Reklama

Reklama

Architekt Josef Hoffmann

Česko, 2012, 52 min

Hrají:

Lenka Krobotová (vypravěč), Norbert Lichý (vypravěč), Jaroslav Plesl (vypravěč)

Obsahy(1)

Dokumentární film o jednom z nejvýznamnějších představitelů architektury první poloviny 20. století přibližuje jeho život, mnohá Hoffmannova významná díla stejně jako dobové souvislosti, v nichž vznikala. Tvorba Josefa Hoffmanna je rozprostřená po celé Evropě a rozvíjela se v rámci secese, radikální moderny, nového klasicismu i věcnosti vždy s vysoce originálním přínosem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

mandlova 

všechny recenze uživatele

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10419379443-architekt-josef-hoffmann/21254215186/ http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10419379443-architekt-josef-hoffmann/21254215186/ Doslova nutnost!! Skvělý moravský (rakousko-uherský) architekt, který byl ovlivněn takovými jmény jako Josef Maria Olbrich (spolužák) - autor Pavilonu secese ve Vídni, Ottou Wagnerem (učitelem, mentorem) a dalšími. V konečném důsledku byl Hoffmann významnou postavou evropského (i světového?) významu. Pokud máte cestu přes Vysočinu, tak jeho muzeum stojí za tu zajížďku! Tedy vlastně jinak - jeho muzeum stojí za návštěvu, neremcejte, že je Brtnice z ruky a hurá na výlet. http://www.moravska-galerie.cz/moravska-galerie/navsteva-mg/budovy-mg/rodny-dum-josefa-hoffmanna.aspx ()

Kostko 

všechny recenze uživatele

Jeden z 1001 dokumentů, který musíte vidět před tím, než umřete s pocitem vyhozených peněz za koncesionářské poplatky. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Profesionálně udělaný dokument. Aniž bych byl nějakým zvláštním obdivovatelem architekta Hoffmanna, dávám nejvyšší hodnocení. Dokumentu není co vytknout, je koncipován někým, kdo ví, o co jde. Zřejmě má na výtečném výsledku svůj podíl i přední znalec moravské architektury 19.-20. stol. Pavel Zatloukal... ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama