Reklama

Reklama

A teď něco úplně jiného

  • Velká Británie And Now for Something Completely Different (více)
Trailer

A teď něco úplně jiného je jedinečná kolekce těch nejlepších scének z prvních dvou řad oblíbené televizní šou Monty Pythonův létající cirkus. Režisér Ian MacNaughton se snaží ukočírovat hysterické dovádění Johna Cleese, Grahama Chapmana, Michaela Palina, Erica Idleyho, Terryho Jonese a Terryho Gilliama. Uvidíte zverimex, kancelář manželského poradce, podivné londýnské ulice, hňupy z vyšší třídy, staré dámy na motorkách, rvačku mlékařů, bankovní lupiče, špinavé vidláky a především smrtící vtípky. Stejně jako v televizní šou jsou jednotlivé scénky propojeny zajímavými animacemi. Oblíbeným terčem Monty Pythonových vtípků je jako vždy armáda, policie, britská vláda, soudy a televizní reportéři. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"The object of this year's expedition is to see if we can find any trace of last year's expedition."     Film zostavený zo skečov prevažne výbornej úrovne, iba s občasným miernym zakolísaním. Nekompromisne cynický humor Monty Python často s obľubou zachádza do prehnanej absurdnosti, ktorá hraničí až s roztomilou stupiditou, ale chlapi v tom proste vedia plávať. Aj keď nie som skalným priaznivcom Monty Python, ich satira je trefná, pričom smer jej ostria je ľahko rozpoznateľný. Toto mi navyše sadlo lepšie ako ktorýkoľvek ich celovečerný film (zostrih televíznych skečov môžem iba ťažko považovať za plnohodnotný celovečerný film), keďže to nie je zviazané akýmsi "príbehom" a ja som sa proste iba bavil a nehľadal v tom akýsi hlbší umelecký, či nebodaj filozofický zmysel. Z tých najvydarenejších scénok spomeniem tieto: "Maďarsko-anglický slovník fráz", "Gang starých dám" a "Expedícia na Kilimandžáro".     "Now, I would just like to point out that this film is displaying a distinct tendency to become silly." ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Prvý film skupiny Monthy Pyhton je skutočne typom albumu "Greatest Hits", s niekoľkými najpopulárnejšími skečmi a animovanými kúskami z ich dlhoročného seriálu. Veľmi dobrý úvod do ich zvláštneho druhu humoru. Bola to tajuplná počúvať publikum počas sledovania filmu „And Now For Something Completely Different“. Počas väčšiny filmových komédií sa všetci smejeme viacmenej v rovnaký čas, pretože tie isté veci sú zábavné pre všetkých. Ale toto nie je prípad tohto čudne originálneho britského filmu. Obsahuje rôzne druhy humoru – prehnaný a šíry, skazený a hlúpy a groteskný – takže tu počujete rehot v jednej scéne, neskôr diskrétny chichot, fučanie a chrčanie pri inej. Publikum sa akosi nemôže zjednotiť. Film bol inšpirovaný „Lietajúcim cirkusom Monty Pythona“, oslavovanej televíznej série stanice BBC. Táto séria mala rovnakú skazenosť, ako rozhlasový „Goon Show“, zvečnený v uchovaných nahrávkach. Toto bol program, ktorý medzi inými naštartoval kariéru Petra Sellersa a jeho atmosféra bola zachytená v krátkom filme Richarda Lestera „The Running, Jumping And Standing Still Film“. Päť mužov a dve ženy hrá vo filme cca 100 postáv vlečúcich sa skrz sériu skečov oddelených animovanými interlúdiami. Istý druh pomätenej logiky jednotlivé skeče spája, ak dobre pozeráte, ale častejšie film existuje iba v momentálnej prítomnosti a snaží urobiť všetko pre to, aby Vás rozosmial. Je tu napr. skeč o Maďarovi v obchode s tabakom, snažiaceho sa objednať cigarety s pomocou maďarsko-anglického slovníka. Dôverne hovorí: „This record is scratched“ (Táto platňa je poškriabaná). Neskôr sa dostáva do problémov, keď sa snaží opýtať na smer a namiesto toho uráža ľudí obscénnymi a skatologickými frázami. Vydavateľ slovníka je ťahaný na súd, ale až potom, čo Maďari, ktorí si kúpili jeho slovník sa úplne nestrápnia. Takéto veci vo filme pripadajú niektorým ľuďom zábavné. Iným nie. A tak je publikum frustrované. Je zvláštne, že sa prichytíte, ako sa smejete, aj keď sú ostatní ticho a je zvláštne, keď sa všetci okolo Vás smejú a Vy ste vtipu neporozumeli. Národný humor a charkterisitky majú niekedy zlé chodníčky. Po premietaní filmu „2001: A Space Odyssey“ na Moskovskom filmovom festivale jeden americký chválenkár kritizoval interiérové dekorácie kozmickej lode. V takých momentoch si uvedomíte, aká nebezpečne tenká je línia, ktorá oddeľuje Monthy Pyton od skutočného života. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No sice udajne nejlepsi scenky z Letajiciho cirkusu a ano, nektery legendarni super vtipny scenky tu fakt jsou, ale zaroven taky spousta scenek trochu slabsich, navic je tu zbytecne moc animovanejch vsuvek. Jinak mi prislo, ze nektery scenky jsou uplne novy, ale to je mozna jen tim, ze si vse ze serialu uz nepamatuju. Je to proste jako ctyri dily Cirkusu spojeny dohromady, takze neco perfektne vtipny, neco slabsi, nicmene herecka sestava jako vzdy dokonala, takze tech 5* to da. ()

JonKl 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle říct? Když do jednoho filmu narvete nejlepší skeče ze seriálu Monty Python's Flying Circus (možná chyběly jenom Ministry of Silly Walk a Spam), nemůže vzniknout nic jiného než výborný film! Výborné spojovací animace, výborný začátek (How Not to Be Seen, A Man With a Tape Recorder Up His Nose a Dirty Hungarian Phrasebook), výborný konec (Upper Class Twit of the Year) a výborná hlavní hláška: And Now for Something Completely Different. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Od Monty Pythona jsem zatím viděl Svatý Grál a Život Briana, které mě opravdu dostaly, ale s Monty Pythonovým létajícím cirkusem prozatím nemám moc velké zkušenosti. Proto jsem byl hodně zvědavý a natěšený na film s nejlepšími scénkami z tohoto seriálu (dle trvzení tvůrců snímku). Naprosto chápu, že zde někteří kritizují nevyrovnanost (skvělý vtip, pak 1 slabší, další super vtip, potom 1 ne moc vtipný, atd.), ale zase je podle mě docela nemožné chtít jen samé super vtipné scénky (navíc každému sedne něco jiného a btw, u jiných filmů od Monty Pythona jsem se taky pořád nesmál a přitom to beru za super zábavu). Protože jsem zhlédl scénky mnou prozatím neviděné (narozdíl od jiných, kteří znají serál jako svoje boty ;-)), tak jediné co bych vytkl je fakt, že jsem z filmu cítil jistou poslepovanost, takže to místy trochu drhlo. Ale jako seznámení s humorem Monty Pythona to poslouží výborně. Lepší 4*, vřele doporučuju ;-) ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama