stoupá vzhůru

  • angličtina All Is by My Side (více)
Trailer

VOD (1)

Londýn, 1966: Téměř neznámý kytarista jménem James Marshall "Jimi" Hendrix se stěhuje do Londýna, kde v sobě objevuje a piluje svůj talent a stejně tak řeší složité vztahy, které se na něj na cestě ke slávě nabalují.  Hendrix, jako jeden z nejuznávanějších, nejoriginálnějších a nejvlivnějších muzikantů 20. století, objevil netušené možnosti elektrické kytary a stal se průkopníkem nového hudebního efektu... Film "Jimi: Hvězda stoupá vzhůru" natočil režisér John Ridley, držitel Ceny Akademie za produkci snímku 12 let v řetězech, a nabízí vysoce hodnocený výkon André Benjamina v roli Jimiho Hendrixe.
(Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (22)

BlackVelvet 

všechny recenze uživatele

No tak ja nevim. Na film jsem se hodne tesila, protoze jiz od mladi mam Hendrixe fakt hodne rada. Nerikam ze jsem expert na jeho zivotopis, protoze vetsinou se spise zajimam o hudbu nebo o herecke umeni atd. nez o soukromy zivot. Takze z filmu jsem se mohla rozhodne neco naucit. Jenze - prijde mne, ze se to porad toci ohledne milostnych pletek, a to az nesmyslne. Na idmb.com jsem cetla od nekterych, ze historicky to sedi, od jinych ze nesedi, ale film se snazil tyhle pletky zobrazit, protoze to pomohlo Hendrixove kariere. Tak jako fajn, ale proc to natahovat na trvani celeho filmu ??? Proc neukazat Hendrixova genia, jak zacinal s hudbou, co slozil, jaky to byl muzikant kdyz zacinal ? Krome toho, dej mne chvilema utikla, prijde mne to nejak divne oeditovane, proste chivelam divne poskladane a nelogicke. Pokud clovek neni znalcem jeho zivota, tak chvilema podle mne tezko vi co se deje. Film byl pro mne celkove velkym zklamanim, asi tak jako byla knizka Scar Tissue od Anthony Kiedise. V teto knizce se dozvime hodne o milostnem a drogovem zivote Anthonyho, ale skoro nic od RHCP. Tak stejne je to s timto filmem. Doufam, ze nekdo nekdy natoci opravdu dobry film o Hendrixovi. Krome toho co je s filmamam ktere portretuji hvezdy pred tim, ze byli slavne atd. ? Vetsinou je to proste nuda. Stejne to bylo s Coco atd. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání pro příznivce jednoho z nejlepších kytaristů všech dob. Jeden by čekal, že film o geniálním muzikantovi bude plný jeho geniální tvorby. Ale to by se jeden šeredně spletl. Nějaké pitomé neumětele spáchalo zločin na rockovém divákovi a namísto špičkové muziky naplnilo film blbýma kecama o ničem. A aby to nebylo málo, tak se nedozvíme ani podrobnosti o Jimiho kapelách a nahraných albech. Už ani nevím, čím tedy ten film byl vyplněný a až na působivé epizodky o hraní na podiu s Ericem Claptonem či o coveru Beatles hraném přímo před zraky Beatles, je to až trapně nudné. Zachraňují to jen sympatické krasavice Imogen a Hayley. Někdo by se měl přiučit u mistra Olivera shlédnutím The Doors, protože právě tak se dělá hudební film o rockové legendě. Natočit film o Jimim bez Jimiho muziky je donebevolající filmový zločin. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Je možné nakrútiť kvalitný životopisný film o hudobníkovi, ktorý nie len že stál pri zrode hudobnej a spoločenskej revolúcie, on dokonca zmenil pohľad na hudobný nástroj ako taký, a nepoužiť ani jednu jedinú jeho autorskú skladbu? Toto je dôkaz, že to možné nie je. Keby sa aspoň autori zaoberali striktne iba súkromným životom mimo pódia, možno by som oko prižmúril ale toto bolo priama hudobná záležitosť bez jeho hudby. Zádumčivý pohľad herca, ktorý už po dvadsiatej minúte otravoval, a jeho neschopnosť imitovať aspoň trocha uveriteľnejšie hru na gitare iba uberajú na kvalite. Do poslednej chvíle som dúfal, že tam bude niečo, nejaký zvrat alebo skutočná udalosť ktorá ma vtiahne do deja.... Ale nič. Vyzeralo to veľmi amatérsky. A hoci jeho krátky a intenzívny život vlastní materiál na kvalitnú drámu a netreba si ani moc vymýšľať, potenciál a absencia autorskej hudby tento film potopili. Scénky ako jam s kapelou Cream alebo zahraný Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band len pár dní po vydaní, sú síce fajn, ale na takých dobrých skutočných udalostiach nie je veľmi čo pokaziť. ()

Dementra 

všechny recenze uživatele

Sledujeme Jimiho od jeho objevení modelkou Lindou Keith až po dny před legendárním koncertem v Monterey. Film trvá necelé dvě hodiny, bohužel kvůli prázdným dialogům, slabému soundtracku a zvláštním střihum to utíká fakt strašně pomalu. Což je samozřejmě škoda, už kvůli tomu, že André hraje Jimiho vážně skvěle, skvělá je i Imogen Poots a ta zrzka. Celkově se film zaměřuje na jeho okolí, na přítelkyně a manažery. Scénář je docela zvláštní, většinou když André-Jimi vypustí něco z pusy, prostě ho chcete poplácat po hlavě. A nakonec asi ale není nejlepší nápad dělat životopisní film o hudebníkovi bez použití jeho hudby (za to ale nemůžou tvůrci, ale Jimiho pozůstalí). ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Film by mohl být srovnatelný s filmem o Doors. Jimi sice výborný kytarista, ale žádná žena by s ním nemohla mít vážný vztah na základě toho, jak většina umělců myslí jen na sebe a on nebyl výjimkou. Jinak ve filmu se vyskytla jenom tráva, což když by hulil jenom trávu tak by asi ještě žil.. Ale nu což. Nemůžu po každém režisérovi chtít aby vytáhnul úplně všechno. Ale určitě tento film oceňuji mnohem víc než Bohemian Rhapsody. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Film se od počátku potýká se značnými problémy. Bývalá Hendrixova přítelkyně si vymohla masivní zásahy ve střižně a kytaristovi pozůstalí odmítli dát souhlas k použití jakékoliv Jimiho hudby. (Hans.)
  • Snímka mala svetovú premiéru v septembri 2013 na Toronto International Film Festival. (Ollie.ver)

Reklama

Reklama