Reklama

Reklama

Tango libre

  • Francie Tango libre
Trailer 1

Obsahy(1)

Tango není jen tanec. Tango je emoce, která vás pohltí.  Jean-Christophe (François Damiens) je rozpačitý, trochu nešťastný a velmi osamělý vězeňský dozorce a člověk bez historie i bez vyhlídek do budoucnosti. Jeho jedinou radostí je účast na tanečním kurzu argentinského tanga, na který chodívá jednou do týdne. Jednoho dne pozná nováčka kurzu – Alice (Anne Paulicevich). Setkají se i mimo hodiny tanga, když Alice navštíví svého manžela ve vězení, kde Jean-Christophe pracuje. JC je nepozorovaně vtažen do jejího složitého romantického života a nakonec pod vlivem nového citu porušuje všechny zásady a nepsaná pravidla, kterými se doposud v životě řídi.
Snímek belgického režiséra Frédérica Fonteyna (Pornografický vztah, Gillesova žena) odráží dusnou atmosféru vězení a v rytmu tanga mapuje složitou síť mezilidských vztahů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (11)

emma53 

všechny recenze uživatele

Skoro jsem se děsila konečných titulků s dovětkem "podle skutečné události". Šla jsem do toho kvůli Damiensovi, ale holt každému se jednou ruka utrhne. Připadala jsem si, jak píše Enšpígl v homosexuální věznici. Ale nenechte mýlit. Je to jinak. Možná to stačilo trochu učesat a bude to bezva komedie, jako drama je to velký omyl. ()

d.beseda 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem nevěděl jak tento film ohodnotit. Byl to tedy pořádný úlet. Nejdříve mi to něčím připomínalo filmy Bohdana Slámy (první dvě třetiny filmu), ale okořeněné nenápadným humorem. Humor propukl až na konci filmu. Hořkosladké - místy až absurdní, ale něčím mě to oslovilo. Také jsem určitou dobu navštěvoval různé kurzy (sice ne přímo tango / bachata, merenge, salsa, ap.) takže jsem si hezky zavzpomínal. Nakonec po odstupu dávám "Tangu libre" 75%. -- Viděno v rámci 16. Festivalu Francouzského filmu (25.11.2013). ()

Reklama

susanella 

všechny recenze uživatele

Film ocení pravděpodobně zcela jinak tanečníci tanga a ti, kdo dosud netančili...příběh zcela odpovídá duchu tanga a osamělosti duší, které mu propadnou. A představitel Argentince, Chicho Fromboli, je ve své postavě zcela svůj a autentický...bolest, láska, utrpení, opuštění...to vše je zde přítomno stejně tak jako v tangu. Ano, píšu jako tanečnice, nejsem nestranná a proto mě tento film uchvátil. Konec se sice tragice příběhu vymyká, ale tango je třeba tančit! ()

AlexanderK 

všechny recenze uživatele

Na kurzech tanga se seznámí vězeňský dozorce se ženou, do které se zamiluje. Podruhé se s ní setkává ve vězení, když tam přijde navštívit svého manžela. Nevědomky se tak zamotá do spletence vztahů kolem Alice. Motiv tanga snímkem prostupuje jako symbol svobody, které se hrdinům nedostává, a zároveň vášně, která vede jejich minulá i současná rozhodnutí. Film kombinuje dramatické prvky při vykreslování života vězňů a jejich rodin s nezapomenutelnými komickými momenty, jakým je například taneční scéna, v níž se spolu vězni učí tančit tango. Závěr však působí příliš uspěchaně a pitoreskně. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Tango libre a cesta ke svobodě. Osobité vztahové drama, které nemá problém přeskakovat k jiným žánrům a střídat žánry a zacházet i k tredici nejen francouzské grotesky. Příjemně originální záležitost možná jen trochu kazí trochu nepřístupná první polovina. V té druhé ale režírující Frederic Fontayne nabízí dostatek svěžesti a nadhledu na to, aby se divák u filmu bavil. Pokud máte navíc vztah k tangu, není nad čím váhat. [60%] ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Film byl v roce 2012 oceněn Speciální cenou poroty na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách a na Mezinárodním filmovém festivalu ve Varšavě získal cenu Grand Prix 2012. (FFilipCZ)
  • Anne Paulicevich se se svým filmovým kolegou Francoisem Damiensem setkala při natáčení filmu JCVD (2008). To, co poté společně prožili, využil režisér Fréderic Fonteyne pro tento příběh. (Terva)

Související novinky

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

17.05.2014

Francouzská kinematografie oslovuje tradičně široké masy diváků, a tak se distribuční společnost Film Europe Media Company rozhodla zrealizovat festival Crème de la crème, kde slovenským divákům… (více)

Reklama

Reklama