Reklama

Reklama

Final Girl

Trailer 1

Obsahy(1)

Skupina chlapců loví, mučí a zabijí v lese mladé dívky. Do jejich školy nastupuje nové děvče, které vypadá jako perfektní oběť. Netuší však, že dívka je trénovaný zabiják a její finální zkouškou je zabít tyto mladé vrahy. (beba789)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (112)

jauzdu 

všechny recenze uživatele

Naprosto nevyužitý potenciál! Super námět, parádní práce se světlem a celkovou vizuální stránkou filmu, ale... Abigail se do role naprosto nehodí. Nechci tvrdit, že by byla oplácaná, ale do ženy vamp má daleko. Je na ní vidět, že je fyzicky nemotorná a ani jako herečka není příliš uvěřitelná. I přesto, že je její postava vycvičený zabiják, nemůžu se ubránit pocitu, že v některých případech koná naproti vší logice. Klučičí role super, jen je mi trošku líto, že jim nebylo poskytnuto více prostoru. Mimochodem, v tom jejich zapadákově si asi vůbec nevšimli, že jim nějak podezřele mizí děvčata. Škoda. Prosím předělat a natočit znovu! ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Partia rozmaznaných blbečkov si do lesa odváža a loví fešandy, až narazia na hlavnú hrdinku, ktorá je ale v skutočnosti trénovaná na zabíjanie... Ako „final girl“ zvykne bývať označovaná posledná a najšikovnejšia kočka v hororoch, ktorá jediná môže aj prežiť, čo sa v podstate žiarivými príkladmi tiahne už dekádami; napr. od Sigourney Weaver z Aliena až po Jane Levy z remaku Evil Dead. Mladá Abigail Breslin však v tejto modernej vyvražďovačke už od začiatku ťahá za dlhší koniec a nie je v skutočnosti takou pravou final girl, možno až v naháňačke v záverečnej tretine. Odhliadnuc teda od trochu zavádzajúceho názvu to ale nie je zlé; taká pohodová, bezmyšlienková jednohubka, avšak dosť prázdna – a to nielen obsahovo, ale i vizuálne; napriek tomu, že je všetko pekne natočené, tak mi prišlo, že na obrazovke to až pričasto zíva prázdnotou. ()

Reklama

warrenur odpad!

všechny recenze uživatele

Strasna blbost. Naviac, nic proti Abi, ale na stvarnenie role mladej "killerky" treba aj urcitu presvedcivost. A ta teda chybala na vsetkych frontoch. Pohybovej i hereckej. Celkovo, herci su hrozni, ze lepsi su aj v ochotnickom divadle. Pribeh takisto. A jeho stvarnenie to este zaklincovalo. Tento typ filmu by ma mozno nadchol ako pubertiaka. Totalna bieda. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zábavnost "reverzní", totálně béčkové vyvražďovačky sice s přibývajícími minutami (a psychedelií) pomaličku klesá, ale vynikající premisa ji drží vysoko nad vodou. Jaká to lahoda, když partička arogantních "jupíků", z plezíru po lese honících a vraždících mladé dívky, dostane od jedné zdánlivě obyčejné, jenže pro podobné případy vytrénované jako likvidátor, nesmlouvavě přes držku. Psychologická hra na kočku a na myš se očividně vážně nebere, přestože sama sebe nijakým pomrkáváním nezlehčuje, akorát ta Abigail nepůsobí ve fyzické titulní roli dvakrát přesvědčivě. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kletba letošních Hororů/Thrillerů stále pokračuje a ani tohle se nepřešoupne přes velmi hezký průměr. Film má slušný vizuál, je hezky stylový a moderní ( Chlapi v kvádrech, Abigail zase v červených šatičkách a v rudé rtěnce) vizážisté se bezpochyby vyparádili, ale že by zavolali na pomoc maskéry, aby šouply do filmu nějaké brutální scény to né a ne a to je sakra škoda, protože na tohle čekal snad každý v lesní vyvražďovačce. Plusem je i rychlý spád a zábavná hra Truth or Dare a to je vlastně všechno, co Final Girl nabízí. Takže ve výsledku zábavná jednohubka, ale opět nic, o čem by se za měsíc mluvilo. 65% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulkami. (noelcoward73)
  • Natáčení probíhalo v Kanadě. (willy1)

Reklama

Reklama