Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kanji Lalji Mehta (Paresh Rawal) vlastní malý obchodík s hinduistickými suvenírmi, sám je však ateistom. Jedného dňa mu zemetrasenie zničí celý obchod. Nasledujúci deň sa v poisťovni dozvie, že mu nebude na poistke vyplatená ani rupia, pretože jeho obchod nebol poistený na tzv. "Boží skutok". Kanjimu tak nezostáva iná možnosť, než postaviť Boha pred súd... (sanikope)

(více)

Recenze (7)

Narciska 

všechny recenze uživatele

Je to přiblbá komedie. Je jedno, zda americká či indická, tenhle styl mi nesedí. Nemám ráda absurdní drama ani komedie ad absurdum. Jsem inteligentní, vážná a melancholická. Asi mi tyhle komedie prostě nejdou k povaze. Jsem ironická a kritická, zvládám černé komedie. Veselé komedie. Inteligentní humor. Na téhle však oceňuji dvě velmi podstatné věci. Indie je duchovnem velmi silně prodchnutá země. Religiozita se však často omezuje na dary, obětiny, uctívání model, modlitby, které nemají žádný dopad na to, jak člověk jedná v každodenným styku s bližními. Duchovno se může stát předmětem obohacení jako cokoliv jiného, možna ještě více, protože výrobní náklady jsou mizivé. Známe to z křesťanské minulosti, potýká se s tím patrně i dnešní Indie. Je fajn, když se film vyjadřuje k aktuálním problémům. Forma "přiblblé komedie" se ale zavděčí více lidem, takže vlastně proč ne. A ta druhá věc? Ach můj Bože. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Spočiatku dosť nevydarená komédia, no ako náhle sa to po zemetrasení rozbehlo, tak film poriadne nabral na obrátkach a dokonalej obžalobe cirkvi a náboženstva. Až som prekvapený ako takýto film mohol v Indii plnej silného náboženského cítenia vôbec vzniknúť, keďže všetky tie pochybnosti prezentované Kanjim v podstate dávali logický zmysel, teda v kontraste s nelogickosťou mnohých každodenných a vštepovaných náboženských predstáv. Naozaj vydarený film, ktorý pootvorí veľkú dilemu ohľadom toho, čo je vlastne viera a akú materialistickú rolu v nej hrajú rôzne cirkvi. Keby nebolo toho rozpačitého mierne trápneho začiatku a niekoľkých zbytočne prehnaných akčných scén, uvažoval by som aj o 5*. Ale naozaj film, ktorý v sebe nesie veľkú náboženskú dilemu a napokon aj značné posolstvo. Veľmi veľmi dobré! ()

Reklama

sanikope 

všechny recenze uživatele

Čo robiť v Ahmedabade v čase obeda keď je vonku 40C, prašno a takmer nedýchateľne? Jednym z riešení može byť A/C kino. V programe som sa dozvedel že dnes hrajú- Looper. Veľa som o ňom čítal a tak si vravím- lepšie ako zaprášené ulice. Keď som sa dlhými ulicami konečne dostal k vysnenému kinu- Looper už bežal 30 min. A nasledujúcim filmom bol práve OMG. Na bilboarde vidím Akshaya Kumara na motorke, vravím si fajn. Moje znalosti hindi sú veľmi biedne. To mi však nebráni, keďže každý bolywood je zvačša veľmi simple- spev, tanec a trocha romantiky. V prípade OMG je tam extra prídavok- zosmiešnenie hindu mentality slepej viery a nekonečnej podpory babov a sadhú... Pre všetých Kumarovych fandov- drobné upozornenie- Kumar je vo filme len ako také Krishnovo cameo. Film pobaví, neurazí ale okrem hlavného songu Go Govinda a okolností okolo mi už OMG kompletne vyfučal z hlavy. Plus-mínus 50% . ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Veselý film o vážnych veciach, podaný vtipným a jednoduchým spôsobom. Príbeh obchodníka, neveriaceho v Boha, ktorému zemetrasenie zničí obchodík ako jedinému. Poisťovňa mu odmietne zaplatiť škodu, lebo sa jedná o Boží čin. Čo má úbohý muž robiť, rozhodne sa podať žalobu na Boha a Boh k nemu príde (Akshay Kumar) a pomáha mu ako priateľ. V určitých okamihoch je film veselý a v určitých okamihoch mi z vyslovených právd, ktoré v tomto filme zaznievajú behali zimomriavky po chrbte. Podané jednoducho, pre najširšie vrstvy divákov, ale v tomto filme je veľká hĺbka, ktorá núti k zamysleniu. Myšlienka Boha ako obyčajného človeka, s rovnakými citmi, jednoduchým myslením len s "malou" schopnosťou naviac a to konať zázraky je milá a Akshay mi do tejto role veľmi dobre zapadol, jeho Božia jazda na motorke bola skvelá. Krásna pieseň a tanečné číslo Sonakshi a Prabhua je naozaj chytľavé. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Hodnotím-li snímek jen z opravdu povrchního hlediska, jako kritiku vnějších (a hlavně materiálně zištných) projevů všech organizovaných náboženství, zástupců těchto učení, kteří káží vodu a sami pijí víno a velké masy lidí, která tupě dělá jen to, co řekne jejich často farizejský „duchovní vůdce", aniž by používali svůj vlastní rozum a o věcech slyšených a psaných ve svatých knihách jejich náboženství vůbec přemýšleli, tak musím přiznat mnoho dobrých postřehů. Myšlenka pochází od člověka, který měl dost odvahy na tyto nešvary a pokrytectví ukázat, ale sám nám poté nenabízí vyšší poselství, upozornění a směr ke skutečné podstatě víry a Boha. Spokojuje se pouze s velmi povrchními a všeobecnými pravdami, které jsou sice hezké, ale nijak výrazně ty skutečně hledající neposunou. Buď to už dávno ví, či je jim to stejně jedno. Příběh i postavy byly vykresleny černobíle, uměle a prvoplánovitě. Něco ve smyslu zesměšněných karikatur „třídních nepřátel". Hlavní je předat základní myšlenku, na kterou se prostě jen naplácá nějaký děj, aby to celé nějak drželo pohromadě. Například film P. K. si s tímto tématem poradil daleko lépe. Když se smířím s faktem, že něco tak nesmyslně absurdního jako soudit se s Bohem a jeho zástupci by bylo vůbec možné, navíc v zemi plné náboženských fanatiků, a že by velmi nesympatická hlavní postava vůbec přežila, tak marně hledám něco dalšího zajímavého, či pozitivního. Komedie? Spíše otravná, i když do jisté míry zajímavě vedená kritika. Nebýt „božského" Akshaye Kumara, který měl vskutku parádní příchod, tak by tím končil výčet příjemných postav a charakterů. Možná jen ten jeden duchovní, který se nechtěl účastnit toho pochybného „divadla", ale žel nedostal příliš prostoru. Za celek mohu říci, že by to chtělo více soudnosti, neb toto bylo opravdu trapné a naivní. Jedna povedená píseň mi také nestačila. Měl jsem připravené tři hvězdy, ale tu závěrečnou část jsem už nějak těžko rozdýchával, proto snižuji na pouhé dvě hvězdy. Je mi líto, ale jsem asi trochu náročnější na sdělení vůči divákům. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Z důvodu kontroverznosti filmu, konkrétně způsobu vyobrazení některých bohů a náboženských svátků, dostal Akshay Kumar policejní ochranu. (SIRRIUS)
  • Do kin měl diváky přilákat Salman Khan, který namluvit upoutávky k filmu. Vznikla tak fáma, že ve filmu hraje. Režisér Umesh Shukla pak musel nedorozumění vysvětlovat na tiskovce. (SIRRIUS)
  • Film byl zakázán ve Spojených arabských emirátech. (SIRRIUS)

Reklama

Reklama