Reklama

Reklama

Muž bez tváře

  • USA The Man Without a Face (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o přátelství osamělého chlapce a muže, kterého jeho zjizvená tvář donutila žít na okraji společnosti. Z těchto dvou vyděděnců, dvanáctiletého Chucka, který vyrostl bez otce, a bývalého učitele McLeoda (Mel Gibson), který se po ošklivé automobilové nehodě rozhodl žít v ústraní, se brzy stanou dobří přátelé. Jejich vzájemný vztah pomáhá jak chlapci, jehož McLeod připraví na přijímací zkoušku na vojenskou akademii, tak i samotářskému učiteli, který se postupně začne otevírat svému okolí... (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento film ma veľmi chytil za srdce. Príbeh o tom, že človeka netreba posudzovať iba podľa zovňajšku, či neoverených alebo klamlivých podozreniach a obvineniach. Takisto treba brať do úvahy, že človek sa môže zmeniť a svoju nepodarenú minulosť oľutovať. Jeho dĺžka mi neprekážala a zaujali ma tie rôzne príbehy ľudí. Je to taký polosmutný film, ktorý o veľa veciach vypovedá. Jeden z mojich najobľúbenejších. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Mlady chlapec (Nick Stahl) nachazi potrebnou pomoc na vytribeni vseobecnych znalosti ke zkousce na prestizni skolu u byvaleho ucitele (zaroven i reziser Mel Gibson), ktery nyni zije osamele mysteriozni zivot. Film o pratelstvi, duvere a vsudepritomne lidske omezenosti a strachu z neceho nebo nekoho odlisneho. 70% ()

Reklama

Spock 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení ze strany Mela Gibsona. Příběh nepostrádá náboj a myšlenku. Jak se dostat z dobrovolného odloučení od světa a skoncovat s trýznivou minulostí? Nejlepším receptem se jeví spřátelení se s malým chlapce, který nemá otce a zhroutily se mu jeho idealistické představy o tom jaký byl. Přátelství se jim oběma stává vysvobozením z bezvýchodné situace. Nečekejte žádné přehnané gesta, patos nebo podobné mnohdy laciné manipulační prostředky. Dostanete decentní příběh a na konci pak budete od filmu odcházet s pocitem spokojenosti nad tím, jak to dopadlo. ()

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film před několika lety viděla poprvé, zcela mě ohromil. Byl to pro mě nezapomenutelný zážitek, který mě uchvátil ať už svým tématem či smutným koncem. Ale roky plynou a lidé se mění. Po dalším zhlédnutí Muže bez tváře jsem byla dost překvapená, protože tento film nebyl zas tak perfektní, jak jsem si kdysi myslela, je především založen na emocích, které v divácích vyvolávají především pohledy na znetvořeného muže, jeho psychické stavy či vcelku dojemný vztah mezi ním a mladším chlapcem. ()

Tet.Ew 

všechny recenze uživatele

Režijní debut Gibsona je opravdu povedený. Sympatický postavy, příběh a hudba. Někdy je prostě málo spíš hodně. Oproti filmům jako Statečný srdce, Smrtonosná zbraň nebo patriot je skromnost a herectví Gibsona mnohem víc než se zdá. A upřednostňuji tenhle film Mela Gipsona před vyzdvihovaným Umučení Krista. Podívejte a posuďte sami. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Justin McLeod (Mel Gibson) má v některých scénách zohavenou pravou stranu obličeje a v jiných scénách levou. (Morevna)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Maine. Niekoľko scén bolo natočených aj v kanadských provinciách Nové Škótsko a Britská Kolumbia. Celkovo trvalo od 3. augusta do 9. októbra 1992. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama