Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ginger Baker je znám z kapel Cream a Blind Faith. Ovšem nebyl známý do roku 1972, kdy přijel do Nigérie a objevil Fela Kuti Afrobeat. Po odjezdu z Nigérie se Ginger uchýlil k drogám a sebedestrukci, nakonec se ale vrátil a zůstal v Africe, kde jako třiasedmdesátiletý žije se svou ženou a devětatřiceti poníky. Film zahrnuje i rozhovory s populárními osobnostmi jako jsou například Eric Clapton, Carlos Santana nebo Steve Winwood. (Aurewen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

O Gingerovi som toho veľa nevedel, iba to, že hral v skupine Cream. Ale pri tej záplave bubeníkov z rôznych slávnych kapiel, ktorí prehovorili v tomto dokumente a brali Gingera ako neskutočnú inšpiráciu, mi klesla sánka. Tento film o ňom povedal to podstatné a v celku zábavnou formou. Ginger je v podstate tak geniálny bubeník ako je hovädo ako človek. Ďalšia vec je, že ten človek spadá do kategórie hudobníkov, ktorí vypili jazero alkoholu, cez žily či nosnú prepážku im preletela tona koksu a dožijú sa osemdesiatky. Z toho sa pozastavuje rozum. Raz som videl na youtube rozhovor Chada Smitha, Jaya Bulgera a Gingera. Sedeli a hodinu kecali tesne po premiére tohto dokumentu. Za hodinu vyfajčili snáď 200 cigariet a človek sa bál, že dostane rakovinu pľúc už len z toho, že pozerá na nich. Z tých komentov pod tým dokumentom som skoro umrel od smiechu. Napr.: I have an idea for a band. They would be simply called DRUGS: Drums: Ginger Baker, Guitar Keith Richards; bass: Lemmy Kilmister; vocals: Ozzy Osbourne. ()

kobe6 

všechny recenze uživatele

Samozvaný nejlepší bubeník světa asi tím opravdu nejlepším nebude. Jeho konstatní shazování vrstevníků Moona, Bonhama a Mitchella je až na odebrání svéprávnosti. Nicméně tenhle chlapík bez špetky soudnosti a grumpy levelem na maximu je opravdu zábavnej. Přitomnost v jeho společnosti bych asi s chutí vynechal, ale smeknout před ním musím. Přeci jen Cream byla jedna z nejvlivnějších kapel...Taktéž smekám před tvůrcem, že na toto měl koule a vydržel to! ()

Reklama

Scorn_ 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička dolů za přehnané animace, jinak určitě víc takovejch dokumentů, na opravdu talentovaný muzikanty, zdá se, čas zapomíná. Dále jestli má někdo odpověď na otázku proč je v každým hudebním dokumentu ten vocas Lars Ulrich z Metallicy, ať mi dá prosím vědět. ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Moc fajn. A nejen kvuli Bakerovi, ale hlavne kvuli tomu, jak to vsechno s tou muzikou bylo. V tech sedesatkach a sedmdesatkach. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama