Reklama

Reklama

Ninja 2: Pomsta

  • USA Ninja: Shadow of a Tear (více)
Trailer

Těhotná manželka mistra bojových umění Caseyho Bowmana byla zavražděna. Ztrátou zlomený Casey pomalu ztrácí důvod žít, dopředu ho žene jen neuvěřitelně silná touha po pomstě. Bowman se domnívá, že vrahem milované ženy je obávaný mafián Goro. Na pohřbu se setká s bývalým studentem Nakabarou, který mu nabízí trénink ve své škole bojových umění v Thajsku. Zprvu to odmítá, pak se rozhodne, že tam odjede. Při jednom zápase s Nakabarovým studentem Casey ztratí nervy a začne útočit skutečnými údery. Nakabara ho nabádá, že se musí naučit ovládat své emoce. Aby byl Casey schopen vypátrat a porazit svého protivníka, musí povýšit svoje bojové schopnosti na novou úroveň. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Claw 

všechny recenze uživatele

Neskutečný peckoidní martial arts nářez, který mi dal úplně všechno, co už od dětství na těchto filmech miluji!!! Adrenalin mi tekl ušima, rval jsem si vlasy nadšením!!! Jednoznačně se jedná o nejlepší Florentinův film a stejně tak Adkinsnův... První "Ninja" byla srajda (pro mě 3/5). Takhle měl vypadat už první počin těchto dvou kámošů. Zapomeňte na původního "Ninju", zapomeňte na všechno, co jste od Adkinse viděli... Tohle je ta opravdová MARTIAL ARTS řežba nejtěžšího kalibru s luxusním vizuálem, minimálním střihem (!!!!!), krutou brutalitou, pořádnou porcí pomsty, souboji všech možných bojových stylů a navrch zde máme i souboje se zbraněmi, které se překvapivě skvěle povedly a vůbec mi nevadily, naopak jsem čuměl jak vyvoraná myš, co to tam Adkins vyvádí s mečem, tyčí, noži, hvězdicemi, řetězem, ninjovskými srpy (oficiálně nejbrutálnější zbraň ninjů...) a já nevím čím vším... Ale nemyslete si, že když vyjmenovávám všechny ty zbraně a ještě jsem jich dost opomněl, že je to nějaká vyloženě ninjovská řežba. Kdepak, zbraně jsou zde zastoupeny tak z 20% fightů a zbylých 80% fightů si dává Adkins v dokonalé a tím myslím DOKONALÉ (!!!!) choreografii soubojů, jakou jsem snad ještě nikdy neviděl… K ději není moc, co popisovat. Adkinsnovi jako učiteli v dojo zabijí v noci těhotnou manželku a od té chvíle se nastartuje akce tak, že Adkins řeže všechny a všude (jiné dojo školy, ulice, hospody, vězení, prales, základna mafiánů...)!!! Mezi jednotlivými akcemi není ani 5 minut přestávka!! Maximálně 2 minuty na posun v ději a opět řežba a opět... a já jen třeštím oči a nechápu, kolik soubojů, technik, stylů Adkins i jiní kaskadéři předvádí... Adkins je jak nezastavitelné tornádo, které se žene šíleným tempem po celou stopáž filmu a masakruje tak obrovský počet nepřátel, že to nejde v té rychlosti ani počítat... Finále je pak vygradované do té nejvyšší TOP martial arts filmové kvality, kdy se Adkins utká se třemi zásadními záporáky po sobě a musím uznat, že ti opravdu umí (!!!). Co se týče finálního souboje s Kanem Kosugim, to jsem šel už prostě do kolen!!! Kane Kosugi je syn opravdového japonského velmistra v bojových uměních, zejména "ninjitsu", který trénoval svého syna již od dětství a obsazoval ho do svých "ninja Béček". Zde pak zkušené oko spočine právě na něm a musím uznat, že ten týpek je ještě lepší, než samotný Adkins... Prostě trénink od velmistra od 4 let se nezapře a ať je Adkins sebelepší a osobně ho zbožňuji, na Kaneho by neměl... Jinak tohle je film pro fanoušky martial arts a filmů o pomstě, je to oslava osmdesátkových ninjovských filmů a je to oslava výtečná, je to vybroušený diamant!! /100% + FILM ROKU/ ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Týýýjovkatosevážnětakrychlehejbouanebotojecelýpřetočenýdopředu? Neo je oproti Caseymu slimák, v souboji s tímhle "agentem" by Vyvoleného seškrábávali ze zdi! Scénárista si možná zaslouží pár na holou, a moc se nevyplatí brát příběh ani z poloviny vážně, ale ty bitky... ty jsou fakt něco. Adkinse bych po Undisputed III skoro nepoznal. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na sklonku roku 2013 se znovu po období zvaném PZPPOP (Po Zlomeninách Pusto, Po Otočkách Prázdno) otvírají brány říše Bojových filmů a jejich protagonistů. Svoje protažená, blesková a neunavitelná svalová vlákna přišel předvést Scott "Pokladnice nebeských kopů" Adkins - první z Velké Řezací Trojice (spolu s Jaaem a Uwaisem). Velkým lákadlem jest choreografie Tim Mana: nápaditá, atraktivní, plná roznožek, otoček, jednoduchých i vzdušných kopů, obratů, strhů a akrobatických fines (dvě nebo tři jsou mimořádné!). Rukopis režiséra Florentina bohudík znatelný, souboje jsou přehledné a zasazené do nejrůznějších prostředí. Děj je logicky holý a béčkový, ale na něco se prostě ty bojové korálky navléci musejí. Shrnuto: Adkins ukázal skvělou fyzickou připravenost a nezbývá než se těšit na Tonyho "Zabijácké dítě z džungle" Jaa ve druhém díle Tom Yum Goong a hlavně na Iko "Indonézská Pentjak střela" Uwaise v Berandalu... ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Adkins je prostě borec a takto bych mohl ukončit tento komentář, vlepit sem hodnocení a s pozdravem "nazdar bazar" se rozloučit. Protože, kdo zná Adkinse, tak ví, že po spojení s Izákem vznikne vždycky perfektně "nakrúcaná" akční pecka. Příběh je jedno velké klišé, nic zajímavého, ale pak přijdou souboje, Adkins se rozjede a nezastaví jej nikdo. Závěrečný souboj je vyloženě lahůdka. jen mi občas ve střihu vadilo, že bylo poznat to, že bylo okatější, jak údery končily ještě dřív, než došlo ke střetu s protivníkem. Techniky ale Adkins umí a pořád je to perfektní podívaná. V současné době, kromě Izáka umí Adkinsovi bitky natočit snad jen Hyams, i když ten už je taky o patřičný, kvalitativní, stupeň níže. Ale abych si to celé shrnul, je to příjemné nářezové béčko. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Příběh o neporazitelném ninjovi jakoby vystřižený z 80tek. Konečně vidíme Amerického ninju co se umí opravdu rvát. A to sakra dobře. Míň mečů a víc kopů druhému ninjovi sekne. Scott zde opravdu vytváří pocit, že každý jeho kop je jak od koně a choreo je dokonalé. Film nabízí přesně to co jsem očekával. 80kový příběh, na každým rohu čeká někdo kdo chce na držku a je jen na něm jak si o to řekne. 70 procent za výbornou oldskůlovku a super bitky. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Nôž, ktorý používajú dvaja útočníci v scéne, kde chcú ukradnúť Caseymu (Scott Adkins) prívesok, je japonský obradný nôž Tonto. (m.a.t.o.)
  • Vo Veľkej Británii bola vydaná cenzúrovaná verzia, z ktorej bol vystrihnutý kohúti zápas. (m.a.t.o.)
  • Scott Adkins (Casey) si počas natáčania poranil chrbát, a tak ho musel v niektorých scénach zaskočiť kaskadér Brahim Achabbakhe. Vôbec po prvýkrát sa tak stalo, že namiesto Adkinsa vystupoval v bojovej scéne jeho dablér. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama