Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Thorne není žádný anděl - paktuje se zločinci, bere drogy a užívá si s prostitutkami. Jeho život se úplně změní, když na místě vraždy jedné z nich najde tajemnou skříňku. Po jejím otevření se s ním začnou dít podivné věci - vidí vraždícího muže bez tváře a strašlivé věci, které se mají teprve stát. Ocitl se navíc na strašlivém místě, které může být skutečným peklem. Je to skutečnost anebo zlý sen? Aby vyřešil případ, musí se postavit vlastním démonům - a aby unikl z pekla, musí získat zpět zlověstnou skříňku z rukou Pinheada, služebníka samotného ďábla. (SPI Film)

(více)

Recenze (195)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nejvyzrálejší Hellraiser --Teprve zde je peklo opravdu děsivé a osobní,teprve zde cítím únavu,zoufalství ,strach,bolest ,,,po vizuální stránce je to hodně povedený snímek,jeho jednoduchost nám sice neukazuje detailně snímaná jatka ale ani nám nepředhazuje laciné triky ze kterých by zub času udělal trapnou záležitost pro pousmání(viz H1,H2.atd..),cenobiti jsou opravdu promakaní,jejich surová,latexová,sexy vizáž je nejlepší (z celé série)vůbec Nakonec bych neměl zapomenout poznamenat to nejdůležitější a tím je fakt,že Inferno není jen tupá vyvraždovačka ale nese i lehce filosofickou přemýšlející rovinu ,což je velké plus díky kterému je tohle dílko králem hellraiserů(se vší úctou k Barkerově jedničce) ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Příběh Inferna mi hodně připomíná Dickensovu "Christmas Carol". Hlavní hrdina je pořádný parchant, ubližuje všem okolo sebe a tak si ho duchové vemou pěkně do parády, aby se polepšil. Rozdíl je ovšem v tom, že Dickensův parchant v příběhu nepíchá děvky, nestřílí lidi a nešňupe koks a duchové nemají v hlavě narvané špendlíky nebo nevypadají jako lesbické pornoďáblice. Z celého filmu bohužel na hony smrdí jeho béčkovitost. Hlavní hrdina rozhodně není žádný Shakespearovský herec a Derrickson má třeba k takovému Carpenterovi v nejlepších letech taky daleko. Na druhou stranu ale musím ocenit povedené příšerky a taky docela slušný scénář, který se u pátého pokračování jen tak nevidí. ()

Reklama

movieband 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu a jedinému dílu, které jsem z hellraiserovské série viděl, je to velký skok v kvalitě příběhu. První díl byla sadistická hovadina, které mě ničím nedokázala zaujmout. Ale Derricksonovo Inferno má jedno velké plus. Že film není čistým hororem (počkat jednička horor nebyla..), ale má v ději zakomponovanou detektivku s lehce noirovou atmosférou. Craig Shaffer zahrál postavu detektiva solidně a prostupující paranoiu bych mu s klidem uvěřil. Když pominu to, že Hellraiser není můj šálek kávy, tak jsem vcelku spokojený. Neříkám, že by se mi film nějak zvlášť líbil. Ale díky tomu, že tu Derrickson pracoval spíše s atmosférou a psychikou hlavní postavy (ne na sadistických výjevech a gore, kam až oko dohlédne, jak v prvním díle, kde to zabíjelo celý děj) mě Inferno dokázalo zaujmout a držet při pozornosti celý jeho čas. Přiklonil, bych se i k vyššímu hodnocení, ale jak sem říkal. Hellraiser není můj šálek kávy, i když je tenhle díl na oproti první "kultovní" části o třídu kvalitnější. 68% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

V poradí piaty Hellraiser patrí rozhodne k tomu lepšiemu, čo táto séria stvorila. Krimi s nádychom hororu pripomenie prvý film, keď vlastne tiež sledujeme iný príbeh a k tým cenobitom sa scenár dopracuje až postupne. Nový režisér to celé zachránil; Päťka má super atmosféru; Vtedy ešte neznámy Scott Derrickson rozhodne prekvapuje a kvalitu upadajúcej série dvíha takmer o dva stupne vyššie. Silné tri hviezdy, silnejšie ako napríklad na dvojku. 70% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Táto časť kultovej ( a časom sprasenej ) série prichádza s pohľadom celkom iným. Možno sa bude mnohým zdať, že detektívna atmosféra bude na škodu, ale opak je pravdou. Po totálne odfajčenom predchádzajúcom opuse ( HELLRAISER : BLOODLINE ) prichádza komornejší, ale o to pútavejší a temnejší prírastok do rodiny. A dokonca aj a morálnym posolstvom! Čo by na to povedal Pinhead? ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Příběh tohoto filmu je podobný příběhu knihy „The Ghost Downstairs“ od Leona Garfielda. (ČSFD)
  • Pracovní názvy filmu byly Hellraiser V, Inferno a také Hellraiser V: Inferno. (gogos)
  • Jedná se o první film série, který zamířil přímo do videodistribuce. (gogos)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama