Reklama

Reklama

Spaghetti Western Orchestr

  • Velká Británie Spaghetti Western Orchestra
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní / Hudební
Velká Británie, 2012, 25 min

Obsahy(1)

Pět muzikantů míří do města! Jsou po zuby ozbrojeni hudebními nástroji a v repertoáru mají spoustu známých písní od Ennia Morriconeho, či písně, díky kterým se Clint Eastwood stal hvězdou filmového plátna.  Spagetti Western orchestr je skupina pěti všestranně nadaných hudebníků z Austrálie, kteří coby novodobí kovbojové dobývají svět a srdce svých fanoušků. Jejich široký repertoár zahrnuje jak klasiku, tak novodobější kousky. Skladby Ennia Morriconeho získávají v jejich podání inovativní a zábavný charakter. Během koncertu vystřídají něco přes stovku hudebních nástrojů – od klasických jako jsou fagot, kontrabas, či harmonika, až po nejrůznější předměty z domácnosti jako ramínka na šaty, gumové rukavice, nůžky, koňské podkovy, nebo dokonce kukuřičné lupínky. Jejich představení není pouze o hudbě, ale nabízí i skvělou podívanou, která diváky přenese do světa divokého Západu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

mclenin 

všechny recenze uživatele

Krátky dokumentárny snímok, ktorý diváka nielen oboznamuje s týmto vtipným kvintetom ale funguje veľmi dobre aj ako upútavka na ich vystúpenia. Tie na rozdiel od klasických orchestrov hrajúcich filmovú hudbu predstavujú svojím divadelným charakterom a zinscenovaním slávnych prvkov westernov pre diváka pridanú hodnotu, keďže zapájajú do hry aj jeho imagináciu. Ak by som mal možnosť zhliadnuť ich naživo, neváhal by som ani minútu. ()

Rochester 

všechny recenze uživatele

Vážím si pana Ennia Morricone a chci věřit tomu, že se pobavil stejně jako já - pokud viděl vystoupení těchto pěti skvělých "protinožců" ... Díky pánové a přidávám dalších ***** " )) ()

JPO 

všechny recenze uživatele

Bezvadný dokument o kapele, která hraje live hudbu Morriconeho z filmu Hodný, zlý a ošklivý a dalších filmů a šlape jim to náramně. ()

Reklama

Reklama